Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nový impulz pro apokalyptiky a alarmisty

Žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří; tvrdí pořekadlo. Je to staré moudro, neboť kdo se dnes živí kaší, že. Nicméně je pravdivé, jinak by to nebylo moudro. Použil jsem tento důkaz kruhem záměrně, jak se ještě ukáže...

     Od šestého února, kdy se konaly demonstrace proti islamizaci Evropy, uplynulo vlastně jen pár dní a to, co se bezprostředně mnohým jevilo jako významné, málokoho ještě dnes zajímá. Lze už nyní říct, že se organizátorům demonstrací jejich záměr nevydařil, aspoň u nás v Česku. Jaký dopad měly demonstrace v Německu a jiných zemích, nemohu soudit, ale soudím, že rovněž nijak velký. Zůstanu-li doma, nezaznamenal jsem, že by následkem demonstrací vláda třeba nějak změnila své postoje k uprchlické kalamitě. Nevšiml jsem si ani, že by demonstrace podnítily veřejnost k výraznějším a masovějším projevům odporu proti islámu, islamismu a přílivu uprchlíků.
     Je pravdou, že lidé nadále ve své většině u nás uprchlíky nechtějí a odmítají uprchlické tábory za svými »humny«, rovněž se bojí teroristů obecně a zejména útoků teroristů Daeš, sledují zprávy o tom, že imigranti spáchali někde nějaké zlo, aby se zadostiučiněním mohli říct, že mají pravdu, když tady uprchlíky nechtějí. Ale to bylo i před demonstracemi a je to přirozené. Takto se mnozí lidé zkrátka chovají, tak uvažují. Kdo by se teroristických útoků ostatně nebál? Demonstrace na tom nezměnily nic. Vážení apokalyptici a alarmisté, je mi líto, u nás uprchlíci v zásadě nejsou, nebezpečí je relativně vzdálené a hrozby latentní. A lid obecný to cítí a hlavně si uvědomuje, že teď a na tomto místě nic moc dělat nemůže. Tedy nic konkrétního, kromě vztekání se a psaní zlobných textů na internetu.
     A tak se ukazuje, že nás ohrožuje mnohem více krize soudržnosti Evropské unie, než uprchlická kalamita, která tu krizi vyvolala. Používám výraz kalamita, protože je daleko vhodnější než třeba invaze. Imigranti nevedou přece nějaký soustředěný útok vůči Evropě, byť by jejich putování na náš kontinent bylo někým řízené. Pokud se EU následkem této záplavy rozpadne, pak za moc nestála. Jestliže vydrží, bude zřejmé, že je třeba vystavět ji na poněkud jiných základech než dosud. 
     Když se ještě vrátím k demonstracím, tak ty jen zopakovaly mínění, že je islám špatný a zlý, protože muslimové dělají špatné a zlé věci. To je ta definice kruhem, o níž jsem psal na začátku. Je to vlastně logický klam, neboť ta definice zpětně odkazuje na pojem, co má vysvětlovat. Odpůrci islámu a muslimů v Evropě potřebují nový impulz.
     Tím může být například poměrně čerstvá zpráva Roba Wainwrighta, šéfa evropského policejního úřadu Europol, že se do Evropy vrátilo až pět tisíc bojovníků Islámského státu, co prošli výcvikem v táborech a mají za sebou boj za Daeš. Nebezpečí teroristických útoků je v Evropě tím pádem největší za posledních deset let. Šéf Europolu ale zároveň řekl, že nemá žádné konkrétní důkazy, že by teroristé systematicky využívali k cestě do Evropy jednotlivých uprchlických cest. Tady se otevírá velký prostor odpůrcům imigrantů, aby bouřili, že proti tomu evropské vlády a jejich policejní sbory nic nedělají, aby zpochybnili, zda je pravda, že sem teroristé IS neproudí uprchlickými cestami, jestli to nejsou jen slova k uklidnění veřejnosti a vůbec, že zkorumpovaná a establishmentům poplatná media o těchto záležitostech jako vždy lžou.

Autor: Jaroslav Kvapil | pátek 19.2.2016 14:06 | karma článku: 13,41 | přečteno: 474x
  • Další články autora

Jaroslav Kvapil

Je po eurovolbách, takže něco o rozdělování, spojování a válce

Každý „jaksi ví“, že jsou si všichni lidé rovni, tak hledejme, co nás spojuje, a ne důvody k nenávisti a válčení. Avšak proč se bratřit s každým zmetkem? Kdo je ale ten zmetek a kdo kvalitní produkt?

17.6.2024 v 9:09 | Karma: 11,12 | Přečteno: 371x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

O blogerovi roku, uličním výboru a tak podobně

Přečetl jsem si několik článků o výsledcích „Blogera roku“, ale hlavně diskuse k nim, a když jsem se brodil tou vyhřezlou zlobou, napadlo mě, že by kompetentní lidé měli tuto anketu zrušit, což se samozřejmě nestane.

6.6.2024 v 12:21 | Karma: 15,39 | Přečteno: 387x | Diskuse| Hyde park

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma: 17,40 | Přečteno: 645x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma: 21,66 | Přečteno: 458x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 700x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikují dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  19:40

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. V Praze-Braníku spadl strom na dva lidi, jeden z nich je...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikují dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  19:40

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. V Praze-Braníku spadl strom na dva lidi, jeden z nich je...

Na Kutnohorsku po nehodě auta zemřelo dítě. Další dva lidé jsou zranění

6. července 2024  18:36

Po nárazu osobního auta do stromu u obce Starkoč na Kutnohorsku v sobotu odpoledne zemřelo dítě,...

Na jedenácti místech v Česku padly teplotní rekordy, v Praze naměřili 34,3 stupně

6. července 2024  18:22

Na jedenácti místech ze 165 dlouhodobě měřících stanic v Česku dnes padly teplotní rekordy. Nová...

Telefony, počítače i drony. Celníci a finanční správa prodávají zabavené zboží

6. července 2024  18:11

Celní a finanční správa spouští 9. července dražbu zboží, které celníci zabavily. Elektroniku a...

Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?
Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?

Znáte Sunny Canadian International School? Pokud jste rodičem, určitě vás tato vzdělávací instituce zaujme. Nás v redakci tedy rozhodně zaujala....

  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik