Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Žumpa jménem Superstar

V neděli jsme se ze zvědavosti podívali na jeden díl soutěže Superstar a nestačili jsme se ani nadechovat, jak jsme byli v šoku z nechutností a ponižování, kterého se vážení porotci dopouštěli na některých soutěžících.

Sotva před ně nastoupil nějaký outsider puberťák, co si zrovna dvakrát nevěří, dokonale jej využili k vybití své arogance, nabubřelosti a oplzlosti. Zprávy konkurence mě následně utvrdily v tom, že námi sledovaný díl nebyl žádnou výjimkou.

V práci projíždím všechny zpravodajské weby a na jednom bulvárním jsem narazila na několik článků ze zákulisí této talentové soutěže, dá-li se tak Superstar nazvat. Opravdu chuťovka. Perly, co padají z úst dcery frontmana Olympicu Marty Jandové, by si nezadaly ani se slovníkem hodně otrlého řidiče kamionu.

Marta bez rozpaků vypráví o menstruaci a nemá problém použít výrazy jako šuk**í a další. "Takhle se normálně mluví, v televizi padají mnohem horší slova," hájila se v bulvárním deníku.

Vrcholem její nevychovanosti a spratkovitosti pak bylo nevybíravé pomlouvání jedné obézní soutěžící, které se velmi nemístně posmívala. Náskok Jandové v nechutnostech však úspěšně stáhnul Pavol Habera, když jednu účinkující kritizoval, že málo otevírá pusu.

"Byl jsem zvědavý, jestli až bude zpívat, otevře pusu. Nejdřív jsem si myslel, že ona ani fajku (slovenský výraz pro orální sex) nedá," prohlásil. Svému spoluporotci Ondřeji Hejmovi pak názorně předváděl, jak taková fajka vypadá. No humáč. O jiném soutěžícím pak Habera údajně prohlásil, že má m*d v očích.

Kromě vulgarit jsou hodnotitelé opravdoví mistři i v umění dehonestovat všechny méně sebevědomé soutěžící. V mysli mi utkvěl klučina, kterého čtveřice celebrit donutila vyjmenovat do kamery všechny kamarády, jež ho do Superstar přihlásili. "A teď jim zamávej!" vybídli ho. Nervózní chlapec poslechl.

Pak zazpíval, nebo se spíš pokusil o zpěv, a za bujarého veselí porotců musel do kamery znovu vyjmenovat své kamarády. Vodili si ho tam jako malý štěně a udělali z něj totálního pitomce. Když odešel, vznesli ještě řečnickou otázku, jestli by hoch skočil i z okna, kdyby mu řekli.

Pravda, kluk byl stydlivý, zpívat neuměl a žádný krasomil to taky nebyl, ale vyprovodit ho mohli slušně a bez posměšků. "To se ti moc nepovedlo. Asi sám víš, že to není to, co hledáme..." Všechno se dá říci s citem a lidsky.

V téhle soutěži to ale asi není žádoucí. Možná že se dokonce porotci ve smlouvách zavázali chovat se jako čuňata. Nevím. Každopádně být rodičem některého z děcek, které na castingu porotci veřejně urazili či ponížili, neváhala bych tam vlítnout a něco těm náfukům říct.

Někdy si mládí toužící po slávě naběhne na smeč a přímo si říká o setnutí příliš vzrostlého hřebínku, nicméně když už nemají rozum a dostatek sebekritiky někteří soutěžící (což se mnohdy vzhledem k jejich věku dá pochopit), od dospělých bych to čekala jako samozřejmost.

Namísto toho je však divák svědkem veřejného kydání hnoje, který leze z nevymáchaných úst hvězd česko-slovenského showbusinessu. Inu, pevně doufám, že se dostaví výchovná facka v podobě zásahu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Někteří porotci by ji zasluhovali dostat pěkně z obou stran.

Autor: Pavla Jeřábková | pátek 18.9.2009 14:30 | karma článku: 32,73 | přečteno: 3079x
  • Další články autora

Pavla Jeřábková

Naše hysterka na veterině a kapitán Krvavá bulva

Tak jsme museli opět navštívít veterinu. Náš kocour Jáchym totiž v jedné nestřežené chvilce zbaštil kus růžového silikonového náramku. Charitativního - toho na boj s rakovinou prsu. A protože živočich zvracel jako Amina (růžové kousky ovšem nikde) a na dvou veterinách nám řekli, že je to akutní stav, vyrazili jsme do zvířecí nemocnice.

16.10.2009 v 14:15 | Karma: 17,58 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Ostatní

Pavla Jeřábková

Komunisté páchali zlo s dobrými úmysly. Zlo vyšlo, ráj na zemi ne

...a nikdy tomu nebude jinak, chce se mi dodat po přečtení rozhovoru s místopředsedou KSČM Jiřím Dolejšem. Kupodivu musím říct, že ten člověk je mi svým způsobem sympatický. Z komunistů asi nejvíc.

23.9.2009 v 12:13 | Karma: 30,26 | Přečteno: 1841x | Diskuse| Politika

Pavla Jeřábková

Měkejš a Tvrdejš kuli pikle aneb Když ten dá to a ten zas tohle...

Kujme pikle, kujme pikle, správné pikle lidi zvykle. Kujme pikle, pikle kujme, spekulujme, intrikujme. Lepšího nic není nad pořádný piklení. Jen aby na konci nebyl místo šíleně smutné princenzny šíleně smutný Topolánek.

22.9.2009 v 12:39 | Karma: 16,44 | Přečteno: 2057x | Diskuse| Politika

Pavla Jeřábková

Jak jsem naletěla podvodnici aneb Není charita jako charita

Jak už jsem psala v jednom z předešlých blogů, přispívám na různé sbírky, kupuju si bezcenné cetky a jsem ráda, že můžu alespoň trošku pomoct tam, kde je to třeba.

17.9.2009 v 14:15 | Karma: 43,71 | Přečteno: 16364x | Diskuse| Společnost

Pavla Jeřábková

Britská legenda Slade se zaprodala socialistům

Legenda glamrocku, britská hudební skupina Slade doprovázela mítinky ČSSD. Socialisté si kapelu zaplatili, aby přitáhla na jejich předvolební masáž více lidí. Proč se ale Sladi propůjčili Paroubkově partaji, to mi rozum nebere.

16.9.2009 v 16:49 | Karma: 20,85 | Přečteno: 1545x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Prokremelské motorkáře vítali v Brně jako delegáty ruské teroristické federace

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  14:40

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik