Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je to pravda, je to tak…

Mělo smysl demonstrovat proti zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), jak se stalo v pondělí 5. března večer po celém Česku?  

Samozřejmě, že to mělo smysl. Zcela liché jsou názory, že už je třeba nakreslit tlustou čáru za téměř třicet let starou minulostí, že Ondráček dělal vlastně jen svou práci, že tehdy s komunistickým režimem „kolaboroval“ téměř každý, kdo nebyl pronásledovaný disident nebo přímo neseděl ve vězení. Ondráček možná byl v listopadu 1989 málo významnou figurkou. Podstatné je ale, že na svých tehdejších názorech trvá, ničeho nelituje a jako poslanec a šéf komise pro kontrolu GIBS má už dost významné postavení, a co je hlavní – Ondráček se stal symbolem skutečnosti, že u nás demokracie nyní dostává na frak.

Vítězství hnutí ANO Andreje Babiše v parlamentních volbách + vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách + Zemanův „bianko šek“ Babišovi na vládnutí + soudní potvrzení Babišovy spolupráce s StB + Babišovo paktování se s komunisty a fašizující SPD Tomia Okamury + čistky Babišovy vlády bez důvěry v různých institucích = „mlátička“ ze 17. listopadu 1989 na postu kontrolora generálních inspektorů bezpečnostních sborů. Zdeněk Ondráček je symbolem marasmu, do kterého se česká společnost dostává. O něj ale ani tak nejde. Daleko zásadnější se jeví, že něco takového, co by ještě před pár lety nebylo vůbec přestavitelné, umožňuje nynější totálně oportunistické (jak to nazval v Lidovkách Martin Zvěřina) vládnutí Andreje Babiše v duchu jezuitského „účel světí prostředky“.

Jedno z hesel, které v pondělí skandovali demonstranti na pražské Václavském náměstí, znělo: „Je to pravda, je to tak, vládne nám tu estébák“. Já si však vůbec nemyslím, že Babiš spolupracoval s StB proto, aby škodil lidem a podporoval normalizační režim u nás, nýbrž kvůli tomu, aby prospěl sám sobě. Tehdy bylo účelné podepsat spolupráci s StB, tak ji podepsal. Tímto stylem pokračoval stále dál, až se stal premiérem. On by vládu sestavil nejradši s ODS, když to ale nejde, spojí se klidně s Okamurou a s KSČM. Když komunisti za to chtějí Ondráčka za šéfa sněmovních kontrolorů GIBS, tak ho instaluje, když se tento krok ukazuje jako chybný, protože vyvolává mohutné protestní demonstrace, tak hodlá zařídit jeho odvolání… Koneckonců i Babišova podpora Zemanovi při volbě prezidenta měla jediný smysl – Zeman dosáhne vítězství, což uspokojí jeho samolibost, Babišovi dá zmíněný bianko šek a dál mu nebude překážet (na to současný i budoucí prezident už ani nemá).

Zemanovi a Babišovi stoupenci a početní naivní lidičkové volili tyto dva muže, neboť jsou propagandou k smrti vyděšeni muslimskými migranty stejně jako multikulturní, „korektní“ a socializující Evropskou unií, a domnívají se, že Babišovo hnutí ANO a Zeman na Hradě mohou zajistit nějakou spásu proti vítačům, sluníčkářům a pražské kavárně, kteří sem podle mínění těchto lidí chtějí muslimy dostat a podporují současné vůdčí síly v EU. V jistém smyslu se tomu nelze divit. Migrační krize znamená vážný problém, bruselská byrokracie navíc nemá žádný plán, jak ji řešit, a „staré“ západní země EU se k východní Evropě chovají arogantně, naprosto nemají představu o životě v zemích V4 a v duchu hesla – „my vám dáváme prachy, tak držte hubu a poslouchejte“ – nás mentorují a snaží se nám diktovat.

Je ovšem absurdní představa, že můžeme s Unií vyjednávat o její rekonstrukci a o své pozici za situace, kdy máme premiérem soudně potvrzeného spolupracovníka StB a bezskrupulózního Andreje Babiše, který navíc čelí trestnímu stíhání a kdy funkci prezidenta zastává starý, nemocný ješitný muž. Připočteme-li k tomu, že se k podílu na moci derou nereformovaní komunisté bolševického ražení a také Okamurova SPD se svým stupidním nápadem bez dalšího vystoupit z EU, máme žalostnou politickou situaci České republiky jako na dlani.

Všichni tito uvedení argumentují tím, že byli demokraticky zvoleni a vůbec se ohánějí demokracií. Je však zcela tristní, když národ školí o demokracii bolševici a vytýkají mu, že většinově „kolaboroval“ s režimem, který oni sami drželi násilím u moci. Nic jiného než proti tomu všemu protestovat a demonstrovat nyní asi není možné. Napřed jsem se divil, že na včerejší demonstraci na Václaváku nezazněly žádné projevy. Pak mi ale došlo, že je to logické. Nemá cenu teď diskutovat, zbývá jen apelovat na premiéra Babiše, aby odešel z politické scény a na to, aby z politiky rovněž zmizela komunistická strana, zákonem označená za zločinnou.

Autor: Jaroslav Kvapil | úterý 6.3.2018 13:30 | karma článku: 23,17 | přečteno: 881x
  • Další články autora

Jaroslav Kvapil

Je po eurovolbách, takže něco o rozdělování, spojování a válce

Každý „jaksi ví“, že jsou si všichni lidé rovni, tak hledejme, co nás spojuje, a ne důvody k nenávisti a válčení. Avšak proč se bratřit s každým zmetkem? Kdo je ale ten zmetek a kdo kvalitní produkt?

17.6.2024 v 9:09 | Karma: 10,80 | Přečteno: 371x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

O blogerovi roku, uličním výboru a tak podobně

Přečetl jsem si několik článků o výsledcích „Blogera roku“, ale hlavně diskuse k nim, a když jsem se brodil tou vyhřezlou zlobou, napadlo mě, že by kompetentní lidé měli tuto anketu zrušit, což se samozřejmě nestane.

6.6.2024 v 12:21 | Karma: 14,83 | Přečteno: 375x | Diskuse| Hyde park

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma: 17,40 | Přečteno: 644x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma: 21,66 | Přečteno: 457x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 697x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Silné bouřky jdou Českem, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  16:25

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Řidič v Brně srazil školačku a z místa nehody ujel, pátrá po něm policie

27. června 2024  16:17

Osobní vůz ve čtvrtek odpoledne v Brně-Přízřenicích srazil dítě mladšího školního věku, podle...

Turecký kamion se marně snažil podjet most v Brně a zablokoval městský okruh

27. června 2024  16:16

Dopravu v pěti jízdních pruzích zastavil ve středu dopoledne v širším centru Brna turecký řidič...

Foto měsíce zachycuje zlaté oslavy. Porota ocenila Michala Růžičku z MAFRY

27. června 2024  16:08

Kapitán národního týmu Roman Červenka slaví na pódiu s mistrovskou trofejí, zatímco na něj...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 653
  • Celková karma 12,82
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik