Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V Evropě vzniká Svaz evropských socialistických republik

Již takřka 23 let jsme přesvědčováni, že Evropská unie je zárukou naší svobody a demokracie. Již takřka 23 let je nám vtloukáno do hlav, že bez členství v EU spadneme do ruské sféry vlivu. A již 23 let mnozí eurorealisté tvrdí, že Evropská unie se pomalu ale jistě blíží k modelu Sovětského svazu – jedno mocenské centrum a skupina satelitních nesuverénních států.

Původní myšlenka evropské spolupráce byla správná. Volný pohyb osob, služeb, zboží a kapitálu je základem pro úspěch tržní ekonomiky. To by však nesměla zvítězit socialistická vize světa, která říká, že jedině regulace všeho a všech je základem prosperity a trvalého růstu. Bez vítězství této myšlenky, jsme zde dnes mohli mít Organizaci evropských států, kde by na prvním místě byl kladen důraz na trh bez přívlastků, svobodu jednotlivce a minimum státu.

Budování sociálního státu zapříčinilo, že evropské národy zpohodlněly, ba dokonce zlenivěly. V Evropě se tak rychle uhnízdila myšlenka paternalistické role státu. Voliči skočili na lep socialistům, kteří pro splnění svých slibů žadali větší a větší roli státu v životě jednotlivce. Pod záplavou různých dávek, příspěvků či bonusů přestali lidé vnímat, že správu státu drží v rukou armáda byrokratů, kteří se snaží ovlivnit prakticky každý jejich krok. Hlavní je, že každý měsíc pošle stát několik stříbrných na přilepšenou. A pakliže na národní úrovni zvítězilo budování sociálního státu, je logické, že stejnou cestou, jenže v obludnějších rozměrech, se vydala i Evropská unie.

S drobným úsměvem ve tváři sleduji, jak si lidé začínají uvědomovat,co všechno nám Brusel přikazuje, zakazuje a reguluje. Zároveň se i v proevropských ( jiná bohužel nejsou) médiích začínají objevovat čísla, která nám říkají, kolik to či ono nařízení Bruselu bude stát. Víme tak, kolik nás ročně stojí nesmyslná podpora obnovitelných zdrojů. Víme, o kolik nám přimíchávání biopaliv zdražuje pohonné hmoty. Známe náklady podniků na nákup emisních povolenek. Známe náklady různých směrnic v oblasti zemědělství. Zkrátka a dobře všechny tyto směrnice, nařízení, příkazy a zákazy snižuji naši konkurenceschopnost. A to zde nemluvím o likvidaci českého zemědělství. Český, polský či slovenský farmář si o podpoře toho francouzského nebo německého může nechat pouze zdát. A to zde nechci široce rozebírat šikanu v oblasti pojmenovávání potravin. Rum se nemůže jmenovat rum. Pomazánkové máslo se nesmí jmenovat pomazánkové máslo apod. Jak je možné, že má evropský úředník právo zasahovat do těchto a dalších oblastí?

Už jsem zde zmínil, že sociálisté na národní úrovni uplácejí voliče pomocí různých dávek a přídavků. Socialisté v Bruselu si pro tento účel vymysleli evropské dotace, které dávají obyčejným lidem pocit, že Evropská unie pečuje o rozvoj jejich obce, okresu či kraje. Jenže nic není zadarmo. Každá dotace svého příjemce zavazuje k poslušnosti. Ostatně jsme byli svědky jisté formy vyhrožování, že pokud nepřistoupíme k rozpočtové unii, dostaneme z evropských fondů méně.

Evropské dotace nám nic, opakuji nic dobrého nepřinášejí. Jsou zdrojem korupce a zapříčiňuji kolabs evropského tržního hospodářství.

Merkelová, Barroso a Hollande nás přesvědčují, že evropskou dluhovou krizi vyřeší pouze razantní změna ve fungování evropského společenství. Pokud čekáte, že evropští lídři dostali rozum a společně vyhlásí návrat k Evropě bez regulace, eura a dotací, jste na omylu. Více Bruselu a méně demokracie to je, oč tu běží.

Po rozpočtové unii je na stole unie bankovní a po unii bankovní příjde unie daňová a sociální a po ní další a další do okamžiku, než Brusel převezme a sjednotí všechny oblasti správy státu.

Varujícím faktorem celého plánu je, že zde není počítáno s názorem veřejnosti. Předseda evropské komise například prohlásil, že vznik bankovní unie se obejde bez změny stávajících smluv EU. Barroso tak jasně říká, že nepočítá s vypsáním referenda. Názor veřejnosti je čím dál častěji trestuhodně opomíjen.

Evropští federalisté se bojí názoru veřejnosti, která začíná být citlivá na pokračující přesun pravomocí z národních vlád do Bruselu. Proto jsou vymýšleny cesty, jak voliče z rozhodování vyřadit. A pak že je Evropská unie symbolem svobody a demokracie!

Jsem zvědav, jak na úbytek demokracie v EU budou reagovat čeští disidenti, kteří patří k nejzatvrzelejším obdivovatelům německé kancléřky a bruselské byrokracie. Založí tito lidé Chartu 2012? Budou svolávat protesty na obranu demokracie v Evropě? Nebo nám budou i nadále tvrdit, že EU je jedinou zárukou naší svobody a demokracie? Jak se budou tvářit pánové Halík, Pehe či Pithart na fakt, že o výši českých daní bude rozhodovat nevolený bruselský úředník? Nebo pánům postačí prohlášení německé kancléřky, že takto je to správně?

Evropská unie se nám před očima mění ve Svaz evropských socialistických republik, kde bude rozhodnutí úředníka nadřazeno vůli voliče. Pokud naši disidenti mlčí, znamená to, že s takovým pokřivením demokracie souhlasí. Pak mě ale napadá otázka, zda ten jejich boj za svobodu a demokracii nebyl jen jeden velký podvod, který jim měl zajistit místo na slunci. Zřejmě už všichni víme, že pád Sovětského svazu by nastal i bez našich disidentů. To jen naši pravdoláskaři se nám snaží namluvit, že to byli oni, kteří poližili Moskvu na lopatky.

Česká republika stojí opět na rozcestí. Vážíme-li si své suverenity, musíme pokračující evropskou integraci odmítnout. Otázkou je, zda na takový krok máme odvahu. Rozhodnout musí každý sám za sebe. Nečekejme, že rádoby české elity nám správně poradí. Jak vidíme, jim deficit demokracie v EU evidentně nevadí. Je to snad proto, že jsou i oni financováni z evropských fondů?

 

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Koucký | čtvrtek 14.6.2012 0:55 | karma článku: 33,70 | přečteno: 1622x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás kývl na návrh k příměří. Izrael má řadu výhrad, akce v Rafáhu pokračuje

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  22:09

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Rusko spouští výrobu dříve zakázaných raket středního a krátkého doletu

6. května 2024  22:08

Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu raket krátkého a středního doletu, uvedl server Meduza s...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Za další případ pohrdání vás můžu poslat do vězení, varoval soudce Trumpa

6. května 2024  20:17

Soudce v probíhajícím procesu s Donaldem Trumpem v pondělí rozhodl, že americký exprezident...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.