Láska není cílem, ale životem, proto je láska tím co je

Kdo pochopí lásku, pochopí vše, tedy i Boha. Pochopit lásku je tak těžký úkol, jako být jí..........

Kdo pochopí lásku pochopí i život (pracovní název)

Láska je tu od toho, aby každý poznal co má. Zazněl názor. Jaký názor zazní od vás? My si myslíme, že láska je tu proto, že nechtíc budujeme vše tím způsobem že věříme, takto my vidíme lásku. Tato odpověď mě překvapila, nečekal jsem ji. Láska je taková jaký je život, tohle jsme zastával celý život  a pak tohle. Jak se mám postavit k této skutečnosti.

Tento rozhovor je čistě iluzorní, přesto obsahuje vše potřebné aby člověk pochopil lásku. Láska nechce být jen pochopena, ale i prožita. Láska je tak vším co obsáhne život. Tahle definice, však není definicí, ale životem.

Znalý člověk prohlásí, myslel jsme si to, ale co zbytek? Pochopí i zbytek to co je láskou? Myslím, že nakonec pochopí všichni, jen ta doba bude dlouhá, protože pochopit lásku je stejné jako pochopit Boha, který je a není.  

Tomuto tématu se věnuji dlouhodobě a lidé si již všimli, že téma se pomalu vyčerpalo, že lidé by měli pomalu začít pracoval sami na sobě tak, že vše bude zažito jako láska i život.

Co říci závěrem:

Nedá se říci co je i co není láska, přesto láska je a není, není to však skutečný její stav, ale stav naší mysli, kdy ji chápeme či nechápeme. Láska jako taková má svoji dualitu v tom, co obsahuje, ne to co tvoří. Proto přeji lidem hodně poznání lásky, které může nakonec vyústit v to, že pochopí vše.

 

Děkuji Vám za pozornost.

Autor: Jiří Herblich | pátek 21.7.2023 19:13 | karma článku: 0 | přečteno: 80x