Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mnichovská zrada nám budiž varováním i dnes

30. září uplynulo 74 let od chvíle, kdy byla podepsána Mnichovská dohoda. Považuji za naprosto skandální, že této významné události nebyla věnována patřičná pozornost. Pokud jí nějaká pozornost byla vůbec dopřána. Zřejmě jsme se dostali do fáze naprosté lhostejnosti vůči vlastnímu státu a jeho historii. Otázkou však zůstává, kdo nás do tohoto stavu dostal a co je tím sledováno?

Všeobecně platí pravidlo, že národ, který nezná svou historii, je velmi lehce ovladatelný. A zde zřejmě nalezneme hlavní příčinu toho, proč se na 30. září 1938 záměrně zapomíná.

Mnichovská dohoda ukončila existenci tzv. První republiky vzniklé 28. října 1918. Na základě rozhodnutí vrcholných představitelů Německa, Itálie, Velké Británie a Francie muselo Československo odevzdat sudetské pohraničí, Maďarsku velkou část jižního Slovenska a Podkarpatské Rusi a Polsku Těšínsko. Republika přišla o 33% svého území a velkou část průmyslu. V této souvislosti je třeba připomenout, že Čechoslováci byli vystěhování a vyhnáni ze svých domovů. Československo přestalo fakticky existovat. Jeho definitivní konec nastal 15. března 1939, kdy Adolf Hitler anektoval i zbytek Československa. Po dobu 6 let byla naše země pod správou německého kancléře.

Mnichovská dohoda znamenala pro tehdejší Čechoslováky obrovskou ránu a křivdu. Naši dědové nikdy nezapomněli na britskou a francozskou zradu. Tehdejší člověk by asi těžko chápal, že o 74 let později bude národní hrdost a obrana suverenity vlastního státu označována za škodlivý nacionalismus, který je třeba odstranit. Samozřejmě mám na mysli naše rozpouštění se v prostoru zvaném Evropská unie.

Evropská unie by byla zajimavým a přínosným projektem, pokud by její otcové odolali touze vytvořit Spojené státy evropské. Bohužel se tak nestalo.

Evropská unie je dnes v hluboké hospodářské a dluhové krizi. Všichni známe recepty, jak z této šlamastiky ven.  Je to vzdání se myšlenky sociálního státu, zrušení drtivé většiny regulací, zákazů, příkazů, přesun pravomocí z Bruselu na národní vlády a návrat k trhu bez přívlastků. Něco takového je však  v nedohlednu. Lidé se zatím mají stále velmi dobře a evropský sociální stát jim zajišťuje vcelku poklidný a pohodlný život. Nikomu tedy nevadí, že politici v rámci nesmyslného boje za záchranu nefunkčního eura zadlužují budoucí generace. Nikomu zatím moc nevadí, že bruselský úředník má v řadě oblastí větší slovo než ten či onen předseda vlády. Kde jsou všichni ti bojovníci za svobodu a demokracii? Zřejmě jsou v Bruselu, kde čekají na přidělení dotace.

Je smutné, že za elity národa se dnes považují lidé, kteří jsou ochotni za pár stříbrných prodat vlastní stát a odevzdat jeho správu do rukou novodobých protektorů. Paradoxem je, že tito lidé se velmi často odvolávájí na První republiku, která by nikdy nepřijala jejich pohled na svět. Tito lidé záměrně překrucují a překreslují naše dějiny. Pokud mluví o odsunu, mají na mysli pouze ten, který je spojený s tzv. Benešovými dekrety. O Mnichovské dohodě se taktně mlčí. Zřejmě z úcty ke svým německým chlebodárcům.

Opakování Mnichovské dohody dnes nehrozí. Za západní hranicí neprobíhá divoké zbrojení a příprava na válku. V Německu vládne demokratická vláda, která nepožaduje změnu hranic. Díky těmto pravdám se může zdát, že náš stát není v bezprostředním ohrožení. Opak je však pravdou.

Německo chtělo, chce a vždy bude chtít hrát v Evropě první housle. V první polovině 20. století se Němci pokusili ovládnout Evropu silou. Od druhé poloviny 20. století do dnešních dnů se snaží být pány prostoru pomocí Evropské unie.

Právě probíhající hospodářská a dluhová krize urychluje německé plány na vytvoření Spojených států evropských. Národní státy zmizí a přemění se v regiony pod přímou správou Bruselu. Všech, kteří hlasitě podporují konec České republiky jako suverénního státu, bych se rád zeptal, zda opravdu chtějí, aby nám Brusel schvaloval výši daní či podobu státního rozpočtu?

Odkaz Mnichovské dohody je i po 74 letech aktuální. Budiž nám varováním, že probruselská média o tomto výročí zarytě mlčí. Zřejmě se dostáváme do doby, kdy i evropská demokracie bude potřebovat disidenty, kteří se nebudou bát připomínat výročí, která se berlínské vládě nehodí do krámu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Koucký | čtvrtek 11.10.2012 0:35 | karma článku: 21,21 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.