Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bláboly - proč je tedy 67 let stále živý laciný antinacismus?

5 0
možnosti
SB

Jak jsem napsal již dole: Považuji se za antikomunistu, ale některé projevy antikomunismu shledávám opravdu lacinými. Takové, když se na komunismus vymlouváme, abychom si omluvili své nedostatky i 23 let po jeho pádu: "My za to nemůžeme, to je dědictví komunismu." V těchto případech komunismus slouží pouze jako výmluva. Snad převážná většina Čechů jsou svéprávní lidé a měli jsme 23 roky na vyrovnání se s dědictvím po tom zrůdném režimu. Nesmíme sice dopustit návrat komunismu a musíme zdůrazňovat, co špatného v této zemi a v mnoha jiných státech planety způsobil, avšak za současné problémy naší společnosti si můžeme většinou sami, nikoli komunisté. Ti jsou v opozici už 23 let a tudíž za vývoj v této zemi nesou mnohem méně odpovědnosti než jiné strany. Byli by ještě mnohem horší, kdyby byli u koryta, ale nejsou. Raději budu snášet současné nepořádky, než aby tady komunisté udělali ten svůj pořádek, ale k současným nepořádkům se musíme postavit sami a nemůžeme se vymlouvat na komouše.

0 3
možnosti
IA

S tím je nutno souhlasit beze zbytku. Jen nechápu, čím se antikomunismus vyznačuje. Je třeba ho jasně definovat. 

:-)

0 1
možnosti
Foto

R91o28m50a56n 90K95o60z47e32l

25. 11. 2012 22:13

"Realizace socialistického programu v sobě nese regulaci, zadlužování, byrokracii, vyšší daně pro firmy a živnostníky" Tak to mi stačí;-D copak se to dnes neděje?

4 3
možnosti

Děje. Však je dnes realizován eourosocialistický program. Ten komunistický navíc v sobě měl i tu odpornou diktaturu.

6 2
možnosti
PK

Za klad považuji "odsouzení" laciného antikomunismu. Jinak daně rostou "fest" a není mi známo, že by Bohouš seděl ve Strakovce. Proboha opravte ty chyby - opšírně, hůmorné atd.

2 0
možnosti

Kdyby tam Bohouš seděl, rostou ještě rychleji - socialisté stavějí na pohádce, že Topolánek snížením daní stát připravil o 80 miliard. Takže se to budou snažit získat zpátk.

2 2
možnosti
JK

A co takhle "znovuoživivlý antifašismus"?

2 0
možnosti
JS

Já hlavně nechápu, proč by měli komunisté z KSČM být větší hrozbou než komunisté z ODS.

5 4
možnosti

Komunisté z KSČM zlehčují minulý režim, komunisté v jiných stranách se od něj distancují.

4 3
možnosti
MR

M36i29c53h12a89l 88R25y48b17a

25. 11. 2012 21:06

Laciný antikomunismus? Tenhle pojem mi připadá dost nesmyslný, stejně jako laciný antifašismus.

Podívejte se na KSČ, co má na svědomí, na její spojení se současnou KSČM...může být někdy antikomunismu příliš? Nebo lze mu dát nálepku laciný?

10 4
možnosti
SB

Pane Rybo, jsem odpůrce komunismu tělem i duší. Můj dědeček zemřel v komunistickém kriminále a rehabilitován byl až sedm let po Stalinově a Gottwaldově smrti. Přesto Vám povím, že já některé projevy antikomunismu považuji za laciné, ba ubohé. Například kritku, že za komunistů Gottovy a Voíndráčkové písničky oblbovaly davy. Myslíte si, že v západních státech poslouchaly široké vrstvy obyvatelstva Mahlera, Janáčka, Debussyho a Prokofjeva? A víte, za co jsem byl označen za komunistického provokatéra? Jeden rok, buď 2000, nebo 2001, to už si nepamatuji, měl Petr Cibulka shromáždění na Václaváku 21. srpna. Před jeho vytoupením jsem poslouchal hovor jeho příznivcůl, že až prý CIbulka vyhraje volby, úplně tady zlikviduje korupci. Řekl jsem jen to, že korupce bude v celém světě za všech režimů. Ten či onen politik ji může třeba trochu omezit, ale nikdy ji nevykoření. Ani CIbulka ne. Za to jsem byl označen za komunistického provokatéra. To je podle mého onen laciný antikomunismus.

4 1
možnosti