Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Naše hysterka na veterině a kapitán Krvavá bulva

Tak jsme museli opět navštívít veterinu. Náš kocour Jáchym totiž v jedné nestřežené chvilce zbaštil kus růžového silikonového náramku. Charitativního - toho na boj s rakovinou prsu. A protože živočich zvracel jako Amina (růžové kousky ovšem nikde) a na dvou veterinách nám řekli, že je to akutní stav, vyrazili jsme do zvířecí nemocnice. 

Jáchyma jsme vyklepali z přepravky a nic nebránilo prohlídce. Zevrubné promačkání bříška jsme ustáli celkem v pohodě, občas jsme prskli na paní doktorku, aby si nemyslela, že si necháme jen tak něco líbit. Následoval rentgen, abychom zjistili, jestli se nám ve střevě někde nehromadí bobek, což by signalizovalo ucpání a neprůchodnost. 

S přítelem jsme dostali olověné oblečky, Jáchymovi podsekli nožičky a rentgen prosvítil jeho břišní dutinku. Podle paní doktorky bylo všechno v pořádku, v žaludku i ve střevech se nacházela natrávenina a nic nenaznačovalo tomu, že by se náramek někde zasekl. 

Jáchyma jsme odnesli zpátky na vyšetřovací stůl, že prý dostane dvě injekce: jednu na podporu peristaltiky střev a druhou proti zvracení. První injekce nám relativně prošla, kočičák se škubal a syčel, ale zvládli jsme to. "Ta druhá injekce bude trošku štípat," upozornila nás paní doktorka. Vrhla jsem na ni pochybovačný pohled s tím, že to se kocourovi asi moc líbit nebude. A taky že ne.

Jakmile mu jehla vjela do kůže, začal neskutečně vřískat, ale tak hrozně, že se mi ježily chlupy na těle. Poscházel všechny věci, co byly na stole, a začal bojovat o holý život. Lékařka i sestra odstoupily od stolu a nechaly situaci svému osudu. Můj přítel však nehodlal zvíře pustit a tak skončili oba na zemi pod vyšetřovacím pultem mezi tampóny, stříkačkami a obaly.

Tam Jáchyma najednou pustil. Krk měl rozdrápaný do krve, což by ani snad tolik nevadilo, kdyby se mu krev neřinula i z oka. Hrozivý pohled. Krvavá hladina sahala až po oční panenku a tudy, kudy běžně teče slza, kanul čůrek červené. "Kriste pane, on ti rozškrábl oko!" zděsila jsem se. Když si přítel krev otřel a vzpamatoval se z prvotního šoku poté, co se spatřil v zrcadle, zjistili jsme, že má "jen" roztržené spodní víčko. "Zajeďte si s tím radši na pohotovost," doporučila nám veterinářka.

Zatímco veterinární personál uklízel zbouranou ordinaci a kocour už v klidu podřimoval v boudičce, jeli jsme směr lidská nemocnice. Oko je v pořádku, zněl verdikt očního lékaře. No hurá! Přítel dostal jen mastičku, kterou hrdinně nepoužívá, a mohli jsme jet domu. Jáchyma ovšem čekala ještě kontrola. Neděle 10:30. "Já už dovnitř nejdu, dělejte si s nim co chcete, ale beze mně," hlásil už dopředu přítel.

Kocour šel znova pod rentgen. Paní doktorka objevila zaražený bobek, uznala však, že by to nemuselo být nic fatálního. Jáchym dostal znovu injekci na peristaltiku (tu na zvracení už se mu nikdo neodvažoval dát) a projímadlo. Já jsem dostala gumové rukavice a úkol prozkoumat každý exkrement, abychom zjistili, jestli náramek vyleze ven.

A vylezl. Jaká to byla radost, když v rozmáznutém hovínku zasvítily dva růžové kusy silikonu. Pozřená guma opustila útroby mého čtyřnohého miláčka a příteli se úspěšně přebarvilo rudé bělmo zpět na bílé. Lepší happy end si snad ani nedovedu představit.

A co nás čeká příště? Čipování. Radši vůbec nechci vidět tloušťku jehly, jakou se čip aplikuje. Abych ale nezapomněla, ještě jedna důležitá věc nás čeká. Za pár týdnů se naše rodinka rozroste o dalšího chlupatého člena. Z jednoho domácího útulku si bereme koťátko. Gitušku. Tak držte palce, ať ji to naše dračisko jáchymovitý dobře přijme.

Autor: Pavla Jeřábková | pátek 16.10.2009 14:15 | karma článku: 17,58 | přečteno: 1713x
  • Další články autora

Pavla Jeřábková

Komunisté páchali zlo s dobrými úmysly. Zlo vyšlo, ráj na zemi ne

...a nikdy tomu nebude jinak, chce se mi dodat po přečtení rozhovoru s místopředsedou KSČM Jiřím Dolejšem. Kupodivu musím říct, že ten člověk je mi svým způsobem sympatický. Z komunistů asi nejvíc.

23.9.2009 v 12:13 | Karma: 30,26 | Přečteno: 1841x | Diskuse| Politika

Pavla Jeřábková

Měkejš a Tvrdejš kuli pikle aneb Když ten dá to a ten zas tohle...

Kujme pikle, kujme pikle, správné pikle lidi zvykle. Kujme pikle, pikle kujme, spekulujme, intrikujme. Lepšího nic není nad pořádný piklení. Jen aby na konci nebyl místo šíleně smutné princenzny šíleně smutný Topolánek.

22.9.2009 v 12:39 | Karma: 16,44 | Přečteno: 2057x | Diskuse| Politika

Pavla Jeřábková

Žumpa jménem Superstar

V neděli jsme se ze zvědavosti podívali na jeden díl soutěže Superstar a nestačili jsme se ani nadechovat, jak jsme byli v šoku z nechutností a ponižování, kterého se vážení porotci dopouštěli na některých soutěžících.

18.9.2009 v 14:30 | Karma: 32,73 | Přečteno: 3079x | Diskuse| Média

Pavla Jeřábková

Jak jsem naletěla podvodnici aneb Není charita jako charita

Jak už jsem psala v jednom z předešlých blogů, přispívám na různé sbírky, kupuju si bezcenné cetky a jsem ráda, že můžu alespoň trošku pomoct tam, kde je to třeba.

17.9.2009 v 14:15 | Karma: 43,71 | Přečteno: 16364x | Diskuse| Společnost

Pavla Jeřábková

Britská legenda Slade se zaprodala socialistům

Legenda glamrocku, britská hudební skupina Slade doprovázela mítinky ČSSD. Socialisté si kapelu zaplatili, aby přitáhla na jejich předvolební masáž více lidí. Proč se ale Sladi propůjčili Paroubkově partaji, to mi rozum nebere.

16.9.2009 v 16:49 | Karma: 20,85 | Přečteno: 1545x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Alijev má majetek i u vás, EU zavírá oči, říká novinářka o korupci v Ázerbájdžánu

4. května 2024

Premium Leyla Mustafajeva je prozatímní šéfredaktorkou ázerbájdžánského protikorupčního serveru Abzas...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  19:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Lepru mezi sebou ve středověku šířili lidé a veverky, tvrdí studie

4. května 2024  19:40

Lepra se ve středověké Anglii přenášela mezi lidmi a veverkami. Zjištění podporuje teorii, že při...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik