Na laciný antikomunismus voliči neslyší

Komunistická strana Čech a Moravy se stala faktickým vítězem letošních krajských voleb. Filipova partaj je součástí většiny krajských rad a ve dvou případech dokonce obsadila i nejvyšší post. Z výsledků voleb nejsem nadšený, ale rozhohodně nebudu pořádat nějaké stávky či demonstrace proti KSČM. To je v tuto chvíli již naprosto zbytečné. Voliči rozhodli a výsledek voleb je třeba respektovat. Znovuoživivlý antikomunismus považuji za směšný. Nevím, jak chtějí někteří z nás bojovat proti něčemu, co již 23 let neexistuje?

Ani  na vteřinu zde nehodlám vychvalovat či obhajovat KSČM. Chci se jen ohradit proti lacinému antikomunismu, kterého jsme v posledních dnech a týdnech svědky. Uvítal bych, kdyby se debata o KSČM točila kolem jejího programu a nikoliv kolem její existence. Ostatně i průzkumy veřejného mínění jasně ukazují, že veřejnost by neměla problém s účastí KSČM ve vládě. Lidé na antikomunismus již neslyší. Je hůmorné, že 23 let po revoluci někdo doufá v opak.

Vše nasvědčuje tomu, že příští parlamentní volby vyhraje levice (ČSSD a KSČM). Levicový program nemá v tuto chvíli silného soupeře na pravé straně politického spektra. Volební triumf tak bude o to snažší. Vláda ČSSD za přímé či nepřímé podpory KSČM bude provádět všechna socialistická zvěrstva, která si jen dovedeme představit. A proti tomu musíme bojovat.

Realizace socialistického programu v sobě nese regulaci, zadlužování, byrokracii, vyšší daně pro firmy a živnostníky a s tím související růst nezaměstnanosti. Levicová vláda se vrátí zpět k investičním pobídkám a bude tak zvýhodňovat zahraniční firmy před domácími. Investiční pobídky jsou klasickým socialistickým nesmyslem, kdy se tuzemským firmám zvýšují daně a odvody a zahraničním podnikatelům se daně odpouštějí. A to se zde nechci opšírněji rozepisovat o tom, že jen a jen díky investičním pobídkám se z naší země stala jedná velká montovna. Současně se podivuji nad tím, že zelenisté neprotestují proti stavbě plechových hal na orné půdě. Zřejmě se pohodlněji demonstruje před Temelínem, za což přícházejí štědré dotace z Rakouska……

Již nyní musíme varovat před nástupem levice k moci. Již nyní musíme upozorňovat na všechna úskalí socialistického programu. Již nyní musíme hledat a podpořit alternativní vize. Po volbách již bude pozdě. Nenalhávejme si, že není koho volit. Možnost výběru máme a je jen a jen nás, jak svůj volební hlas využijeme. Zanechme falešného a prázdného antikomunismu a začněme používat zdravý rozum.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | neděle 25.11.2012 20:58 | karma článku: 16,53 | přečteno: 1211x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26

Jan Koucký

25 úspěšných let

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56