Zkreslené vidění – Budoucnost

Nejsem prognostik a ani věštec, ale vím, že pro budoucnost toho nejvíc uděláme, vychováme-li své děti v duchu slušnosti. Současné ideologické nesmysly se samy časem usvědčí z hovadnosti. Jde jen o to kdy.
Čulibrk - 286

 Mládež a budoucnost. Generace starců, kteří odcházejí, vidí samé hrůzy, div ne apokalypsu, svět se řítí do záhuby. Nic těm fakanům není svaté, neumí se to chovat, vědí kulové, jen by hulili trávu a čuměli do mobilů. Zatím ale s mladými přichází zítřek, o kterém víme jen, že než se něco zlepší, potrvá to tak dlouho, že se něčeho rozumného těžko někdo z nás dožije. Jako to bylo vždy.

 S tím, jak se daří našim levičáckým idealismem nakaženým sluníčkům pomocí politické korektnosti rozvracet vzdělávací systém (inkluze ve školství, genderové nesmysly, zpochybňování role rodiny, národnosti, pohlaví atd.), klesá kvalita vzdělání, uvědomění si příslušnosti k českému národu a jeho historii, rušením zvláštních škol se učivo přizpůsobuje nejpomalejším a autorita učitele je místy na úrovni neviditelného šaška. Úpadek a rozvolnění kázně sice ještě zatím zdaleka nejsou srovnatelné s americkými státními školami, jak to lze shlédnout ve filmu Džungle před tabulí, nicméně doba, kdy se bude střílet, také přijde.

 Až tento lidský materiál vyjde ze školy, stane se občany. Což podle představ vládnoucích elit znamená spolehlivými a poslušnými pracovníky, otroky vykonávajícími příkazy shora nařízené, bez nutkání k rebelii, bez touhy po svobodě, a tedy bez fantazie a vlastních názorů. To tedy v ideálním případě a dlouhodobé perspektivě.

 Vše nasvědčuje tomu, že se o to naši protektoři snaží. Nechci zde tvrdit, že s vakcínami proti chřipce zvané covid-19 se lidem do těla dostávaly a dostávají čipy, kterými je lze v budoucnu ovládat. Nechci ani tvrdit, že válka Ruska s Ukrajinou byla předem domluveným divadýlkem mocností pro obecný lid. Který to také, jako vždy, odnesl. Vše se možná dozvědí ve stáří naše děti. Ale trend placení kartou a ostatní bezhotovostí, zvyšování nominální hodnoty mincí i bankovek, inflace a zadlužování a vypouštění balónků o možnosti přijetí eura mluví jasně. Dostanou nás přes prachy. Nebo snad myslíte, že banka a státní mafie jsou něco jiného?

 Běžný občan je stále závislejší na státu, jeho byrokracii, systému ovládání života porobeného lidu, jeho metodách cukru a biče. Propaganda je tak dokonalá, že její vliv si většina obyvatel neuvědomuje. Realitu vnímá tak, jak ji vysvětlují režimní média. Historická paměť téměř nikomu nic neříká a Krysař má s námi dost lehkou práci.

 Čulibrk vidí budoucnost optimisticky. Občas. Ale co to vlastně bere, opravdu nevím.

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 4.8.2023 13:30 | karma článku: 18,74 | přečteno: 262x
  • Další články autora

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Pitomci

24.5.2024 v 13:30 | Karma: 13,27

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Planeta

10.5.2024 v 13:30 | Karma: 16,43