Nejsem gay, jsem jenom natydlej

Aneb, jak se trochu zkomplikovala má cesta k lékaři a jak každý na stejnou situaci reaguje jinak - naštěstí

Seděl jsem v autobusu u okna, hlavu skloněnou těsně nad čistým kapesníkem a občas jsem zakašlal.
Ještě před tím, než jsem začal pokašlávat, si vedle mě sedla nějaká starší paní. Po mém prvním zakašlání si ode mě trochu odsedla, po druhém zakašlání se otočila a začala si mě dotčeně až znechuceně prohlížet. Alespoň, že jsem měl na sobě sako a čistou košili.

„Omlouvám se“, jen taktak jsem stihl říci a opět mě zaškrábalo na průduškách a musel jsem znovu zakašlat. Paní se zvedla ze sedadla, začala nade mnou mávat rukou, ukazovat na mě prstem a spílat mi. „Jak je vůbec možné, že si nikdo takový, jako vy, dovolí vlízt do autobusu.“ Koutkem oka, nedovolil jsem si otočit se, jsem si ji prohlédl. Příliš silnou vrstvou líčidel se snažila bojovat se svým věkem a ukazovat svému okolí, že na to stále má. Vypadala… Vypadala „fuj“. Samozřejmě nepopírám, že neměla pravdu, ale já jsem jel zrovna k lékaři a skutečně jsem se snažil kašel držet v rozumných mezích, kašlal jsem do čistého kapesníku a s nikým jsem se nebavil. „No jo, jasný to je, to máte z toho kouření.“ Nechtěla mě nechat na pokoji. Opravdu nevím, co mě to zrovna napadlo, ale najednou ze mě vyšlo: „Já nejsem gay“. Několik lidí v autobusu se zasmálo. „Co to sakra kecáš?“ Přešla dáma do tykání. „Kdo se tě na to ptá, řikám, že kdybys nekouřil, nemusel bys tak kašlat.“ „No právě, ale já nekouřím.“ To se již začalo smát více lidí. „Já nejsem gay, jsem jenom nastydlej.“ Zarecitoval jsem a už se tomu smál málem i autobus. Paní se začala měnit barva na krku a praskat fasáda na obličeji. Bylo vidět, jak se snaží rychle vymyslet, co mi no to říct. Objevily se jí pulsující žilky na čele a… Zastávka – naštěstí.

Paní málem vypadla z autobusu a všem na zastávce se zřejmě snažila okamžitě vyložit, co strašného ji zrovna potkalo, a přitom stále střídavě oběma rukama ukazovala do autobusu až do té doby, než odjel.

Bez nesnází jsem dojel k lékaři. Pan doktor mi provedl standardní vyšetření fonendoskopem a zeptal se mě: „Kouříte?“ ………………

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Paroubek | středa 27.3.2019 15:52 | karma článku: 22,73 | přečteno: 928x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,62

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,57