Tak kdo je tady *hlupák*?

Nemohu v nadpisu a vlastně ani v perexu citovat pana premiéra doslovně, takže ono slovo si nechám až do článku. Každopádně otázka Kdo? je na místě.

Doslovná reakce pana premiéra na pivní DPH bramboračku zní: „Fakt jo? Jen proto, že nějaký blb si udělal idiotskou teoretickou tabulku, kterou po něm nikdo nechtěl, dostala se do médií a tam ji začali vydávat za nějaký platný dokument? Když jsem to viděl, měl jsem chuť řvát vzteky,“ . Tak jej rozčílila tabulka, ve které někdo dal vedle a pod sebe údaje o DPH na pivo a nealko pivo.

Neřekl, který údaj v tabulce je nesprávný, jen brilantně ohodnotil jejího tvůrce, což samo o sobě je ukázkový příklad manipulativní komunikace. Stejně jako pasovat sebe sama do role oběti, jak učinil vzápětí: "Chtěli jsme pomoci hospodským na malých vesnicích a co za to? Dostali jsme přes držku!". Au, fňuk.

Jo, takhle mu to léta vychází, proč to neopakovat. A navíc když jde o takovou blbinu, jako je DPH na pivo. Vždyť mu přece prošly a procházejí daleko větší maléry.

Možná jsem blb já, ale stejně si myslím, že pan premiér nejen chtěl, ale v zákulisí i řval vzteky. Otázka je, na koho. Určitě si totiž vybavil slova svého ochránce z Hradu, který kdysi řekl, že "politik může být milován, může být nenáviděn, ale nikdy by neměl být směšný". S dodatkem, že tehdy jako politik končí. A právě nyní je premiér i celá vláda k smíchu dost podstatné části národa.

A jako blb neschopný vlastní myšlenky si dnes dovolím ještě poslední citát, tentokrát sira Churchilla: "Není to ještě konec, není to ani začátek konce, ale docela určitě je to konec začátku". Ano, možná právě na tuhle pivní kapku bude jednou pan Babiš hodně vzpomínat.

A protože platí, že "více klaunů, lepší cirkus", nebude asi sám. Na rozdíl od premiéra si zodpovědná ministryně financí dala tu práci a v tabulce našla něco konkrétního, proč je špatně. Prý naprosto teoretická a v praxi nemožná a nepoužívaná je situace, kdy si lidé nechají natočit nealko pivo do džbánu. Tak tady bych se ohradil. Osobně znám jednu hospodu, kde čepují natolik dobrý birell, že se tak děje. A dokonce jsem byl svědkem, kdy si jej host nechal říznout lahvovým polotmavým, který na čepu není. Sám jsem si jej jednou objednal do petky a odnesl, když mne po obědě čekala cesta autem. A hlavně, co jiného by mělo být cílem vlády, která se ohání bojem proti alkoholismu a zároveň podporou vesnických hospůdek?

Tak tedy nevím, kdo je tady ten blb. Zato jsem si jistý, že střelba do vlastní nohy je ve vládě (nejen) poslední dobou docela oblíbená.

Autor: Jan Andrle | pondělí 10.2.2020 18:06 | karma článku: 42,14 | přečteno: 3665x
  • Další články autora

Jan Andrle

Ochranka

17.5.2024 v 19:24 | Karma: 11,74

Jan Andrle

Skloréza

14.5.2024 v 17:38 | Karma: 11,90

Jan Andrle

Pionýři

4.5.2024 v 23:57 | Karma: 24,57

Jan Andrle

Ajznbón (XIII - Čarodějnice)

1.5.2024 v 4:54 | Karma: 14,29

Jan Andrle

O biči, koloběžce a řízku

24.4.2024 v 20:14 | Karma: 12,89