Kolik kroků uděláte v průměru denně vy? A víc by to nešlo?

Abychom byli relativně fit, měli bychom prý denně nachodit cca 6000 kroků. To je hranice, kterou podle mého názoru není těžké dosáhnout pokud člověk není líný nebo nemá nějaký zdravotní handicap.

V jedné z mé mnoha oblíbených písniček se zpívá "Mám ploché nohy po tetě a fantazii po svém strýci, už dlouho šlapu světě a nevím co mám o něm říci..." Po kom mám já ploché nohy nevím a už to nezjistím. Nicméně nikdy mi to při chůzi nevadilo a nevadí. 

Koncem září jsem se nechal vyhecovat jednou známou, abych taky udělal něco pro své zdraví. Aby ale nedošlo k nějaké mýlce. Ve svém věku 65+ jsem na tom v porovnání se svými vrstevníky víc než dobře. Pravidelně chodím resp jezdím pouze na prevenci ke své zubařce (mám všechny zuby původní) a u obvoďáka jsem byl naposledy loni jen kvůli předoperačnímu vyšetření, když jsem si po sportovním úrazu musel nechat odoperovat meniskus. Jinak prášky zatím žádné konzumovat nemusím a jediné co dobrovolně požívám je vitamín D. 

Tu říjnovou výzvu "Deset tisíc kroků ke zdraví" mám úspěšně za sebou a teď už jen "relaxuji" v teple domova. Především proto, že už to počasí neláká k nějakým delším vycházkám do přírody. Naposledy jsem byl v sobotu na golfovém turnaji "Svatomartinská husa" v lázních Bohdaneč u Pardubic, kde jsem sice během dne nachodil přes 21 tisíc kroků, ale od té doby jsem se přes den nedostal přes 5 tisíc. 

Co se týče té říjnové výzvy tak jsem nachodil 369,7 km což bylo celkem 483 544 kroků. Nikdy v životě jsem určitě víc nenašmajdal a teď mám pár měsíců na rozmyšlení, jestli do toho půjdu v dubnu 2022 znovu. 

A co vy milí čtenáři? Nemáte chuť se taky přidat

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Beránek | středa 17.11.2021 8:24 | karma článku: 14,51 | přečteno: 348x