Zkreslené vidění – Nové lži

Politici a vůdci lidu musejí přicházet stále s novými a neoposlouchanými tématy. Ta stará jsou již moc profláklá a všeobecně je známo, že se o nich pustě lhalo a vodilo lidi za nos. A ti znovu skáčí na přebarvené plky a špeky.
Čulibrk - 139

 Středověk. Doba, kdy lidé věřili všelijakým nesmyslům. Třeba že je Země placka na želvím krunýři a tu nesou tři sloni. Ti o něco pokrokovější v obíhání Slunce a hvězd kolem Země. Česnekem se chránili proti upírům, o čarodějnice se starala inkvizice a být nevěřícím bylo horší, než být Turkem. V kamnech hučela meluzína a každá louže měla svého vodníka.

 Dnes se takovému tmářství a pověrám jen smějeme. A jsme rádi, že žijeme v době, která přeje pokroku, vědě a rozumu. Je těžké pochopit, jak lidé tehdy byli závislí na rozmarech svých pánů, církevních hodnostářů a vůbec na osudu a vyšší moci. Žádná demokracie. To by se vám, holenkové, líbilo, smět  si rozhodovat sami o sobě! Neposlušní do hladomorny, rebelové a zmetci katovi. Za přestupek pouhý pranýř.

 Je bláhové myslet si, že se člověk nějak zásadně změnil. Za několik stovek let by to bylo možné jen mutací. Jsou jen dokonalejší a vypracovanější systémy ovládání společnosti, jiné kulisy, nalhávají nám jiné nesmysly. A davy nezávislých individualistů jim s nadšením a svatým zápalem věří.

 Kdysi flagelanti prováděli veřejná pokání sebemrskáním bičem, bohatí hříšníci si od církve kupovali odpustky nebo se lidé po vítězství křesťanů nad pohany hromadně hlásili k nové víře. Totéž se děje i nyní. Nové náboženství se nazývá ekologie, klimatická změna. Nemá Boha, ale všeho do času. Zato svatých má již plno. Za všechny američan Al Gore či Greta Thunbergová ze Švédska. Třídí se odpady, na igelitové tašky a plastové láhve, kdysi hity, se teď hledí jak na vynález pekla, místo zbožných procesí si jdou aktivisté zaprotestovat k uhelnému dolu a případně provedou nějakou tu sabotáž. Proč ne? Vědí, že jim to projde.

 Ale jsou hroznější věci. Z univerzit v USA se šíří radikální levičáctví. Zduřelé sebevědomí prorůstá celou společností, a nejen tou americkou. Víme, že terorismu a nátlaku se ustupovat nesmí. Přesto politická korektnost neboli lhaní, kvóty, dotace a pozitivní diskriminace čili protekce, nebo hledání nepřítele slaví úspěchy.

 U nás se zdá, že se až tolik nic moc neděje. Ale to jen spíme. Zatím politické neziskovky a manipulátoři davů kousek po kousku ukrajují dosud trpěné zbytky svobody. A ulice tleská.

 Čulibrkovi přijde zvláštní, že by zvířata měla mít stejná práva jako lidé. To nebylo ani za středověku. Že to nijak nesouvisí s tématem? Opravdu? Jste si jistí?

.......................

Dodatek

 Výše uvedený díl Čulibrka jsem napsal před rokem, 29. července 2019.

 Proto by se mohlo zdát, že si stěžuji na věci, které právě nyní příliš aktuální nejsou.

 Ony jsou, protože vše souvisí se vším a jenom jsou odsunuté do pozadí. Jako spousta dalších, kterými nás vládci nechtějí zatěžovat. Ještě bychom snad dostali chuť jim do toho mluvit.

 Zástupným problémem dneška je koronavirová kampaň, ve které nám držitelé moci lžou v každé jednotlivé věci, o důležitých a všeovlivňujících nařízeních rozhoduje vybraná suita odborníků, je cíleně podlamováno psychické zdraví obyvatel, odkládány důležité operace, nabourávána imunita přikázáním o přikládání hadru k dýchacím otvorům a kdyby bylo nutno létat místo jízdy MHD, snad by i prosťáčkům, kteří ještě věří politikům u kormidla a vylhaným statistikám, narostla křídla. Vrchní protektor si nad prováděním akce Zničit, ponížit a poplivat aneb Covid 19 mne ruce, jak mu vše vychází – Češi poslouchají jako hodinky. Nechci tvrdit, co je tento virus za šmejd, nejsem k tomu kompetentní. Ovšem hlasy kompetentních, které nejedou podle vládní linie, nejsou připuštěny, jsou bez pravomocí a umlčovány. Vše bude jasné za několik let. Kdo to vše řídí, jak, proč, v čím zájmu? Budeme si říkat, jak bylo možné, že jsme to neviděli? Jako si dnes říkáme, jak bylo možné, že lidem v roce 1968 nebylo jasné, že Rusové a spol. sem vtrhnou a socialismus s lidskou tváří dostane tvář zvířecí? Třeba tvář ustrašeného zajíce se sklopenýma ušima? Jedinou útěchou může být, že 50. léta za komunistů trvala zhruba deset let, pak se začaly procesy a přehmaty (vraždy a zlodějiny) revidovat. Což lze tvrdit i o podobné vlně politického hňupství na západě, tedy mccartismu. Akorát, že po těch deseti letech teprve snad soudní procesy začnou. Tedy s těmi, kdož dnes šíří koronapaniku a politicko-hospodářský úpadek. Doufejme, že ne později.

 Lidstvo je schopno degenerovat velmi rychle.

 Slituj se Bůh nad pouští!

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 9.10.2020 13:30 | karma článku: 16,25 | přečteno: 463x
  • Další články autora

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Pitomci

24.5.2024 v 13:30 | Karma: 13,27

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Planeta

10.5.2024 v 13:30 | Karma: 16,43