Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

péťovakobyla

25. 4. 2012 15:27
Mlíčňáku jen tak na okraj. Proč poslanci

mají v době své nemoci berou plný plat, kde na to mají právo, když už mluvíte o železničářích?

Ale vážnější je, proč stále nejsou v platnosti majetková přiznání, proč u nás velkozloději mají takovou mimořádnou ochranu? Proč živnostníci platí pouze desetinové daně než zaměstnanci? Kdo jim na to dal právo? Za rok 2010 zaplatili zaměstnanci na daních cca 140 miliard korun, zatímco živnostníci zaplatili pouhé 3 miliardy. Proč živnostníci platí na zdravotní pojištění pouze polovinu toho co zaměstnanci, ale lékařská péče se jim poskytuje ve stejném rozsahu. Kdo jim na to dal právo?

1 0
možnosti
PK

bakules

25. 4. 2012 9:26
karma

1 0
možnosti
DM

ddt74

25. 4. 2012 8:57
Ac jsem tez pravicak

a nesnasim odbory, tak nechapu co nam autor chtel rici. Mohu se jen domnivat ze povazuje soucasnou levicovou vladu (ODS, TOP a VV) za pravici? Vypichnu pana Kalouska: Ten se nam vyskytuje v politice od roku 1984. Nazory meni jak chameleon barvu. V 2006 dokonce navrhoval vladu s podporou KSCM. Jako pravicak je pro mne vlada pravicova ta co: snizuje dane, snizuje prerodelovani a to zejmena tam kde muze dojit ke korupci, ponechava lidem co nejvice prav, odbourava ruzne vyjimky a dotace. A ted se podivejme co nase pravice dela. Rozhodne se neda rici ze by snizovala dane.. mnozi mohou namitnout, ze to dela kvuli rozhazovacne politice vlad levicvych. Na tech za prve podilel i sam pan Kalousek:-) a ja bych mohl namitnout ze to jde i jinak. Prerozdelovani - tam se nestalo kladneho vubec nic a pokud se podivame na dotace tak jsme na nich defacto zavisli. Odbouravani vyjimek tu nejake je ale jedna se zejmena o vyjimky, ktere snizuji koupeschopnost obyvatel. Nase "pravice" podkopava eko. rust.

2 0
možnosti
DM

ddt74

25. 4. 2012 9:04
Re: Ac jsem tez pravicak

A dotace - nechapu proc pravice nezrusi ruzne pochybne dotace vcetne dotaci z EU(riku v ruce s mensim prispivanim tamtez). Vzdyt dotace jsou tu ruzne odklonovany ci ruzne zneuzivany na pochybne projekty, ktere nemaji zadny spolecensky prinos. Dotace - kdyz uz ma byt, tak jen proto, aby podporila urcity druh sluzeb, ktery je spolecensky prospesny a ktery neni nikdo ochoten ci schopen sam (z vlastnich zdroju) financovat. Tady se vsak dotace davaji i soukromym subjektum na vystvabu hotelu, na provozovani e-shopu,... Ted prerozdelovani: Cim mene stat vlastni a prerozdeluje, tim mene se na nej nabaluje pijavic a tim mene dochazi ke ztrate financi - tot pravice. Levice chce prerozdelovat a vlastnit (casty argument levicove zamerenych - "podivejte se co jsme meli"). Proto si troufam tvrdit, ze i soucasna vlada je levicova. A soucasna fraska kdy nastala ztrata moralky bohuzel extremni levici(CSSD a KSCM) nahrava. Navruji bych: vzdy po demonstraci odboru by se po konala demonstrace "pravicaku".

1 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

25. 4. 2012 7:05
Chválím autora

Já jsem Vám dal karmu.

Je mi však jasné, že jdete lhavou proti zdi. Snažíte se logikou bojovat proti demagogii. Váš boj je předem ztracený.

2 0
možnosti
KD

péťovakobyla

25. 4. 2012 15:28
Není to právě obráceně?

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
PH

petrph

25. 4. 2012 6:10
to se právě pletete

Není to přece sociální stát který krachuje. Právě naopak, ten prokazuje své kvality - na daních z příjmů fyzických osob stát vybere právě to co je plánováno a pak toto může dát na plánované sociální dávky pro ty co pracovat nemůžou. Ale kupodivu výběr daní od živnostníků a podniků povážlivě vázne. Jak se zdá, tak krachuje právě ten kapitalismus...:-)

4 0
možnosti
PK

Asenad

25. 4. 2012 3:29
Autor přiznal

o co vlastně šlo pravici. Podkopáním příjmů SR. Začít řvát, že sociální stát není možné financovat proto je ho potřeba zničit. Díky pravicový blbedemagogu, že svým demagogickým článkem posiluješ lidi volit levici a hlavně příjít k volbám.

1 0
možnosti
BR

Stobka

25. 4. 2012 1:52
Kdybyste tam byl, zjistil byste,že obchodníci zaplakali

Dav na náměstí se pokojně rozešel a odjel domů, žádné nákupy se nekonaly. Obchodníci ani nevydělali na občerstvení,kromě stánku u Domu odborů, nenachystali se totiž na to. Asi mají vyděláno dost. A je jasné, že celé náměstí by nezaplnily autobusy a vlaky návštěvníků, že tam přišli i Pražané. To se snaží média zatajit.

4 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených!

25. 4. 2012 2:52
Re: Kdybyste tam byl, zjistil byste,že obchodníci zaplakali

:-)R^

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

25. 4. 2012 1:18
Třeba by ty odboráře zase nebavilo, aby šmírovali někoho

u namáčení klobásy do hořčice, to je zase tvoje parketa. Takovou "honoraci" známe. Hogo-fogo a při šmírování u stánku s uzeninami, v koutku pusy slinu jako oprať.

1 0
možnosti
J

jarno3

25. 4. 2012 0:57
Když už

šíříte své pravičácké bláboly, autore, měl byste je doložit fakty. Jen pár postřehů: Doložte, kde a kdy který odborář hlásal zvyšování životní úrovně bez práce? Pokud vím, jde jim mimo jiné o to, aby práce byla. Pokud možno pro všechny.Což je podle pravičáků  nejspíš špatně! Odbory odjakživa byly a budou pravičákům trnem v oku. Už proto, že svým zaměřením prostě pravičácké být nemohou.S tím se musíte smířit. Pokud brojíte proti zaměstnaneckým bonusům či benefitům, popíráte vlastní pravičácké principy. Stačí, když si otevřete pracovní  nabídky : služební auto k dispozici, notebook, mobil, atd.- to byste nazval jak?  Sociální stát sice zkrachoval, ale díky pravičáckým tunelářům. Třeba taky díky Kočárníkově sanaci vytunelovaných bank penězi důchodového fondu. Báchorce o "potrestání úspěšných" se smějí už i předškolní děti. A smutné je spíše to, že pravičáckým populistům nedochází, že primitivní kapitalismus, který se u nás neúspěšně snaží  přes 20 let nastolit, je už dávno překonán.

4 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

25. 4. 2012 1:11
Re: Když už

sociální stát nekrachuje

krachuje finanční systém a ekonomika nízkých daní

snižování daní škodí ekonomice velké přerozdělování ekonomice prospívá

ale to je jedno pravičáci chtějí ekonomický kolaps a konec kapitalismu budiž jim přáno

1 0
možnosti
SN

kuča

25. 4. 2012 0:39
Milý kritiku......!

:-).....vetkněte si do své hlavičky ! Nejeli na účet státu, alébrž cestu si zaplatili ze svých příspěvků? Kapišto? Rv

4 0
možnosti