Zbankrotovat? Jak snadné v současné situaci.

Nikdo neví jak skončí, obzvláště v situaci tak drahých energií, co bude dál záleží na nás, pokud se budeme chtít vrátit k lidství bude to nejlepší způsob řešení.

Co se děje na úrovni cen plynu a elektřiny, člověk by řekl, že dostanou rozum, když ne politici, tak ti co je řídí, ale jak je vidět nedostali a vše směřuje k velkému kolapsu. Ten kolaps bude tak velký, že si to zatím nikdo nedokáže představit, protože energie jsou ve všem a doslova je projídáme. Kdo způsobil takovou situaci měl by dostat co proto, aby se takové situace niž nikdy neopakovaly. Nemá cenu hovořit o ceně elektřiny a ni plynu, ale měli bychom se bavit co dál? Skutečně chceme aby jsem byli krmelcem Evropy a celá Evropa nás vyžírala tak, že budeme chcípat hlady? O tomhle jsem však nechtěl hovořit. Jsou jisté myšlenky, že musí být hůř a by bylo lépe. Tyto myšlenky pramení z toho, že lid dosud ukolébaný konzumním životem se probudí a bude zuřit do jaké reality je to dovedli. Tito lidé ztratí veškeré zábrany, protože si mysleli, že politici jsou tu od toho by jim blahobyt zajištovali na do smrti. O tohle však nikomu z politiků nikdy nešlo. To, že byl blahobyt byl výsledkem činností lidí a ne politiků. Lidé se zasloužili svou prací, že si žijeme jak si žijeme a měli bychom všem lidem poděkovat za obětavou a smysluplnou práci, která nás dovedla až sem. Do budoucna musíme vzhlížet jako k lidem probuzeným, kteří dostanou pod kůži další z aspektů života  a to ten, že život není jen o práci a zábavě, ale i činnosti , která se dotýká každého z nás. Je to funkce sociální. Tato funkce byla celou dobu přehlušována bohatstvím, kterým jsme si užívali, tohle však není řešení nedávat všemu co jest zapotřebí, proto jsme došli sem abychom pochopili. Co se skrývá pod pojmem sociální? Někoho napadne socka co nemá na nájem, tak to hluboce kleslo. Bohužel sociálno se oddělilo od lidí  tím, že zbohatli a nevědíc co si počít s bohatstvím tak zapomněli na své kořeny lidství. Lidé se budou muset upnout k této problematice těsněji než dříve, bude nová revoluce, kdy lidé začnou dávat novým věcem nová jména. Třeba taková, jaká jim skutečně přísluší a budou je skutečně tak chápat bez novinářského pozlátka. Budeme víc svobodní, i když chudší, ale k čemu jsou peníze, pokud je nedokážeme využívat tak, že budou mít z nich prospěch všichni. Nezáleží tohle totiž na státu, že ten se postará, ale měly by být solidárnost mezi lidmi a vycítit co jeden či druhý potřebuje. Zkrátka to bude vyžadovat celkovou renesanci celého oboru, který jsme opomíjeli po celou dobu, kterou charakterizuje kapitalismus.

Co říci závěrem, popřál bych lidem hodně zdaru v práci i činnosti, která je baví a posouvá vpřed. Nic neoblaží člověka více než lásky plná činnost postavená Bohu na oči.

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 8.9.2022 10:17 | karma článku: 8,10 | přečteno: 196x