Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pracovní rozkaz pro nepřizpůsobivé občany

Stát bude muset zasáhnout, neboť se všechna pseudodemokratická opatření míjejí účinkem. Nepřizpůsobiví občané zneužívají dobrotu nás všech, kteří chodíme do práce a řádně platíme daně, protože my se na jejich zahálčivý způsob života skládáme.

Orgány státní moci musí získat nástroje k tomu, aby dokázaly nepřizpůsobivé zařadit do společnosti slušných lidí. Když to nepůjde po dobrém, budou muset nastoupit donucovací prostředky.

Komunisté zavedli speciální trestný čin „příživnictví“, který sice zneužívali k potírání disidentu, nicméně ve vztahu k nepřizpůsobivým občanům byl velmi účinný: „Kdo se soustavně vyhýbá poctivé práci a opatřuje si prostředky k obživě prostitucí, hazardní hrou nebo jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.“ Od roku 1965 bylo ustanovení upraveno: „Kdo se soustavně vyhýbá poctivé práci a dává se někým vydržovat nebo si prostředky k obživě opatřuje jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.“ V polovině roku 1990 pravdoláskaři příživnictví z trestního zákoníku vymazali.

Potírání flákačů, tuláků nebo žebráků ale nebylo jen výsadou komunistů. Již od roku 1852 platil v českých zemích zákon, který stanovil: „Kdo bez zaměstnání a práce se potuluje nemoha prokázati, že má prostředky ku své výživě nebo že jich poctivě nabýti hledí, budiž potrestán jako tulák. Trestem jest tuhé vězení od jednoho až do tří měsíců“. Naši prarodiče moc dobře věděli, že po dobrém se problém nevyřeší.

V první řadě je nezbytné definovat pojem nepřizpůsobivé osoby. Nepřizpůsobivý je takový občan, který dovršil věku 15 let a ač je zdravotně způsobilý pracovat, více než 12 měsíců nepracuje nebo se nepřipravuje na své budoucí povolání. Zároveň je spolehlivě prokázáno, že dotčený nemá žádné legální prostředky k zajištění obživy a ty si opatřuje nekalým způsobem. Pokud sociální kurátor zjistí, že nastaly výše uvedené indicie, podá návrh k soudu o vydání pracovního rozkazu. Soud ověří, zda byly naplněny všechny nezbytné předpoklady, aby uvedeného občana mohl poslat pracovat.

Pracovní rozkaz je soudní nařízení práce bez nároku na mzdu nebo výplatu. Výkon práce na základě pracovního rozkazu zakládá právo na ubytování občana v místě výkonu práce, stravu a kapesné. Stát finančně zajišťuje vyživované osoby občana formou poukázek na stravu, ošacení a dále přímou úhradou nákladů za bydlení. Firma, která zaměstnává občany na základě pracovního rozkazu, nese pouze náklady spojené s ubytováním, stravou a kapesným. Ty se stávají pro zaměstnavatele daňově uznatelnými náklady. Firma může své zaměstnance motivovat odměnou z pracovního rozkazu, která bude do výše 5000,- Kč osvobozena od poplatků na sociální a zdravotní pojištění.

Na tomto modelu vydělá stát i zaměstnavatelé. Náklady na pracovní sílu budou významně nižší, než při poskytování minimální mzdy, a stát ušetří na sociálních dávkách pro zajištění nemakačenků, kteří navíc budou mít omezenou možnost páchat trestnou činnost, užívat drogy nebo trávit většinu volného času u hracích automatů. Pracovní místa vytvořená pro pracovní rozkazy budou podléhat přísné regulaci státu, aby ze strany zaměstnavatelů nedocházelo k upřednostňování zaměstnanců na pracovní rozkaz na úkor těch řádně pracujících a zároveň nevznikaly pracovní tábory. Počet takto vytvořených pozic bude procentuálně omezen a bude určen jen pro vybrané společnosti, které pracují výhradně na státních zakázkách nebo se o ně ucházejí.

Ten, kdo se bude pracovnímu rozkazu vyhýbat nebo nebude řádně plnit své pracovní povinnosti, bude odsouzen k trestu odnětí svobody. Exekučně bude donucen pracovat i při výkonu trestu.

A teď si mě v diskuzi klidně sežerte!

 

  

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Králík | pondělí 12.9.2011 8:51 | karma článku: 29,19 | přečteno: 1842x
  • Další články autora

Jan Králík

Přesah zajímavý pro čtenáře vymezuje administrace blogu.

Věta z nadpisu je součástí kodexu zdejšího blogera. Téměř 30 let od revoluce se vracíme do časů, kdy o tom, co je správné číst, rozhoduje cenzor. Poslužte si, klidně smažte celý můj profil, pokud vám to udělá dobře.

17.3.2018 v 9:36 | Karma: 22,78 | Přečteno: 474x | Diskuse| Média

Jan Králík

Poděkování administrátorovi blogu idnes.cz

Děkuji Vám pane Patriku Bango, že jste z hlavní nabídky po pár minutách odstranil můj poslední článek. Není to poprvé, ale věřte mi a to Vám slibuji, zcela jistě naposledy, protože se stěhuji jinam.

17.3.2018 v 7:40 | Karma: 25,24 | Přečteno: 814x | Diskuse| Hyde park

Jan Králík

Českou televizi nedáme, ale naši justici mafii prodáme

Jakmile si dovolíte zpochybnit některá démonická slovní spojení, okamžitě budete napaden nějakým bijcem za demokracii, práva menšin či ekologii a brutálně onálepkován, že si to za klobouk nedáte. Razantně vám bude vysvětleno...

16.3.2018 v 9:05 | Karma: 36,45 | Přečteno: 1054x | Diskuse| Společnost

Jan Králík

Krnáčová znovu pražskou primátorkou? Proboha už ne!

Primátorka Krnáčová oznámila, že chce znovu řídit Prahu. Absolutní ztráta sebereflexe této paní mě nepřekvapuje, ale děsí mě představa, že by hlavní město mělo být Krnáčovou decimováno další volební období.

1.3.2018 v 14:03 | Karma: 35,39 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Ostatní

Jan Králík

Všetci kradnú aneb jak Krnáčová v Praze s korupcí zatočí

Před každými volbami politické hnutí ANO slibuje, jak zatočí s korupcí a zefektivní správu s veřejnými prostředky. Následující řádky Vám ukáží, jak primátorka Adriana Krnáčová přetváří předvolební sliby do reality v Praze.

6.2.2018 v 8:50 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1255x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  18:36

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

V pankrácké věznici je kritický nedostatek dozorců. Chybí i jídlo pro vězně

22. května 2024  18:28

Ministerstvo spravedlnosti žádá vládu zhruba o 1,2 miliardy korun navíc pro Vězeňskou službu. V...

V kancelářích farmaceutické firmy Novo Nordisk u Kodaně vypukl rozsáhlý požár

22. května 2024  13:52,  aktualizováno  18:06

Rozsáhlý požár zachvátil kanceláře dánské farmaceutické firmy Novo Nordisk nedaleko Kodaně....

Má místo končetin protézy. Britský parlament tleskal „bionickému poslanci“

22. května 2024  17:45

Britští politici ukázali výjimečnou jednotu, když společně potleskem ve stoje přivítali zpět v...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik