Znamení

Narodil jsem se ve znamení Střelce. Když jsem včera ráno před odchodem do práce poslouchal rádio, dozvěděl jsem se, že mě sice čeká úspěch v zaměstnání, ale v otázce vztahů mám být ostražitý a navíc si mám dát pozor v oblasti investování financí. Řekl jsem si, tedy dobrá, dnes budu jen pilně pracovat, rovině citové a finanční se pro jistotu vyhnu. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem se cestou do zaměstnání dozvěděl z novin, že chci-li předejít pracovním problémům, měl bych si raději vzít dovolenou a strávit ji se svojí životní láskou nejlépe někde na burze či v kasinu, neb v oblasti vztahové a finanční mě čekají jen samé krásné úspěchy. S lehkým úsměvem na rtech jsem noviny zavřel a rozhodl se, že budu jako obvykle spoléhat na vlastní rozum a na lidi, kteří jsou mi blízcí.

Potud žertovný úvod, v němž jsem se snažil naznačit, jak různí lidé využívají módu všelijakých horoskopů tím, že je bez špetky seriózního základu prezentují v médiích. Další pak na to jdou více od lesa, zřizují si šeré, orientálními vůněmi provoněné magické pracovny, v nichž za více či méně drobný peníz předkládají zájemcům hluboké rozbory jejich povah a předpovídají jim budoucnost, obé dle data narození.

Je zvláštní, kolik různých zvěrokruhů máme k dispozici, abychom se mohli dozvědět, jací vlastně ve skutečnosti jsme a co pěkného či nepěkného nás v té které životní oblasti v určité době čeká. Vedle nám nejznámějšího zvěrokruhu, který je někdy nazýván tropickým a jehož střelcova předpověď mě včera ráno tak rozveselila, máme ještě například zvěrokruh čínsky, jehož znamení neplatí pro každý měsíc, ale pro celý rok a který je navíc obohacen o pět živlů, dále pak třeba enneagramové typy, které s datem narození také souvisí a jistě by se našly i další.

Pominu-li „předpovídání“ budoucnosti, o němž jsem psal na začátku kapitoly, musím se přiznat, že vliv data narození na vlastnosti a tím i osud člověka ani nezavrhuji, ani o něm nejsem přesvědčený, prostě v této oblasti nemám jednoznačný názor. Pokud by však na tomto vlivu mělo opravdu něco být, naskýtá se otázka proč. Jak to, že je to tak zařízené, aby lidé a možná i další tvorové, narození ve stejném časovém úseku, měli podobné předpoklady, které se podílejí na formování jejich osobnosti a ovlivňují tak jejich životy?

Dlouho jsem nad touto otázkou přemýšlel, až mě napadla jedna odpověď, takový názor k zamyšlení. Představme si dušičku, která se právě chystá odít do hábitu těla pozemského. Ví, do které školy a třídy má nastoupit, ví, co by měla v budoucím životě vykonat a čeho se naopak vyvarovat. Ví též, že krom jejích vlastních nezemských atributů budou vlastnosti jejího pozemského vtělení ovlivňovat geny rodičů kterým se narodí, jejich výchova, místní společenské prostředí. A potom ještě jeden faktor, neméně důležitý, kterým je chvíle narození, a to bez ohledu na její pojmenování ve všemožných pozemských zvěrokruzích. Má tedy volbu, může si určit místo a čas kam a kdy na naši Zemi vstoupí. Nebo dokonce možná volí i vesmír a planetu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pražák | sobota 27.11.2010 11:20 | karma článku: 12,50 | přečteno: 714x
  • Další články autora

Jan Pražák

I muži mají své biologické hodiny

21.5.2024 v 14:34 | Karma: 20,65

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 21,32

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,89

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61