Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Odbory v objetí oranžovo-rudé koalice

Přiznám se, že jsem celkem s pobavením sledoval víkendový výlet odborářů do hlavního města. Myslím, že všichni byli spokojeni. Počasí soudruhům vyšlo, obchodníci na Václavském náměstí zažili rekordní tržby a představitelé ČSSD a KSČM měli k dispozici takřka stotisícový dav posluchačů a stranické pokladny toto srocení nestálo ani korunu. A právě programovému propojení odborových svazů s českou levicí se chci dnes věnovat.

Odboráři nám ústy svých bossů o víkendu jasně sdělili, co nechtějí. Nechtějí Nečasovu vládu, nechtějí Kalouska na ministerstvu financí, nechtějí reformy a hlavně nechtějí přijít o své výhody. A co naopak odboráři chtějí? Zvyšování životní úrovně bez práce, sociální jistoty a trvalý hospodářský růst pod křídlem regulace všeho a všech. Odboráři zkrátka touží po realizaci programů ČSSD a KSČM. A právě pod křídly ČSSD udělala řada odborovým předáků politickou kariéru – Falbr, Štěch aj. Pan Falbr sice většinu času v Evropském parlamentu prospí, ale podle ostatních odborářů se velmi dobře dokáže zorientovat v problému a připravit neprůstřelný názor. Takže zpět. Richard Falbr nespí, ale přemýšlí. Buďme tedy potichu, abychom českého Einsteina neprobudili (nevytrhli) z přemýšlení.

Odboráři se nás stejně jako zástupci levice snaží přesvědčit, že to jsou právě oni, kdo hájí zájmy obyčejných lidí. V případě odborářů však platí, že hájí pouze své vlastní zájmy a své vlastní výhody.

Nevím, kde například železničáři přišli na to, že mají právo cestovat po zemích českých bezplatně? Se stejnou logikou by pak zedník měl získat zdarma cihly na stavbu svého domu, horník uhlí na celou zimu a řezník maso a uzeniny jako bonus za to, že pracuje v řeznictví. O bonusech zaměstnanců peněžních ústavů raději nechci spekulovat. Zkrátka a dobře jde odborářská logika naprosto proti zdravému rozumu. A proti zdravému rozumu jdou i programy ČSSD a KSČM.

Levice se nemůže dočkat okamžiku, kdy opět vstoupí hlavním vchodem do Strakovy akademie. Socialisté slibují světlé zítřky, potrestání bohatých a o sebe se starajících lidí. Do této skupiny patří podnikatelé a osoby samostatně výdělečně činné. Právě na ně bude po volbách pořádat levice hon. Odborářům a levicovým politikům zřejmě nedochází, že základem zdravé tržní ekonomiky je podpora malého a středního podnikání. Ovšem díky odborářům a socialisticko-komunistické koalici je považován každý podnikatel na podvodníka, který vykořisťuje nebohé zaměstnance. Smutné je, že levicovým populistům nedochází, že nebýt těchto tzv. vykořisťovatelů, bude mnohonásobně vyšší nezaměstnanost a mnohem nižší příjmy státního rozpočtu. Chtějí snad odbory podpořit nápad soudruha Filipa, aby stát opět zakládal banky a továrny? Máme se bát obdoby února 1948?

Po sobotním protestu víme, co levice a odbory nechtějí. Bohužel to, co chtějí a to co slibují, je z říše science fiction. Sociální stát zkrachoval. Nicméně v Čechách se znovu bude bojovat za jeho vybudování. Dluhová krize v Evropě je zřejmě fikcí a jedině Brusel pomocí socialistických regulací všeho a všech zajistí, že se již nikdy nebude žádná krize opakovat a v Evropské unii nastane nekonečný hospodářský růst. Ještě chybí heslo „KLDR náš vzor“.

Sdělovací prostředky i odbory jako takové vydávají sobotní protest jako velký úspěch odborů. Nevím, zda sraz 90 tisíc lidí na jednom náměstí lze vydávat za přelomový úspěch. Odborové svazy se snaží klamat tělem, ale realita je taková, že počet odborářů trvale klesá. To lze považovat za pozitivní a dobrou zprávu, kterou však v novinách nenajdete. Média se nás snaží přesvědčit, že odbory reprezentují širokou vrstvu veřejnosti. Opak je však pravdou. Odborové svazy reprezentují minoritu, která se snaží ovlivnit život většiny. Otázkou zůstává, jak dlouho bude většině trvat, než prohlédne a zjistí, že neoprávněné výhody minority platí ze svých daní.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | středa 25.4.2012 0:03 | karma článku: 27,38 | přečteno: 996x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Překvapivé oznámení. Volby budou už 4. července, oznámil britský premiér

22. května 2024  19:05,  aktualizováno  20:58

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že parlamentní volby v ostrovní zemi se uskuteční už 4....

Loď při smrtelné srážce na Dunaji řídil Čech. Soud mu zakázal opustit bydliště

22. května 2024  20:13,  aktualizováno  20:32

Kapitán výletní lodi, která v sobotu na Dunaji narazila do motorového člunu, je podle MTI Čech...

Ukrajinci u Charkova čelí Specnazu i žoldákům z Afriky. Rusy šlo přitom zničit

22. května 2024  20:31

Ukrajinské síly u Charkova čelí rozmanitým silám. Dopadají na ně klouzavé bomby, jejich pozice...

Novotný se musí omluvit Zemanovi. Za svými výroky si však nadále stojí

22. května 2024

Premium Na starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného se to v posledních dnech valí. Výkonná rada ODS bude...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.