Na to se nekoukám, musel bych zvracet. Ale je to lež!

Každý "kultivovaný" člověk tvrdí, že se na to nedívá a stejně je opak pravdou. Talentové show zajímají, proč si to ale někdo stále odmítá přiznat na veřejnosti? A není to jen o talentových show.

Již několik týdnů běží talentové show na obou hlavních komerčních stanicích. A již několik týdnů většina lidí v diskuzích na hlavních zpravodajských serverech tvrdí, že je to nezajímá. A přesto je realita někde úplně jinde. Proč se to ale bojí přiznat?

Podobné záležitosti se dějí i s ČT2. Každý tvrdí, že se na to dívá a přitom výsledky sledovanosti ukazují tu obrovskou lež. Není ale ostuda dívat se na nějaký pořad třeba i na komerční televizi. Stačí se jen dívat, nemusí se to prožívat jako finále v hokeji.

Nepochopím to nutkání kritizovat nějaký pořad, i když se na něj dívám pravidelně a klidně bych to mohl i přiznat, protože různé diskuze poskytují stín anonymity. Ale pro českou náturu je to prostě nemyslitelné. Raději to všude shodím, ale už se těším na další díl.

Typickým příkladem je Ordinace v růžové zahradě. Všichni říkají, že je taková kravina nezajímá a stejně je každé úterý a čtvrtek k obrazovkám přilepeno více než dva miliony diváků. Ale veřejně samozřejmě každý hraje šachy nebo poslouchá rádio s oblíbenou kulturní debatou.

Já pořád čekám na ten vzácný okamžik, kdy se najdou lidé, co přestanou veřejně kritizovat třeba jen proto, že je baví provokovat. Máte stejný pocit?

 

Autor: Jan Liška | pondělí 4.10.2010 9:15 | karma článku: 11,23 | přečteno: 1522x