Lidové noviny do každé rodiny. Platí to ještě?

Vy, čtenáři tohoto výjimečného deníku odpověď znáte, ale co ti ostatní? Prozradíte jim pravdu?   Lidové noviny jsou prezentovány jako „Noviny osobností. Noviny, jak mají být“ Je to tak právem?

Pro nás, čtenáře, zřejmě není příliš důležité, že jde o dosud nejstarší dosud vycházející český deník. Avšak že jde o celostátní zpravodajský deník se speciálním zájmem o politiku, ekonomiku, kulturu a vzdělání a že v něm naleznete nejlepší domácí zpravodajství, to již vypadá dost zajímavě, co myslíte?

Ano, mohu vás ujistit, že vím, o čem píši. Velmi často se mi stává, že u některých novin a časopisů mám problém najít nějaký článek, který by mě natolik zaujal, abych si jej přečetl. Ovšem u Lidových novin je tomu zcela jinak. Můj problém je naprosto opačný. Nalézt dostatek času k jejich přečtení, tolik zajímavého tam je. A nejde „jen“ o zajímavá témata. Ale také, a možná především, jak jsou daná témata zpracována. Profesionálně a čtivě. Tedy dle titulu, pro nás, pro všechny. A mohu vás ubezpečit, že zdaleka nejde pouze o můj názor, ale o názor dalších zhruba 200 000 čtenářů, kteří Lidové noviny pravidelně kupují (vycházím z relevantních dat průzkumu Media projekt).

Ve zpravodajské části Lidových novin si můžete vybrat z rubrik: domov, svět, kultura, názory, ekonomika a sport. Že vás žádná z těchto rubrik nezajímá? Ale no tak, tomu nevěřím. Zkuste si tento výjimečný deník občas koupit a jen tak jej prolistovat. Sami zjistíte, že v koši neskončí. Snad mi dáte i za pravdu. A to jsem málem zapomněl připomenout, že Lidové noviny jsou velmi často vyhledávány pro své perfektní přílohy, tam se jistě mnozí z vás také takzvaně najdou.

A bonbónek na závěr? Titulní a poslední strana Lidových novin nabízejí čtenářům rychlý přehled celého obsahu. Zde si můžete vybrat a následně se začíst do celého článku uvnitř. Nechci tvrdit, že v jiných novinách toto nenajdete, ale v Lidových novinách je takové nějaké lepší.

 

Zdroj: https://www.mafra.cz/portfolio.aspx?y=mafra/portfolio-lidovenoviny.htm

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Paroubek | čtvrtek 12.12.2019 16:18 | karma článku: 9,96 | přečteno: 450x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,62

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,57