Společnost obsahuje tolik neschopných lidí, kteří ovládají zbytek, co je příčinou.

Jsou věci o kterých se nemluví, přesto se o nich ví, kdo zajde do svého nitra snadno najde odpovědi na otázky, proč jsme tam kde jsme.

Jediné možné vysvětlení této situace je působení Boha ne zemi, který chce dát šanci všemu živému se projevit. Tahle mantra Boha však přivádí společnost do svízelné situace, kdy běžnými kroky není společnost schopna zajistiti její fungovaní tak, že by člověk a společnost prospívala. Kde hledat řešení a odpovědi na tento problém?

Jedinou odpovědí je poznatek sám, že není řešení bez účasti člověka. Tedy bude záležet na lidech jak budou chtít aby jejich společnost vypadala. Bez jejich účasti bude strádat a bude dosahovat nízké kvality. Vše je o lidech, kteří mají tu moc dosáhnout cílů, že společnost bude vzkvétat. Co ovšem vidíme, je naprostý nezájem lidí nejen o společnost, ale i o svět, který strádá působením člověka. Člověk se musí probudit, teď odbočím a řeknu, že mám radost z toho kolik lidí se již probudilo a chápe celou situaci podobně jako já, přesto je nutné vytrvat a neodpočívat, protože spousta práce je před námi, protože spousta lidí, ne-li většina stále neví  z čeho se skládá společnost. Společnost by se měla skládat z vědomých lidí, kteří svou aktivitou budou tvůrčí silou ve společnosti i v životě člověka. Jen tímto se dosáhne změny ničím jiným se změny nedosáhne. Pokud by jste čekali na revoluci, která vše vyřeší, říkám vám, že se nic nevyřeší a vše bude ještě horší. Nejsem sám kdo tohle cítí a proto apeluji na lidi  aby šli do sebe a chtěli víc od života tím, že se budou podílet na životě i na společnosti ve které žijí. Nic víc není třeba udělat, jen tento krok a viděli by jste jak by se nám jako společnosti dařilo.

Zůstává otázkou jakým způsobem udělat to abychom probudili tu nadpoloviční většinu, která doposud spí? Tohle téma není o probouzení Šípkové Růženky, která v pohádce čekala na prince, ale o životě, kdy každý člověk si musí uvědomit co je a co není důležité a z toho vycházet ve své praxi. Dokud lidem nepřijde důležité mít společnost takovou jaká by odpovídala jejich kvalitám, nic se nezmění, a vše půjde dál v současných intencích.

Tohle je můj skromný názor a myslím, že ne ojedinělý, přesto se o něj dělím, protože jen diskuzí na toto téma se tvoří vědomí, které ovládá další prozřené lidi.

Autor: Jiří Herblich | středa 19.10.2022 11:13 | karma článku: 9,18 | přečteno: 402x