Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prý se spolu nedomluvili..

Samozřejmě stejně jako každý fotbalový fanoušek sleduji nejen vyrcholení ligy, ale i sledovaný trojzápas mezi Spartou a Slavií.

Už před prvním pohárovým zápasem se objevila spousta spekulací jak celý trojzápas dopadne. Ostatně i já jsem s tím předem připraveným scénářem souhlasil a už tehdy jsem si myslel, že to tak opravdu dopadne. A jak že to mělo dopadnout? Slavie má jedinou šanci jak se dostat do pohárové Evropy přes český pohár a proto v něm prý Spartu vyřadí. Ta zase nutně potřebuje tři body z derby k titulu a proto prý v lize zvítězí. Přiznám se, že jsem hned od začátku byl jasným zastáncem těchto podle některým nepravděpodobných a nepodložených spekulací a osobně jsem se řadil k lidem, kteří byli přesvědčeni, že to tak dopadne.

A teď si odpovězme jak to vypadá po dvou třetinách této sparťansko- slávistické "řeže". Zcela překvapivě, jak to podle spekulací vypadat mělo. Slavie vyhrála doma v poháru 1:0. Považme, že až do tohoto zápasu prohrávala Slavie úplně s každým a podávala výkony někde na úrovni divize. Pak ovšem zcela nečekaně zabrala v poháru a porazila svého konkurenta velice příznivým výsledkem do odvety. Pan Cipro se hrozně čílil, když mu v rozhovorech před ligovým zápasem tento scénář média předhodila. A pak k tomu sám v lize přispěl.

Jen mě trochu udivuje, že po ligovém zápase i média ucukla a už i podle nich šlo pouze o spekulace. Ostatně vykřikoval to hned ve studiu v televizi i pan Čapek hned po zápase. Ale pokud se podíváte na tento zápas očima obyčejného fanouška, tak to naopak všechny ty spekulace jen podporuje. Začalo to už sestavou Slavie, kdy pan Cipro nepostavil do útoku kapitána Vlčka, ale zcela neznámého ještě téměř dorostence. Podle toho samozřejmě také jeho výkon a nebezpečnost Slavie vypadala. Slavie za celý zápas vystřelila jen jednou na bránu, to také nesvědčí o tom, že by chtěli tento zápas vyhrát. Už ve čtvrté minutě měl být jednoznačně vyloučený Řepka. A jak na tento moment reagoval pan Cipro? Prohlásil, že to hodnotit nebude a že to určitě neovlivnilo výsledek....Ale pane Cipro, tento okamžik hrubě ovlivnil celý výsledek, a jsem si jistý, že vy to moc dobře víte. A jsem přesvědčen, že kdyby v tom zápase bylo všechno fér, tak vzteky po takovém výroku rozhodčího budete na Letné okusovat trávník a ne že nad tím jen mávnete rukou.

Ostatně i pan Cipro dalším svým krokem jen podpořil podle něj a ostatních jen hospodské teorie. Na začátku poločasu totiž nepochopitelně vystřídal dva nejlepší a nejnebezpečnější hráč Jandu a Grajcara. To také zrovna nenasvědčuje tomu, že by jste chtěli na Letné byť jen remizovat. A poslední taková věc, která podpořila všechny nedůvěřivce včetně mě se stala v poslední minutě. Ve vápně Sparty se k náhodně odraženému míči dostal samotný slávistický útočník. Byl v podstatě ve velmi dobré pozici, kdy mohl sám střílet a nebo ještě postoupit blíže k Blažkovi. Co on ale udělal? Zcela nepochopitelně se od brány otočil a přihrál na polovinu hřiště volnému stoperovi....

Podle mě je ve světle těchto věcí ligový zápas jen druhým dílem komediálního seriálu nazvaného Sparta-Slavie. Teď nás ve čtvrtek čeká poslední část této série a já si zkusím trochu zatipovat. Podle mě skončí zápas jedním ze dvou výsledků. Buď jakoukoliv remízou a nebo výhrou Sparty 2:1. Moc rád bych se spletl, ale myslím si, že toho se asi bohužel nedočkáme. Co myslíte Vy? Opravdu je náš fotbal očištěn od různých dohod?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | středa 14.4.2010 12:19 | karma článku: 13,75 | přečteno: 1313x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik