Intimní dárečky

Milování by nemělo být dárkem, kterým svého partnera či partnerku obdarováváme při nějaké příležitosti. Například proto, že má svátek, narozeniny nebo prostě jen z důvodu, že je dnes krásný den. Nemělo by být už vůbec odměnou za to, že pro nás něco udělal nebo nám koupil nějakou pěknou či drahou věc. Milování by mělo být každodenní přirozenou součástí našich životů.

Nicméně jsou situace, ve kterých můžeme svou milostně blízkou bytost potěšit dárkem intimního charakteru. U partnerů, kteří jsou sžití dlouhodobým vztahem, obvykle platí nebo by mělo platit, že při milování používají takové praktiky, které jsou oběma příjemné, vzrušující a po nichž oba touží, ale nedělají a nevyžadují nic z toho, do čeho by se ten druhý musel nutit.

Při výjimečných příležitostech, jimiž nemusí být zrovna ten svátek či narozeniny, ale ke kterým může stačit třeba jen chuť udělat tomu svému či té své zrovna dnes radost, můžeme sáhnout po nějakém prvku, kterému se běžně vyhýbáme, protože nepatří mezi naše oblíbené, ale o kterém víme, že po něm naše drahá polovice touží. Nebudu zde uvádět žádné příklady, nechť si každý dosadí to „své.“ Začněme s tím sami a připravme tak své drahé polovici nádherné a neočekávané smyslné překvapení. Přitom jí s velkou jemností a určitou dávkou noblesy naznačme, že tak to nebude odedneška pokaždé, že jsme jen na chvilku pootevřeli vrátka zahrady jinak běžně zapovězené.

Samozřejmě přitom nesáhněme po něčem, co je nám vysloveně odporné, přes co u nás prostě nejede vlak. Tím bychom se vystavili nebezpečí vytvoření negativní psychické vazby, která by v krajním případě mohla vést k zošklivení partnera. Sáhněme po něčem, co nás moc neláká, ale co jsme přitom ochotni přijmout. Nakonec se nám může stát, že potěšíme a překvapíme nejen toho druhého, ale též sami sebe zjištěním, že to vlastně vůbec není tak špatné a že není od věci se této slasti čas od času oddat.

Záleží na našem založení a na založení milované bytosti, u některých párů, případně v určitých situacích nemusí jít ani o praktiku fyzickou. V mnohých případech k okrášlení a prohloubení prožitku milování postačí, když například vytvoříme neobvykle romantické prostředí prozářením ložnice sadou vkusně rozestavěných svící, jejím provoněním vůní naší partnerkou oblíbenou a naplněním hudbou jí milovanou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pražák | neděle 8.7.2012 15:10 | karma článku: 11,14 | přečteno: 1167x
  • Další články autora

Jan Pražák

Úchyl v tramvaji

24.5.2024 v 14:34 | Karma: 36,35

Jan Pražák

I muži mají své biologické hodiny

21.5.2024 v 14:34 | Karma: 22,13

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 21,71

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 26,15