Hledání Boha v otázkách a odpovědích

Ne vždy jsou věci nejasné, záleží jen na otázkách, které jsou položeny. Ty které vyvěrají ze samotné podstaty člověka jsou hodnotné nejvíc, protože osvětlují cestu světlem, které nehasne.

Je věcí poznání, ne vždy se dá všechno svěřit Bohu, člověk by měl být na takovém místě, kdy víra bude tím co člověka povznáší a moderuje a ne svazuje do kostrbatých předsudků. Pochopit a jít by mělo být krédo člověka, který není jen člověkem, ale člověkem, který Ví.

Vlastní názor:

Neomezený růst
Neomezený růst by měl skončit dřív než skončí lidé v propadlišti dějin, tohle a další by si lidé měli připomínat z důvodu, že lidská rasa je na růstu závislá, přitom jí ubližuje jako něco co nemá obdoby. Pochopit jak by měl vypadat svět bez růstu je jednoduché. Dát všemu to co potřebuje je základní stavební kámen světa, kdy člověk je na tom stejně jako Bůh, který Ví co komu dát aby dosáhl svého úspěchu. Stejně by měli jednat i lidé, kteří jsou s Bohem a nejen ti. Pochopení je dáno lidem stejně jako Bohu, přesto pochopení člověka je dáno měrou, kterou obdržel jako člověk, tohle by se mělo zdůrazňovat, aby si lidé cenili tohoto pochopení, protože bez pochopení není života.

Postavení Slovanů ve světě
Jejich úkolem je přinést do světa poznání, které vyznívá ve prospěch života, který je dán Bohem. Jejich místo tak náleží životu, který je dán způsobem, který je dán, protože bez života by nebylo ničeho. Vše chce žít a dýchat, přesto se nedá dělat nic proti tomu co by chtěli lidé, ale co by chtěl Bůh. A Bůh si přeje, aby Slované byli poslové, kteří přinesou lidem poznání jeho zákonů, které stvořil pro lidi, stejně tak pro vše živé.

Rozhovor:

Vzestup Ruska jako zdroj dobra, které se bude rozlévat do celého světa?
Pochopit úkol Ruska je důležitý úkol. Jen těm lidem co pochopí jakou úlohu dostalo Rusko, pochopí jak budou věci postupovat dále. Pochopit znamená zažít, je to ukázkový příklad člověka, který Ví.

Jak nejlépe zajistit to aby vše dostalo to co mu náleží, bez toho jak by se měli stavět lidé k tomuto problému jinak než čelem.
Pochopení je důležitá položka v životě člověka. Bez něj by nebyl takový život v podobě jaký je. Jedině tímto se dá pochopit jakým způsobem se dá postupovat. V budoucnu nastane doba, kdy lidé prozřou a budou to lidé, kteří dříve nechápali. Co bude spouštěčem onoho pochopení? Spouštěčem bude poznatek, že věci se posunuly tak, že lidé nebudou chtít zůstávat na místě budou chtít jít dál. Poté tato doba konzumu skončí a lidé pochopí, že celá tato doba byla výstrahou, která byla naplánována tak, že lidé budou opět na koni a budou vědět co bezbřehý konzum znamená. Do této doby se musí vydržet s tím co máte a chtít být opět na koni jako jednotlivec, kdy společnost pochopí mnohem později co znamená být na koni.

Je západní kultura napravitelná, nebo čeká na výzvu z východu?
Pochopil jsi správně co znamená být člověk. Proto odpovím takhle, je to ve smyslu znění, kdy západ si nechce připustit, že jeho dny jsou sečteny. Chápou to lidé, jako třeba ty, přesto to nejsou lidé ve většině společnosti, spíš jednotlivci, kteří dávají světlo zbytku. K tomu není co dodat, odpověď bude taková jaká je otázka, proto věz, že lidé pochopí, kde je jejich místo a půjdou společně vstříc zítřku, který nabízí jedině Bůh.

Znamená to návrat Boha na zem prostřednictví lidí, kteří jej ztratili a opět najdou?
Je to tak, pochopení, které dáváš je takové, že nejde přehlédnout jediný fakt z toho všeho. Být člověkem je výzva, která se nedá odepřít nikomu. Proto lidé se snaží dosáhnou uznání i moci a dokáží proto udělat cokoliv, přesto si neuvědomují, že jediná síla a moc, která je, pramení z nich ve smyslu Boha, který je vede. Pokud tomu tak není, slouží temné stránce, která vyvěrá z člověka jako nějaký poznatek, který chce být prozkoumán a proto jednají lidé jak jednají.

Je tedy poznání hlavní hybnou silou člověka byť není ve smyslu dobra?
Je to tak, poznání je ve smyslu zkušenosti, kde jediným místem je země, která dostává právě takovým poznatkům, proto věz, že ji nikdo neopustí dokud nepozná sám sebe jako by to byl člověk, který Ví vše.

Téma Lásky

Rozhovor:

Pokud se podíváme na svět, tedy zemi jako kulatou věc, která žije, je v tomto tvaru zakomponovaná láska?
Láska je zakomponovaná ve všem, tedy i v tomhle. Pokud by ses zeptal jak je možné, že svět je takový jaký jej znáš, pak věz, že vše žije podle pravidel Boha, kdy vše má význam právě takový jaký smysl tomu všemu dává ten nejvyšší.

Láska země je vyšší, když miluje jako Bůh, tedy, že je mezi tím rovnítko? Myslím v lásce.
Pochopit lásku je možné jedině tím, že lásku budeš dávat jako ten co ji přijmul za vlastní. Jen tímto postupem se budeš dívat Bohu do tváře.

Je láska tedy základní stavební kámen světa a bez ní by nebylo to co zažíváme?
Pochopit lásku je komplikované, je dávána takovým způsobem, aby každý věděl odkud se bere, přesto to není na první pohled patrné. Jedním z důvodů je to, že člověk je ve svém snažení omezen tím co nazývá tělo. Tělem se rozumí láska a to je omezení, které je člověku dáno. Je to jediné omezení, přesto to není tak zásadní, aby člověk nemohl překonat i takový hendikep.

Láska tedy používá stejné omezení jako Bůh?
Je na vině člověka říkat lásce omezení, přesto odpovím. Láska jak ji znáte nedává omezení, přesto se může vyskytnout. Pak to již není láska, ale je to rozum co činí omezení přístupné tělu a to tím, čím méně chápe lásku.

Láska tedy chce být pochopena jako Bůh?
Láska má vyšší ambice. Pochopením to nekončí. Bůh chce být pochopen, ale láska je tvořena ještě vyšším principem, kdy Bůh si nemohl nevšimnout, že vše je tvořeno láskou. Proto odpovím takhle. Láska je dar, který vyvěrá z Boha, přesto to není Bůh kdo dává lásku, ale je to samostatná část, která je tvořena něčím tak vysokým, že nedá popsat.

K čemu by se dal připodobnit vztah Bůh - láska?
Připodobnit by se dal k tomu, že Bůh jako nejvyšší autorita je na takové úrovni, že dokázal přijmout ještě vyšší princip, který je tu odedávna.

Láskou je tedy oděno vše co je, jsou zde výjimky?
Výjimky jsou i zde, přesto se to nedá popsat, protože láska se nedá popsat.

Je tedy tělem lásky projev Boha?
Tělem jako doslovným to není, je to víra co udržuje vztah Bůh - láska. Je to pochopení na takové úrovni, že láska je vždy na koni a Bůh sekunduje všemu co tvoří. Přesto tento vztah je založen na lásce a dokáže překonat kdejakou obtíž, která se vyskytne při tvoření čehokoliv.

Autor: Jiří Herblich | úterý 31.5.2022 15:33 | karma článku: 3,84 | přečteno: 104x