Hledání pravdy jako poznatek minulých generací či současné generace

Jedině člověk, který poznal pravdu se může pyšnit přídavkem Tvůj. Není to jen slovo, které se tímto pyšní, ale člověka mění tak, že se stává vědomější.

Hledání pravdy bylo vždy spojeno s účastí na věcech, které člověka zajímali. Bylo dříve více to, čeho se ruka člověka dotýkala. Z toho pramenilo poznání světa. Dnešní poznání je jiné. Má mnohem bohatší základ ve smyslu, že záběr je mnohem širší. To způsobuje vysoké nároky na člověka, který se doposavaď nikdy s takovou situací nesetkal, aby byl vystaven takovému cílenému vymývání mozku. Co z toho plyne? Jedna věc zůstává v platnosti po celý čas a to je ta, ke které se musí člověk obrátit aby se nezbláznil z toho všeho. Co jím je? Je to víra, která moderuje všechny doby stejně. Víra, která přenáší člověka napříč dobou a dokáže nabídnout člověku to kde stojí a co by měl jako člověk zastávat. Víra tak plní funkci etalonu kvality člověka, která bude podrobena vývoji tím, že člověk bude postaven před hotovou věc, která bude utvářet vztah člověka k ní. Tímto se víra zdokonaluje. Je na posouzení člověka aby dokázal svoji výru moderovat a dokázal tak Bohu, že jeho Víra je tím čím plní sen o světě, který jako člověk žije.

Rozhovor:
Jak nabýt víru v podobě, že člověka posune dál, pokud člověk k tomu není veden, ale záleží jen na jeho přičinění?
Jedna z příčin současného stavu je to, že lidé jsou zvyklí, že je někdo vede. Tohle musí jednou proto, aby svět mohl jít dál, skončit. Proto odpovím takto: Co svět světem stojí nikdy nebylo snazší se dobrat pravdy jako nyní, je to nový etalon kvality člověka, který se dobere právě toho v co věří a jaký je, jako člověk.

Chce to čas, nebo bude nutné moderovat víru lidí aby si uvědomili v čem je jejich síla?
Bylo by dobré aby si člověk uvědomil za přispění jiných lidí, kde je jeho síla. Tohle bude základ pro další růst společnosti. 

Tato síla přece pramení z části z Boha, nebylo by nejlepší kdyby začali s hledáním právě tady?
Bylo by to krásné, kdyby něco takového se stalo pravdou. Bohužel jak znám lidi nedokáží dát Bohu to co by měli a celý by to skončilo na tom, že by vypočítavě čekali na to kdo udělá ten krok prvý.

Co bys poradil lidem, jak zvýšit schopnosti pochopení pravdy u druhých lidí, kteří nejsou s to schopni začít hledat, ale jen se vezou?
Možnost by tu byla. Jednou z možností je dát lidem svobodu. Svoboda je tím nejlepší lékem na to aby dokázali přijmout takovou výzvu.

Myslím, že svobody, kterou lidi mají si neváží a klidně ji prodají za pár stříbrných.
Je to tak, proto tato úvaha nás dovede zpět na začátek, že bude záležet na Bohu jaké má úmysly se světem a co dokáže předat lidem jako poznání.

Na čem pak záleží co bude, pokud by lidé byli ochotni udělat vícero pro svět který obývají, mohli by uvést do stavu i povýšení světa do stavu, kdy by jako lidé věděli, ne?
Mohlo by to tak být, proto radím počkat s čím přijde Bůh, který vše řídí. Myslím, že se bude očekávat překvapení, kdy i ty nejotrlejší lidé prozřou jako jeden člověk.

Děkuji za rozhovor. 

Autor: Jiří Herblich | pondělí 5.9.2022 7:23 | karma článku: 0 | přečteno: 67x