Máme suprové a jedinečné politické špičky

Tak tohle ještě svět neviděl, k dokonalosti chybí už jen červené klaunské nosy a strakaté šaty. Prezident, premiér a pár dalších se rozhodlo, že na chvilku přestanou vládnout a uspořádají pro občany velkolepou zábavní podívanou.

„Jsem si myslel, že dneska s celou tou svou bandou odstoupíš.“

„Že odstoupím? Kdepak, kamaráde, žádné odstupování nebude, jsem se s tebou přišel poradit.“

„Jó, tak poradit? No, to je teda jiná, hele, tohle já nebudu poslouchat, jdu pryč.“

„Jé, co mi to dělá? On mi odchází. No, tak to si teda ještě rozmyslím. Urazil jsem se a jestli vůbec odstoupím, tak už jen písemně a bůhví kdy.“

***

„Vždyť jsem všem všechno vysvětlil stran těch svých dluhopisů, tak proč z toho děláte takovou vědu? A teď ještě nakonec vytáhnete nějaký pochybný odposlech, kde říkám, jak mám na ty Bohouškovi lidi pěkně nabito a že to použiju, až uznám za vhodné...“

„Jaképak skandální, že na někoho ze socdem sbírám materiály a chci ho potopit, prosím vás? Jó takhle to myslíte, skandální, že mě někdo odposlouchává. Mě, ministra financí, předsedu hnutí, tak to teda fakt je skandální. Ale nebojte, však už jsem podal trestní oznámení a to si pište, že si všechno skrz svoje média ohlídám.“ 

***

A tak dál a tak dál, prohlášení z různých stran politického spektra, následovaná dementováním a pak dalšími dementi, která dementují ta původní dementování, až z toho nakonec budeme všichni dementní.

Vlastně bych z toho měl být smutný a ronit slzy nad tím, jakou si naše politická scéna dělá ostudu před svými občany a před cizinou.

Jenomže já fakt nemůžu a už se tomu směju, jako kdybych byl svědkem dobře zinscenovaného kabaretního vystoupení, za které by se nemuseli stydět ani nejslavnější klauni. Vystoupení, ve kterém je jasné, že vše je jen sehrané pro co nejlepší pobavení diváků.

No jo, vážené špičky politické, ale co budete dělat dál, až nám nedovtipným občanům dojde, že to, co tady předvádíte, není žádná zábavná šou? Aha, už vím, ono je vám to jedno, na nás vám nezáleží, promiňte, já zapomněl.

Autor: Jan Pražák | čtvrtek 4.5.2017 20:10 | karma článku: 32,07 | přečteno: 2196x
  • Další články autora

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,04

Jan Pražák

Heleno, hledej!

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,53

Jan Pražák

Věř svým očím

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,05