Na velikosti záleží?

Otázku, zda velikost ženského poprsí a mužského přirození ovlivňuje lidské sebevědomí, atraktivitu vůči příslušníkům opačného pohlaví a kvalitu sexuálního prožitku si občas klademe snad všichni. Z reklamních plakátů na všechno možné, z mol módních přehlídek, z nejrůznějších soutěží o miss a z dnes všudypřítomné pornoprodukce se na nás neustále valí „komerční krása,“ která se nás snaží přesvědčit, že odpověď zní jednoznačně ano.

Mnohé dámy vlastnící velké pevné poprsí a dobře vyvinutí pánové jsou pak plni sebevědomí, a naopak někteří z těch, ke kterým byla příroda skoupější, trpívají pocity méněcennosti a svůj mindrák se snaží řešit po svém. Dobu oblých polštářků, vkládaných do podprsenek vystřídal čas plastických operací a prsních implantátů, které v kombinaci s výrazným oblékáním dokáží své. Muži to mají o něco složitější, a tak si pořizují různé „nástavce na penis,“ například v podobě drahých rychlých a silných automobilů, staví se do póz drsňáků nebo neodolatelných svůdců a podobně.

Skutečnost je však poněkud jiná, na onu kouzelnou otázku jednoznačná odpověď neexistuje, jde o záležitost spíše individuální. Co muž, to jiný vkus, někdo si skutečně potrpí na prsaté partnerky, jinému na tom moc nezáleží, pro dalšího zdaleka neplatí heslo „čím větší a pevnější, tím lepší.“ Mnozí se naopak přiklánějí k větě „co je malé, to je hezké“ a jiní se pro změnu nedokáží smířit s představou, že by se mazlili s umělou hmotou.

S kvalitou sexuálního prožitku u žen je to ještě komplikovanější. Podstatnou část s nich více vzrušuje stimulace klitoridální, než vaginální, a pro ně je tedy velikost penisu jejich partnera otázkou spíše okrajovou, více psychickou než fyzickou. Nicméně ani u vaginálních a smíšených typů to není jednoznačné, záleží na vzájemném poměru velikostí a na tom, jaký pocit plnosti té které ženě vyhovuje. V situaci, kterou by žena mohla komentovat větou „není ti moje lasturka trochu velká?“ nebo naopak pokud je vagína vůči penisu příliš úzká či krátká a žena pak trpí bolestí, zní odpověď na otázku z titulku ano. I když v tom druhém případě paradoxně opačně, než by mohlo být nasnadě.

Pro pocit vlastního sebevědomí je tedy lepší neřešit otázku, zda na velikosti záleží, ale snažit se vypadat vkusně a elegantně a vystupovat příjemně a přitažlivě. A pokud jde o sex, záleží na tom, za jakým účelem jej chceme mít. Pokud si chceme jen pořádně užívat a nevázat se citovou rovinou, měli bychom si najít takového partnera či partnerku, který nás vzrušuje už pouhým pohledem a který nás dokáže přivádět k nepoznaným výšinám milostných vrcholků. Hledáme-li však protějšek na celý život nebo na jeho podstatnou část, měli bychom k aspektu sexuální přitažlivosti a vzájemného souladu přidat důležité a nepominutelné aspekty citové a praktické.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pražák | úterý 7.8.2012 15:32 | karma článku: 16,04 | přečteno: 1235x
  • Další články autora

Jan Pražák

Úchyl v tramvaji

24.5.2024 v 14:34 | Karma: 37,31

Jan Pražák

I muži mají své biologické hodiny

21.5.2024 v 14:34 | Karma: 22,48

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 21,71