Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

Al Capone

10. 10. 2009 10:51
...

Budou nějaké nové příspěvky Pavlo? Nebo konec? Doufám, že ne.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

24. 9. 2009 11:30
Kaktusáku, ty rudý hňupe,

historii nepřepíšeš, a kolem dějin zpátky taky neotočíš. Akorát se ztrapňuješ při plnění stranického úkolu. S pozdravem Smrt všem komunistům!

miroslav.vojta@volny.cz 

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 9. 2009 23:50
Komunistické učení se neopírá o třídní boj

a už vůbec ne o absolutní sociální rovnost. Za socialismu by měli být lidé odměňováni podle své práce, tedy rozdílně. V kapitalismu jsou odměňováni podle toho, kolik peněz se jim jakýmkoliv způsobem podařilo si přivlastnit.

K represím přistupuje každý stát. Kdo nedodržuje státem nadiktovaná pravidla, je represím vystaven (i když v ČR to platí jen pro některé). Platí to i pro názory, např. je zakázáno prezentovat svobodný názor na počet Židů zavražděných ve 2. světové válce.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 9. 2009 3:39
Re: Komunistické učení se neopírá o třídní boj

Pověste (a myslím to tak, abyste je pověsili tam, kde je lidé mohou vidět) ne méně než sto známých kulaků, boháčů, vyděračů... Udělejte to tak, že na stovky mil kolem to lidé uvidí, budou se třást, vědět a křičet: zabíjejí a budou dál zabíjet vyděračské kulaky. V.I.Lenin

0 0
možnosti
TK

osvetitel

23. 9. 2009 22:21
Komunismus vsadil na nemajetne a socialne slabe

jedince kterym  samozrejme muze pripadat spravedlivejsi . Ovsem ta uvedomelost se vytrati jako se vytratila v roce 1968, kdy uz v CSSR nebylo stradajicich lidi, nebo alespon takovych kteri by "umirali hladem",  a tudis ti lide zatouzili po vetsi svobode a volnem styku s okolnim svetem! A nemit za zadkem SSSR, ktere slo hlavne o politicky vliv nad svejma "drzavama",  tak se ten komunismus nebo socialismus sam od sebe zmenil v neco jineho! To ovsem nemohli Skalni komuniste pripustit , protoze jejich rezim byl zalozen na tridnim boji, bez ktereho nemohli existovat a nejen oni ale SSSR jako velmoc by prisla o svuj vliv a vedouci ulohu ! Proto kdyz se nenaskytal tridni nepritel , tak se vyrabel i ve vlastnich radach ! Kazdopadne  komunismus pomahal slabym jedincum ale skrtil u lidi vynalezavost motivovanou patricnou odmenou  a delal lidi spohodlnele a zavisle na rezimu ! Samozrejme extremni kapitalismus bez socialni podpory a zajisteni pro ty slabsi jedince take neni zadna vyhra v loterii !

0 0
možnosti
TK

osvetitel

23. 9. 2009 22:34
Re: Komunismus vsadil na nemajetne a socialne slabe

Ps .kazdy ma mit  moznost uplatneni a narok na dustojny zivot  i kdyz je odkazany cely zivot hazet "lopatou"!  A lidska spolecnost  byse nemela vymlouvat nato , ze neni dost manualni prace pro ty kteri chteji pracovat "rukama" , a tvrdit , zesi svou situaci zavinili svoji "blbosti"  , zatimco jinde si vyhazuji miliardy z "okna"! Idealni lidska spolecnost  je ta ,  kde se micha kapitalismus se socialnim zabezpecenim a kazdy kdo chce pracovat ma garantovanou alespon tu manualni praci , o kterou nemusi nikoho prosit "na kolenou"!!! Pouze nechapu proc si mysli komuniste ze by v tom meli hrat hlavni roly? Mozna snad proto ze maji prostredky k tomu aby ty , kteri  byse vzpouzeli k tomu donutili ? Ale na druhe strane by zase nebylo dobre byt odkazan nato , ze kdyz se nekdo tomu rezimu znelibi, tak ze muze o vse prijit ! Protoze rezim uz si nejake duvodu vzdy najde a soudni proces je ovladany vzdy rezimem a jde mu na ruku !

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

23. 9. 2009 21:46
asi by to šlo parafrázovat:

Některé strany páchají dobro se zlými úmysly. Páchání dobra je obzvláště trestuhodné.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

23. 9. 2009 21:17
:/

"Kupodivu musím říct, že ten člověk je mi svým způsobem sympatický."Reinhard Heydrich byl urostly a inteligentni, mozna, by Vam byl sympaticky. Dobra skola, vytribeny hudebni vkus, sam hral pry slusne na housle. Jenomze byl nacista, takze

si ho vazit nemohu. Pan Dolejs je komous, takze si ho take vazit

nemohu. Nekdo, kdo se nadsene hlasi k ideologii se sto miliony mrtvych

na konte, je pro me dobytek, ne sympatak.  :-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 9. 2009 23:51
Re: :/

Každá významná ideologie má na kontě milióny mrtvých, určitě i ta vaše.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

23. 9. 2009 13:33
Problém většiny lidí je v

utkvělé představě o dobrých úmyslech komunistů. Pakliže za dobré úmysly nepovažujete nejdřív ožebračení a vyvraždění těch odvážných a poté zotročení těch ostatních. P.S. Nevím, kam budou komunisti jezdit na nákupy kvalitního zboží, až se jim podaří zlikvidovat kapitalismus.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 9. 2009 15:33
Re: Problém většiny lidí je v

Naprostý souhlas. Platí ale také, že mnoho lidí nemá představu o tom, co je kapitalizmus. Jestli má nějaká země povoleno soukromé podnikání, tak to ještě není kapitalizmus. Kapitalizmus je především a hlavně právní stát, zajišťující nedotknutelnost soukromého a vlastnictví a dovolatelnost práva a další právní jistoty. Mnoho zemí, o kterých se tvrdí, že jsou kapitalistické, jsou kapitalistické asi jako je Václav Klaus pravicovým politikem.

0 0
možnosti
JN

palok59

23. 9. 2009 13:22
dd

no, že by zrovna ten slogan z nadpisu vystihoval  tu podstatnou odlišnost komunismu od dnešního kapitalismu ???????

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 9. 2009 13:19
Jen ještě k těm ideálům

Těm za první republiky věřili i dost chytří lidé z oblasti kulrury (až na čestné výjimky, jako Karel Čapek). A lidé jim, bohužel, věřili. Vystřízlivěji až o moc později, když už bylo pozdě. V této souvislosti se o Janu Werichovi vypráví, že v době, kdy již začal (v padesátých letech) střízlivět, za ním přišel drobný mužík, představil se jako pokladník divadelního ROH a požadoval zaplacení známek. Werich, který kromě vystřízlivění, i nerad vydával peníze, se vztyčil v celé své mohutnosti a zařval:

"Co to je, to Vaše ROH!!?"

"To je to Vaše až nás půjdou milióny" zněla promptní odpověď.

0 0
možnosti
JN

palok59

23. 9. 2009 13:25
Re: Jen ještě k těm ideálům

ano, zajímavé je, že Werich je dnes prezentován jako zavilý antikomunista. Přitom poválečné budovatelské filmy, ve kterých hrál hlavní roli se mohou směle zařadit mezi pravé perly socialistického umění. V jeho osobě se uznává, že i přesvědčený nositel komunistických ideálů může vystřízlivět - nebo Werich nebyl bývalý černoch?

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 9. 2009 13:14
No ale zase

Se těžko vysvětluje člověkovi, kterej celej život pracoval v socialismu, makal rukama, třeba na stavbě, v zemědělství, v dolech, zdraví si na tom zničil, dneska už ho nikdo nezaměstná nebo bere minimální důchod, že dneska už nic z toho neplatí, že dneska je hlavní podnikání, kontakty, a že když on už nebude stíhat, tak že ho kdykoliv někdo nahradí, nejlépe levní nelegálové. Taky spravedlivej systém. Mimochodem, takovej učitel co třeba umí ty tři jazyky taky nevydělává hromadu peněź. A řeklo by se že stát bude platit dost, takoví poslanci nebo pracovníci na ministerstvech si určitě nestěžujou...

Nic proti tomu, prostě každá společnost si stanovuje své preference, své ideály, i své vyděděnce . Čimže prosím hodnotím systém jako takový, nijak nechci omlouvat či zmenšovat zločiny na kterých se komunisticky aparát dopouštěl, ty se omluvit nedají.

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 9. 2009 0:09
Re: No ale zase

Ano, hlavně ty kontakty jsou v kapitalismu rozhodující, neboli jánabráchysmus. Oficiálně se to nazývá konkurence.

Ony se především nedají omluvit zločiny, kterých se dopouští kapitalistický aparát. Např. dnešní režim už ve válkách zavraždil minimálně 10x víc lidí, než čeští stalinisti v 50. letech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik