Zkreslené vidění - Nepři se s blbcem

Je marné se s omezencem dohadovat. Navíc nikdo se svou hloupostí nechlubí. Je proto lepší předpokládat, že je všude, než se nechat zaskočit. A když to jde, je nejrozumnější se jakémukoli styku s ním včas vyhnout.
Čulibrk - 210

 Jsou lidé, s kterými se nelze dohodnout. A není to tím, že jim cosi člověk neumí vysvětlit, ale že jejich schopnost nebo vůle pochopit něco už narazily na svůj strop. Neboli, jak se říká – přes to vlak nejede.

 Kdysi v pradávnu jsem byl neprávem nařčený mistrem Váchou z krádeže v samoobsluze. Bylo to v německém Stralsundu, během rekreace učňů u Baltu. Jeho tvrzení proti mému. Nic prý z toho dělat nebude, uklidňoval mě, tehdy učedníka, ale udělal ze mne zloděje přede všemi přítomnými učitelkami. Za několik let nato po vyučení jsem nastoupil jako mistr na totéž učiliště. Co čert nechtěl, pod vrchního mistra Váchu. Po dvou letech jsem odešel. Z různých příčin, o nichž se tu nehodlám rozepisovat, ale i on byl jednou z nich. Ačkoli onu dávnou příhodu nikdo z nás za mého mistrování nezmínil. Nevěřili jsme si.

 Podobných nehod bylo víc. Dostal jsem například pokutu za černou jízdu tramvají na dvou různých místech ve stejném čase. Učitelé si na mně mnohdy ve škole vynucovali dost nesmyslné požadavky. Arogance některých úřednic na magistrátě také občas překračuje obvyklé meze slušnosti. A vůbec – nejvíce omezených a nepříjemných lidí najdeme tam, kde mají na rozdíl od nás pravomoc danou svým postavením, funkcí nebo zaměstnáním. Což jsou naši šéfové a jiní nadřízení. Veřejní činitelé a z nich především policisté, revizoři a úředníci. Řidiči MHD a průvodčí vlaků. A někdy i ochranka v LIDLu.

 Samostatnou kapitolou jsou naši drazí příbuzní. Každý máme zkušenost se svými blbými rodiči a nepochopitelným faktem, jak se mohl takový génius a výjimečný člověk jako my narodit nějakým tak primitivním lidem. Což jsme si říkali poté, co jsme dostali týden domácího vězení za kouření. Za pár let nás štve ta fúrie nebo ten idiot, s nimiž máme děti. Ty ostatně také, hlavně když jimi mlátí puberta. A vůbec celé příbuzenstvo. Nicméně mraky odplují, slunce vždy vyjde a i tchýně se nakonec ukáže jako docela milá osoba.

 Důležité je nenechat se vyprovokovat. Protože blbec si vždy najde nějakou cestičku, jak nám nějaké to nelichotivé označení své osoby vrátit. A nedejbože, jestliže použijeme v krajním případě násilí! Nejrozumnější je vůbec se nepřibližovat. Když už nelze jinak - snažit se o stručnost, souhlasit, mlčet.

 Čulibrk ví, že přít se s blbcem znamená přizpůsobovat se mu.

 

-------------------------------------------------------------------

 

Dodatek dvacátý druhý – V únoru prý po moru

 

 Sláva! Radují se všichni. Zlý virus se zalekl politiků a zdá se, že hodný a moudrý premiér mnohokoalice profesor Fiala v dohledné době všechny povinné projevy pokoření se před státní mocí zruší. Přesto i během léta budeme my, ne tolik zasažení hysterickým pokusem panstva, co si mohou k poddaným dovolit, potkávat postavy bez tváří. Pozůstatky sekty Svědků Kovidových.

 Mnozí mají současnou situaci za konec trýznění a buzerace, návrat nezakazovaného zdravého dýchání kdekoli, a těší se, že zakrátko už na trapné, nevkusné a hlavně zbytečné boje proti chřipce a za výdělky Pfizeru a ostatních farmaceutických zločinných společností budeme jen vzpomínat, možná ani to ne. Nebo pro nás ta patálie bude srovnatelná s představou cvičení obrany civilního obyvatelstva před jaderným a chemickým útokem kdysi v padesátých a šedesátých letech minulého století.

 Ale to se pletou. Moc je opojná droga. Troufám si předpovědět, že nejpozději ještě letos koncem roku bude světem obcházet další mutace covidu-19 s názvem omega. To nicméně už nepůjde o žádnou obyčejnou chřipku a bubáka vypěstovaného strašením prostoduchých televizních davů. Už nebude zapotřebí vymýšlet si počty nakažených, mrtví se budou odvážet z domovů, ne z nemocnic, a nepoddajní lidé (čtyřikrát a více nenaočkovaní) zůstanou bez občanských práv. Pokud nepřijde vlna odporu z Francie a z Německa. Ale to už bude jiná pohádka. Vlastně horor. Umírat budou ti bez přirozené imunity.

 Další možnou budoucností je nová nemoc. Taková, jejíž projevy má v nějaké míře asi každý. Pravděpodobně bude souviset se střevy. Čili jejími projevy bude plynatost, nechutenství či nepřekonatelná chuť na sladké, průjem nebo zácpa, obezita či podvýživa. Rizikoví budou lidé, kteří už dříve měli například vředy, potíže se stravováním, cukrovkáři, alergici a srdcaři. A ti s kolísavým krevním tlakem. Newgastroenteritida, zkráceně NG, bude odlišná od dosavadních gastroenteritid některými projevy. Ale nebudu doktorům marně fušovat do řemesla. V zaměstnání se budou dělat výtěry z řiti. Budeme pít jahodová projímadla. Jiní budou muset nosit plenky. Kdo si ve vlaku prdne, nebo mu zakručí v břiše, toho hned odveze záchranka. Nemocní budou muset dodržovat léčebnou dietu. Prudce se zdraží veškeré maso. Po čase vláda zavede kuponový systém na potraviny. Hosté v restauracích budou mít pod kůží nastřelený čip s informacemi o svém zdravotním stavu. A tak dále.

 Oni jsou politici schopní vymyslet lecjakou hovadinu. A lidé, které jste doposud považovali za rozumné bytosti, jim sežerou neuvěřitelná šílenství. Věřili byste například tomu, že za časů kovidhysterie tu vládla zdravotní segregace? Jo… on není rok 2072?! Tak to pardon.

  Lidstvo je schopno degenerovat velmi rychle.

  Slituj se Bůh nad pouští!

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 18.2.2022 13:30 | karma článku: 11,94 | přečteno: 343x