Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lůza na Václaváku a demagogové celé země, spojte se?

Nejsem příznivcem masových odborářských akcí v duchu sobotního Václaváku, ale v žádném případě nesouhlasím s těmi, kteří nazvali přítomné stávkující lůzou! Osobně jsem dlouho doufala, že manifestaci spíše než odboráři zorganizují občanské iniciativy...

Třeba Veřejnost proti korupci, Vraťte nám stát, možná Holešovská výzva, ale ta původní, ne ta „pajcovaná“ extrémistou Vandasem.

Protestovat proti vládě a jejím reformám však pokládám za nezbytné. Zdaleka nejde jen o důchody. Jde především o zastavení rozkrádání státního majetku, zneužívání našich daní, o zamezení korupčnictví ve všech oblastech – státní správě, policii, soudnictví, o vyšetření tunelování a trestání viníků. Vždyť o tom čteme DNES a denně. Upozorňujeme na to i v blozích. Oficiálně se mluví o tom, že se ztrácí kolem sta miliard korun ročně v různých podvodných kauzách a špatných státních investicích!

Jen před několika dny aktuálně.cz přineslo článek Našli jsme sto miliard, kvůli nimž vám Nečas vezme víc (http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=741712). A tady nejde o představitele odborů ani o levicovou propagandu! Už v minulém blogu jsem připomněla, že Pouze předčasné volby současnou politickou situaci nevyřeší. Je třeba hledat další způsoby a masové protesty jsou jednou z demokratických cest, které mají dát jasně najevo, že jsme jako občané nespokojeni. Že vláda, která si říká rozpočtově zodpovědná, dělá úsporná opatření na úkor nejširších vrstev a místo spoluutahování opasků sama mrhá prostředky (už jen na přehnané platy a odměny svých úředníků). Že nechává bez povšimnutí téměř veřejné rozkrádání majetku v různých menších i větších kauzách, nedělá žádná opatření proti kmotrům, kteří fakticky vládnou a ovlivňují veřejné dění, toleruje nehospodárné investice, dovolí, aby selhávaly její kontrolní systémy. Že dělá prakticky všechno pro to, abychom si jí nemohli vážit a věřit jí.

V těchto dnech se opět jedná o prodloužení působení současné vládní garnitury. Má jí pomoci Karolína Peake. Nevím, proč bych měla mít radost z toho, že oním šlechetným zachráncem bude právě politička, která na otázku, zda chystá rozštěpení Věcí veřejných, tři hodiny před oznámením téhož tvrdí, že jde o fámu. Pak svolá tiskovou konferenci a svěřuje se, že takhle už dál nemůže a že chce podpořit vládu. A my máme dychtivě čekat, zda se najdou další členové VV, kteří u soudu Bártu prezentovali jako nevinného, bezúhonného člověka, ale kteří se nyní přidávají na její stranu? Proč?! Aby zachránili vládu, nebo své výhody vládních politiků?

Nemyslím, že je to v zájmu této země. Osobně se nemohu ubránit dojmu, že jde jen o jednu z dalších her toho „nenápadného a rozpačitého chlapce“ Víta Bárty, kterého jeho vlastní žena Kateřina Klasnová na jedné z nahrávaných porad označila za Jekylla a Hyda. A ta jistě ví, o čem mluví. Ostatně Jaroslav Kmenta 16.4. na iDnes v komentáři Sonda do hlubin Bártovy duše (http://zpravy.idnes.cz/komentar-kmenta-barta-0ud-/domaci.aspx?c=A120416_1764191_domaci_kot) jasně vysvětlil, proč se Bárta, i když se vzdal členství ve straně, nemíní vzdát investic, které do VV za ta léta vložil, a proč si i nadále bude držet vliv v dosavadní koalici.

Kdepak, čekání na demisi téhle vlády je ještě absurdnější než Beckettovo Čekání na Godota.

A pokud jde o tu lůzu? Je možné, že se na tak velké akci přiživila řada lidí i skupin. To je vždy riziko masových akcí a znají to organizátoři u nás i ve světě. Ale s jejich množstvím bych to nepřeháněla. Mnohem nebezpečnější jsou ti vlivní. Majetní, často se vzděláním, ale bez skrupulí a mravních zásad. A ti se najdou jak v politických stranách, tak mimo ně.

Ale demagogicky označovat za lůzu ty, kteří přijdou vyjádřit svůj názor? Ponižování, urážení a zesměšňování druhých není podle mě cesta do lepších časů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Irena Kastnerová | pondělí 23.4.2012 1:00 | karma článku: 25,87 | přečteno: 1459x
  • Další články autora

Irena Kastnerová

Advokátní komora už nepokládá pomluvy a lži za trestuhodné?

V pátek 12. září jsme si na idnes.cz mohli přečíst, že Česká advokátní komora snížila pražskému advokátovi Vladimíru Zavadilovi pokutu za lživý předvolební inzerát proti prezidentskému kandidátovi Karlu Schwarzenbergovi z 850 tisíc korun na 20 tisíc!

15.9.2014 v 0:27 | Karma: 15,67 | Přečteno: 403x | Diskuse| Ostatní

Irena Kastnerová

Nám, nám, narodí se (nový prezident)

Dodnes mám před očima ty poslední, politickými stranami realizované volby prezidenta republiky. Díky přímému televiznímu přenosu jsme se veškerou tou džunglí doposud neobjasněných zákulisních dohod dobrali až k mrazivému finále...

24.1.2013 v 18:52 | Karma: 11,26 | Přečteno: 478x | Diskuse| Politika

Irena Kastnerová

Jeho Milost Václav Klaus, nekončící amnestující

Byla amnestie vyhlášená na konci posledního novoročního projevu Václav Klause opravdu tak nečekná, nebo naopak potvrzuje kontinuitu jeho vnímání světa?

3.1.2013 v 1:49 | Karma: 43,20 | Přečteno: 5352x | Diskuse| Politika

Irena Kastnerová

Ministr spravedlnosti Blažek a "odkloněný" kolega Kocourek

Spravedlnost není slepá, jenom se tak nějak divně kouká. „Blažek podal stížnost na průběh Kocourkovy kauzy „odkloněných" miliónů" - přečetla jsem si na Novinkách.cz (28. 11.) titulek a se zvědavostí otevřela článek. Ale ne...!

3.12.2012 v 0:26 | Karma: 33,10 | Přečteno: 2012x | Diskuse| Politika

Irena Kastnerová

Exministr Barták k výslechu nemůže, fandit tenisu ano

Už více než čtyři měsíce se nemůže hnout z místa vyšetřování kauzy Tatra, protože už více než čtyři měsíce se nemůže hnout z místa bývalý ministr obrany Barták, který údajně požádal o několikamilionový úplatek. Už více než čtyři měsíce se dotyčný vyhýbá výslechu.

26.11.2012 v 0:01 | Karma: 42,80 | Přečteno: 5265x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Nález ÚS respektuji, vzkázal Fiala. Platy soudců bude koalice ještě řešit

28. května 2024  13:15,  aktualizováno  13:35

Premiér Petr Fiala (ODS) rozhodnutí Ústavního soudu (ÚS) k platům soudců respektuje. Je na samotném...

Kontroverzní prodej pozemku muži blízkému vedení Hodonína neplatí, rozhodl soud

28. května 2024  13:33

Vedení hodonínské radnice si předem vybralo zájemce, kterému prodalo parcelu po někdejší lidové...

Klára Dostálová

11. prosince 2017  11:37,  aktualizováno  28.5 13:29

Poslankyně Klára Dostálová je od roku 2022 místopředsedkyní Sněmovny. V letech 2017 až 2021 byla...

Ženě tlačil hlavu do hlíny, pak ji pokálel. Za brutální znásilnění dostal 6,5 roku

28. května 2024  13:15

Mimořádně brutálně si počínal cizinec, který na Vyškovsku napadl ženu. Tu nejprve oslovil, pak ji...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1865x
Bez svého muže Jana neudělám ani ránu (a někdy ani blog).
Jinak se stále učím. A stále žasnu...

Seznam rubrik