nejvyšší dosažené vzdělání? Valdice

Můj milý synu! Vím, jak nemáš rád, když spolu probíráme důležitost slušnosti, školy, učení a vzdělání. Pokaždý protočíš oči. Jenže hele, nedá se nic dělat, prostě to do Tebe musím hustit. A kór po dnešních televizních novinách. Nedíval ses náhodou? Možná sis tam všimnul pána, který na otázku na své nejvyšší dosažené vzdělání odpověděl: Valdice.

Jo, je to někde u Jičína a nikoliv v Praze, to ano, ale o týhle škole jsem Ti fakt neříkal. Ne, že bych Ti ji chtěl tajit, ale nějak mě nenapadlo, že bychom o ní mohli jaksi uvažovat. Za prvý nemáš dokončený Základní vzdělání ( ikdyž.. to by možná nebyl ten největší problém) a za druhý se obavám, že budeš stejně nešikovnej jako já, a nezbude Ti nic jinýho než vydělávat hlavou a ne rukama.

Takže už možná tušíš, že Valdice jsou takovým zvláštním odborným učilištěm. Od zámečnictví počínaje, přes kouzelnictví až po finanční poradenství, se tam lze opravdu vyučit ledasčemu. Učební obory mají různě dlouhou dobu výuky a studenti se rádi vracejí. Areál je to prý tuze moc pěknej. Minulý týden dal jeden profesor spoustě studentům prázdniny a představ si, že někteří studenti napřed juchali, ale už zjišťujou, že bez Valdic nemůžou být, a vracejí se jako ten pán v televizi. Zřejmě doplnit vzdělání bo co.

Možná to není úplně špatná škola, napadá Tě? Tak na to zapomeň. Víš jak jsi říkal, že to má mamka s Vámi těžký a že Ti jí je často líto, kolik má práce a že bys to nedal… Tak ono se totiž taky všeobecně ví, že ve Valdicích je zařazen speciální povinný předmět pro začínající studenty: Mamka ...

Nechceš viď? Jsem taky doufal... Tak šprtej násobilku a nezapomeň na slušný vychování.

Táta

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dlouhý | úterý 8.1.2013 21:29 | karma článku: 20,89 | přečteno: 1819x
  • Další články autora

Jan Dlouhý

naučte se utíkat

10.6.2017 v 21:21 | Karma: 28,45

Jan Dlouhý

jako magor aneb to já v tvým věku

27.5.2017 v 21:21 | Karma: 29,62

Jan Dlouhý

dejme jim to najevo

13.5.2017 v 21:21 | Karma: 32,59