Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zrušme Senát - sedí tam vlastizrádci!

Antiklausovci označují Václava Klause za agenta Kremlu. Tito lidé zřejmě nepochopili, že prezident Klaus jezdí do Ruska hlavně proto, aby pomohl českým podnikatelům prosadit se na ruském trhu. O tom, že by český prezident razil politiku “více Moskvy a méně Prahy”, nic nevím. Za to vím, že řada našich politiků je stoupencem víry “více Bruselu a méně” Prahy. Použiji-li stejné nálepkování, jaké používají antiklausovci, musím naše zákonodárce označit za agenty Bruselu. Zvláště v senátorských lavicicích sedí početná skupina vlastizrádců.

Revolucionář Karel Janeček vyzval senátory, aby v souvislosti s lednovou amnestií prezidenta republiky Václava Klause obžalovali hlavu státu z velezrady. Očekával jsem, že senátoři tuto výzvu odmítnou. Spletl jsem se. Někteří senátoři se probrali ze zimního spánku a začali připravovat žalobu na Václava Klause. Dlouhou dobu se zdálo, že stěžejním důvodem je opravdu amnestie. Pak ale přišel rozhovor senátora Bublana pro idnes.cz a rázem bylo jasno. Senátor František Bublan uvedl, že v hlavní žalovací větě nebude amnestie na prvním místě. Co tedy provedl Václav Klaus tak strašného, že má být obžalován z velezrady?

Opěrným bodem žaloby má být Klausovo nekonání, které prezident svými protievropskými postoji deklaroval. V této souvislosti pan senátor zmiňuje prezidentovo otálení s podpisem Lisabonské smlouvy. Je neuvěřitelné, že člen českého parlamentu hodlá zažalovat prezidenta republiky za to, že se nechtěl smířit s omezením suverenity státu, v jehož čele stojí. Pokud toto pan Bublan a jeho kolegové myslí opravdu vážně, pak nikoliv Václav Klaus ale senátoři mají být obžalováni z velezrady!

Nehodlám zde ztrácet čas tím, abych podrobně popisoval negativa Lisabonské smlouvy. Smlouva je podepsána a bojovat minulé bitvy nemá smysl. Co však smysl má, je zamyšlení se nad směřováním Evropské unie.

Snad není sporu o tom, že Evropská unie je socialistický projekt. Hlavním znakem socialismu je regulace. V tomto směru plní soudruzi z Evropské komise plán na 125%. Následkem regulace je omezování svobody. Zájmy celku jsou nadřazovány zájmům jedince. Eurohujeři nám vědomě lžou, když Evropskou unii vydávají za záruku svobody a demokracie v Evropě. Opak je pravdou. Přenos pramovocí z národních států na Brusel oslabuje demokracii. Lid sice chodí k volbám, ale jejich výsledek poměry moc nemění. Čím dál tím častěji slyšíme, že to či ono nemůžeme, protože nám to Brusel zakazuje. Paradoxem je, že dříve nám vše schvalovala Moskva a dnes je to Brusel.

Vím, že řada lidí nemůže zkousnout srovnání Moskvy a Bruselu. Je to v určitém slova smyslu nadsázka. Zatím nejsme svědky fyzické likvidace odpůrců evropské intergrace. Za hranicemi nestojí vojska Varšavské smlouvy, která čekají na povel k okupaci. Toto nám opravdu nehrozí. Brusel však své protivníky likviduje jinak.

Každý odpůrce směřování Evropské unie je označován za extremistu, nacionalistu a člověka, který vede svou zemi do izolace. Zmínka o nutnosti "být v centru dění", je zřejmě poznávacím znamením všech eurohujerů. Málokdo už však ví, že to “být v centru dění” znamená poslouchat a neodporovat. Odměnou je teplé místečko v Bruselu. No řekněte, kdo by odolal.

Brusel velmi dobře ví, jak velkou moc mají média. Novináři dnes stvoří celebritu a miláčka davů a zítra ze stejného člověka udělají nepřítele prostého lidu. Proto si bruselští byrokraté sdělovací prostředky tak hýčkají. V pravý čas je povolají do zbraně, aby společnými silami bránili Unii před třídním nepřítelem. Zatím každý boj vyhrávají, protože občané stále ještě věří, že to, co se píše v novinách, je pravda. Bohužel.

Je nabíledni, že bez pomoci domácích agentů, by toho Brusel moc nesvedl. Všimněme si, že zarytými euronadšenci jsou politici sociální demokracie, lidovecké TOP 09 a představitelé občanské společnosti. Ti všichni věří v elitářskou demokracii, ve které rozhodují nevolení vyvolení. Myslím, že stačí sledovat reakce některých příznivců Karla Schwarzeberga, kteří odmítají uznat vítězství Miloše Zemana. V parlamentní demokracii rozhoduje většina. A většina zvolila Zemana prezidentem. Nerespektování tohoto faktu, je nerespektování parlamentní demokracie. Právě prezidentská volba prokázala, o co právdoláskaři ve skutečnosti usilují.

Snaha obžalovat Václava Klause z velezrady by měla být smetena ze stolu a tvrdě odsouzena. Je to jen další snaha jeho odpůrců o jeho dehonestaci. Možná někoho napadne otázka, proč se toto děje až na konci Klausova mandátu. Antiklausovci mají strach z dalšího Klausova působení v politice. Bojí se zrodu Nové pravice, která by výtahla do boje s tuzemským i evropským socialismem. A přiznejme si, že konzervativní pravice by měla i v České republice šanci na úspěch. Ale zpátky do Senátu.

Využije-li Senát své pravomoci obžalovat prezidenta republiky z velezrady k politickému boji, měli bychom se vážně zamyslet nad jeho existencí a případně uspořádat petici za jeho zrušení.

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | sobota 9.2.2013 23:46 | karma článku: 30,73 | přečteno: 1280x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Školačkám prodala elektronické cigarety, hrozí jí pokuta až dva miliony

23. května 2024  14:38

Českobudějovičtí strážníci zkontrolovali dívku kouřící v přístřešku zastávky MHD elektronickou...

Von der Leyenová a ti druzí. V Bruselu se utkají adepti na šéfa Evropské komise

23. května 2024  14:14

V Bruselu od tří hodin odpoledne debatují vedoucí kandidáti na předsedu Evropské komise. O druhý...

Soud zrušil rozhodnutí o odvolání Köppla z televizní a rozhlasové rady

23. května 2024  11:43,  aktualizováno  13:47

Pražský městský soud ve čtvrtek zrušil usnesení, kterým Poslanecká sněmovna v květnu loňského roku...

Seniorka na přejezdu vjela autem pod vlak, vážně zraněná je v nemocnici

23. května 2024  12:34,  aktualizováno  13:43

Na železničním přejezdu u Hrušové na Orlickoústecku se ve čtvrtek dopoledne střetl vůz Škoda Yeti s...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.