Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je živoucí systém, který panuje?

Nikdy není pozdě na poznání skutečnosti, kdy jen lidé neumdlévající pod tíhou vlády jsou skutečnými lidmi a dokáží pochopit i nový systém, který se rýsuje.

Nikoho nenechá na pochybách tato otázka, že se chci zabývat systémem, který panuje a tím coby měl být po něm. Jsou lidé chápající a chtící poznat víc, stejně tak ignorantské duše, kterým stačí takové málo, že dokáží žít i jako otroci. Jak bychom měli však žít jako svobodní lidé? Každá doba má své svobodné lidi a chtíc poznat tuto dobu, lidé se oddávají historii. Je to poznání pravé podstaty člověka, který se otevírá především světu a pochopit v čem tkví síla člověka. Tohle přináší doba. Kdo jde s dobou jde s Bohem, který vše řídí. Nejde si myslet, že člověk něco tvoří, ale že člověk citlivě reaguje na vytvořené podmínky tím, že dokáže dát všemu co jest zapotřebí. O tomhle jsem již psal mnoho, ale pochopení je stejnou složkou systému, stejného systému, který panuje. Jak tedy dál, chtělo by se říci? Pochopit situaci a z toho vytvořit systém, který bude lidský. Kdo přijde na tuhle myšlenku pochopí celý budoucí systém. Nikoliv Great Reset a podobné nesmysly, které mají uvrhnout lidstvo do otroctví, ale mělo by se podporovat v lidech to základní, lidství. Tahle mantra byla a je podporována Bohem tím, že dává lidem do rukou klíče. Lidé chápající celou paralelu tak budou na koni, pokud pochopí, že jedině tímto pochopení budeme určovat věci budoucí, protože budeme vědět. Jaké by měl mít budoucí systém rysy?

Není dáno jaké rysy by měl mít, lidstvo se vyvíjí a měl by být právě takový, jací jsou lidé, kteří v něm budou žít a budou se chtít vyvíjet. Nejde tak systém popsat slovy, že vím jak má vypadat, ale že dokáži pracovat na něm tím, že jsem pochopil to o čem budoucí člověk bude. Tímto bych tuto debatu ukončil a chtěl bych aby v diskuzi zazněly hlasy lidí, kteří skutečně vědí.

Diskuze:

Člověku je dáno chápat systém, který jej řídí, co ale si má člověk myslet o tomto budoucím systému, který má být lidský, když v minulosti byla doba, kdy tuto myšlenku degradovala?
Je to tak, pochopení, které dáváš je otevřené všemu. Proto odpovím takto: Nikdo nebude na pochybách, že člověk chce být člověkem a chce zažít právě to co by měl jako člověk zažít. Pokud mohu radit s tvými vědomostmi, by ses mohl dát ro rukou novému systému, protože tvé vědomosti dokáží pochopit celek jako jednotlivost. Zpátky k odpovědi. Nikdo nemusí pochybovat, že systém založený na lidské práci by měl být tyranský. Je to poslání člověka udělat vše proto aby systém práce a pochopení byl nejvyšší metou ve společnosti.

Na systému práce a pochopení byly založeny všechny dřívější systémy, v čem by měl být tento jiný?
Není to jen systém, ale pochopení člověka, které by mělo dostat tu nejvyšší prioritu. Zatím pochopení člověka nebylo na výši. Byly doby, kdy se snažili lidem vnutit něco co nedokázali vstřebat. Nakonec pochopili, že tudy cesta nevede. Tahle budoucí doba bude jiná. Bude se muset naučit chápat člověka tak, že dokáže mu dát to co potřebuje. Tohle je výzva pro všechny schopné lidi, kteří jsou za zenitem v poznání člověka a chtějí dát všemu co jest zapotřebí. Jejich zenit tak nekončí, ale bude se rozšiřovat ve společnosti jako nová míra. Kdo pochopí ten půjde dál, kdy ostatní stojí již opodál.

Míra člověka je skutečně velká, ale chtělo by to spíš preferovat skromnost, odpovědnost, píli, nebo tohle přijde samo jako samo sebou?
Tyto vlastnosti jsou vlastnostmi člověka, který Ví. Tito lidé by měli být etalony kvality lidí ve společnosti. Nikdy se nestanou tyto vlastnosti masou těch, kteří nevědí. Bude to vždy určeno jen těm, kteří již mají něco za sebou a chápou Boha jako svého přítele.

Myslím, že minulý systém, též socialistický měl blízko k tomu aby uchopil člověka, bohužel to nevzal za ten správný konec, kdy lidem nedal důvěru jakou by lidé měli pobírat na tomhle skončil, de facto.
Je to tak, tento systém nebyl vůbec špatný, jen s důvěrou v lidi, kteří jej tvoří to bylo na čtýru. Lidé potřebují žít v systému, který bude tvořit tím, že si budou vzájemně důvěřovat. Bez důvěry nemůže nic nového vzniknout a systém tak bude postupně upadat, tohle se stalo i minulému režimu.

Myslím, že naše otázky byly vyčerpány, kdy pochopení nového systému by měl přinést každý sám jako člověk, který věří. 
Tohle jsou i moje slova, které se připojují k této výzvě, lidé bděte a nedejte si vzít Vaše právo být lidmi a ne poskoci mocných.

Děkuji za rozhovor. I já děkuji

Autor: Jiří Herblich | středa 14.9.2022 10:24 | karma článku: 5,52 | přečteno: 150x
  • Další články autora

Jiří Herblich

Na počátku jídla stál život

Na konci života může stát život, když pochopíte, co tvoří onen život. Kdo pochopí tento článek jako varování před hydroponicky pěstovanými rostlinami, ten pochopí i život.

17.6.2024 v 6:25 | Karma: 3,08 | Přečteno: 55x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Pramen se nachází v nás, kdy my jsme tím pramenem

Kdo pochopí tato slova, jako Božská. Nic mu nebude bránit poznat samotného Boha v sobě i v druhých.

10.6.2024 v 13:07 | Karma: 0 | Přečteno: 36x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Duchovní pravdy, jsou nebo nejsou platné?

Kdo najde život v těchto zákonech, ten najde skutečný život v tom, co tvoří. Tedy víru v život, která není vírou, ale životem toho, koho milujeme, jako jedno.

6.6.2024 v 15:28 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Poznatek Boha je ten, co vytvoří moudrost v nás

Nemyslete si, že život je příčko, přesto neztratit důvěru v život, je mantra života věčného. Podle tohoto měříme sobě i druhým.

3.6.2024 v 8:27 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Svět se posunul do doby, která říká světe, vzbuď se

Jsou doby, který vynikají poznatky vysokými, ovšem tato doba dá lidem poznat skutečné Božství v nich. Jen natáhnout ruku a být jako on. Kdy ta ruka bude naší rukou i jako rukou jeho. Kdo tohle poselství pochopí?

31.5.2024 v 6:00 | Karma: 3,37 | Přečteno: 71x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

3+kk po rekonstrukci, Litvínov
3+kk po rekonstrukci, Litvínov

Ukrajinská, Litvínov - Horní Litvínov, okres Most
3 290 000 Kč

  • Počet článků 327
  • Celková karma 3,14
  • Průměrná čtenost 119x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik