Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsou plzeňští fotbalisté přeceňováni?

Je toho v médiích pořád plno. Jaká je Plzeň fantastická, jak její fotbalisté předvádějí nejúžasnější fotbal a jak jedině jejich trenér je tím pravým pro českou reprezentaci. Ale je tomu opravdu tak? Nejde jen o ojedinělý projekt, při kterém si všechno sedlo a všude jinde by hráči i trenér ani zdaleka tak úspěšní nebyli?

Začněme u hráčů. Zdaleka nejde o nějaké fotbalové polobohy, jak nám předhazují média. Ano v Plzni se jim daří a předvádějí pohledný fotbal. Povedly se i nějaké zápasy v Evropě, i když za některé zápasy byli až nekriticky chváleni. Ale podívejme se, jak se hráčům dařilo, nebo daří mimo Plzeň.

Levý obránce Limberský je určitě kvalitní fotbalista, i když on zrovna mezi mé oblíbence nepatří. Září v plzeňské sestavě a hraje slušně i v reprezentaci. Ale co jinde? Pohořel v Itálii, Anglii a i ve Spartě jen zahříval lavičku náhradníků. Tam odsud si ho pamatuji pouze ze sparťanského incidentu v Teplicích, kde se velice vehementně zastával Řepky. Potom je tu Milan Petržela. V Plzni byl na vrcholu, ale co jinde? Ve Spartě opět spíše neúspěšný a teď v Augsburgu? Leští lavičku v hodně podprůměrném bundesligovém mužstvu a dostává čuchnout maximálně na minutu nebo dvě.

Dokonce už se psalo o tom, že se v zimě vrátí zpět do Plzně. Pak je tu Petr Jiráček. Přiznám se, že toho jsem z celé plzeňské sestavy měl a mám nejraději. Dokonce jsem věřil, že zrovna on by uspět mohl. A jak dopadl? Ve Wolfsburgu se neprosadil a oni byli rádi, když se ho v létě zbavili. V Hamburku jeho německé trápení pokračovalo nevýraznými výkony a nesmyslným vyloučením. Až po jeho zranění začal Hamburk stoupat tabulkou. I když zrovna jemu bych to vůbec nepřál, mám takový strach, že i on skončí zpátky v Plzni.

A na závěr zbožňovaný trenér Vrba, který je dáván za vzor všem trenérům, včetně toho reprezentačního. Těžko říct, jak by dopadl v české lize mimo Plzeň, protože nikde jinde jako hlavní trenér nepůsobil. Ale i on se ve svém působišti dopustil spousty chyb, jen mu je média ve své velkorysosti přehlížejí. Do teď jsem přesvědčený, že vyřazení od Schalke jde jednoznačně na jeho vrub. V době, kdy mužstvo hrálo oslabeno a blížilo se prodloužení, tak nesmyslně vystřídal už třetího hráče a do nastavení si žádné střídání nenechal.

Brzy se mu tato chyba nevyplatila a zranil se Procházka. Bohužel díky špatnému střídání už Plzeň nemohla hráče vyměnit a mužstvo se v osmi lidech už nemohlo ubránit tlaku německého týmu. Pak jsou tu ty jeho známé šachy s brankáři, kdy jich jen za poslední roky vystřídal nespočet. Až teď Kozáčik se ustálil v bráně na delší dobu. A v neposlední řadě příchody do mužstva. Za ty je médii neustále vynášen do nebes, jak vhodně doplňují mužstvo. Ale co potom takový Šírl, který létal mezi Plzní a Boleslaví jako hadr na holi? Nebo Filo? Jistě velmi drahá posila, což potvrdil v nedávném rozhovoru i pan Paclík a hodil vinu na trenéra. Mimochodem všiml si někdo, jak když byla Plzeň na podzim krátce kritizována za své výkony, tak Vrba reagoval v rozhovorech úsečně a arogantně? Jak moc v tu chvíli svým vystupováním připomínal reprezentačního trenéra Bílka….

Pan Vrba je určitě kvalitní trenér a na hru jeho mužstva je většinou pěkný pohled, ale opravdu kvalitním se stane až ve chvíli, kdy to ukáže i jinde. Potvrdí tak, že tento plzeňský projekt není jen dílem náhody, kdy si všechno prostě jen dobře sedlo. Na závěr musím říct, že pevně věřím, že Plzeň přejde přes namyšlené Italy a protože v dalším kole by je nečekal nikdo extra těžký, dotáhne to minimálně mezi posledních osm týmů Evropské Ligy. Pro český fotbal by to byl další velký úspěch, který nutně potřebuje.

Autor: Jakub Zeman | pátek 21.12.2012 12:07 | karma článku: 22,73 | přečteno: 3146x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1722x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fanoušci versus hooligans. Do kotle chodí tátové, Jude Slavie je štve

17. května 2024  17:36

Fotbalová liga vrcholí, v sobotu se hrálo pražské derby, v úterý zase vypjatý zápas Sparty s...

Vatikán jde s dobou, vydal nová pravidla pro potvrzování zjevení

17. května 2024  16:51

Vatikán vydal nová pravidla pro potvrzování, ověřování a případné zamítání nadpřirozených jevů,...

Děti se ztratily v davu u hokejové haly, hledali je policisté i se čtyřkolkou

17. května 2024  16:40

Dvě malé děti hledali ostravští policisté ve čtvrtek večer u ostravské hokejové haly, kde se hrají...

Izraelští vojáci ukazují ponižující záběry Palestinců, může jít o válečný zločin

17. května 2024  16:38

Izraelští vojáci zveřejňují dehonestující videa a fotografie ze zadržování Palestinců na Západním...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik