Čtu jen ty trčálkoviny, u kterých jsou v nadpisu předem dohodnutá slova

Bylo skoro jedenáct a blížila se chvíle, na kterou se Veronika každý den, tedy i dnes, těšila nejvíc z celého dne. Ústředí sekty Svědků Slezského Barda čekala pravidelná hodina nenávisti.

Nad stolem každého člena ústředí sekty Svědků Slezského Barda visel portrét Slezského Barda a z reproduktoru, umístěného na desce stolu, zněl refrén nejslavnější písně, přisuzované Slezskému Bardu „ui, ui, ui, ui, uíííí, ui, ui, ui, ui uííí, ui, ui, ui, ui, uííí, uííí, ui, ui, ui, ui, uíííí.“ Veronika, aniž by si to uvědomovala, si svým hlasem, v němž chyběl cit pro intonaci i rytmus, tento refrén stále prozpěvovala, stejně jako všichni členové ústředí sekty Svědků Slezského Barda.
Ve chvíli, kdy odbila jedenáctá hodina, se Veronika, stejně jako všichni ostatní členové ústředí Svědků Slezského Barda, přesunula i se svou židlí před obří obrazovku, která pokrývala celou jednu stěnu místnosti. Na ní se obvykle usmíval Slezský Bard, ovšem úderem jedenácté jeho tvář zmizela a ozval se hlas, přisuzovaný jemu: „No ano, milá čuňata, začíná hodina nenávisti!“
Obrazovka ztmavla a znovu se rozsvítila. Nyní se objevila tvář Karla T. Program hodiny nenávisti se nepravidelně měnil, několikrát se na obrazovce objevila i legendární RK, ale vůči té projevovaly dost silnou nenávist pouze Veronika s Jitkou. Karel T. byl oproti tomu stálicí hodin nenávisti.
Všichni věděli, kdo je Karel T. zač. Zprvu jeden z mnoha obyčejných pisálků, kterých nestálo za to si všímat, ovšem pak se stal zrádcem, protože zaútočil na Slezského Barda. Všechny další zločiny proti Slezskému Bardu, všechny zrady, pomluvy a kacířské posměšky vznikaly přímo z učení Karla T.
Karel T. vedl svůj obvyklý jedovatý útok na Slezského Barda, útok tak přehnaný a zvrácený, že by byl i pro dítě průhledný, a přece natolik vemlouvavý, že člověka naplňoval alarmujícím pocitem, že by mu někteří méně rozumní lidé mohli uvěřit. Ostouzel Slezského Barda, odsuzoval diktaturu sekty Svědků Slezského Barda, obhajoval svobodu projevu, svobodu myšlení... A po celou tu dobu, aby nikdo nepochyboval o tom, co Karel T. s takovou okázalou teatrálností líčil, pochodovaly za jeho hlavou na obrazovce nekonečné zástupy odpadlíků bez úcty k Slezskému Bardu, sevřené řady mužů a žen bezvýrazných tváří, kteří zaplavili obrazovku, zmizeli a na jejich místo přišli jiní, přesně takoví. Dutý, rytmický dusot vojenských bot vytvářel pozadí ke Karlovu hlasu.
Nenávist trvala sotva třicet sekund a polovina lidí v místnosti začala neovladatelně zběsile pokřikovat. Nikoho nepřekvapilo, že nejhlasitěji právě Veronika, Josef nebo Lubomír. Pohled nebo dokonce jen pomyšlení na Karla T. automaticky vyvolávaly strach a hněv. Byl předmětem trvalejší nenávisti než Hitler, Stalin a Putin dohromady. Karla T. všichni Svědkové Slezského Barda upřímně nenáviděli a pohrdali jím. Každý den vycházely nové blogové články, ve kterých byl zesměšňován a předváděn tak, aby každý viděl, jaký je to nepřítel. A přesto se zdálo, jakoby jeho vliv neslábl. Pokaždé se našli další a další, kteří mu udělovali karmu a dokonce s ním souhlasili.
Nenávist vrcholila. Veronika v maximální extázi ze sebe rvala zbytky oděvu a dávala všem na odiv své tělo. Jenže nikdo si jí nevšímal, všichni byli uchváceni svou nenávistí vůči Karlovi T. Odněkud přiběhlo malé dítě, stouplo si před obrazovku a Karlovi T. hrozilo oběma pěstičkami. Ale v tom okamžiku si všichni s úlevou zhluboka oddechli, protože nepřátelská postava se prolnula do tváře Slezského Barda.
Poté, co se opravdu zklidnili, si začali pobrukovat pod Veroničiným vedením Sprchu, slavnou píseň, ve které Slezský Bard tak dokonale lezl do zadků Janě Bobošíkové a Haně Lipovské. Potom tvář Slezského Barda zase zmizela a místo ní se objevila velkými písmeny tři hlavní hesla Svědků Slezského Barda:

TŘI ČUŇATA

KOTLETA

DOKUD SE UDÁVÁ, JEŠTĚ SE NEUMŘELO

Autor: Martin Irein | sobota 17.9.2022 12:12 | karma článku: 22,00 | přečteno: 794x
  • Další články autora

Martin Irein

Taková dobrodružství už nejsou pro mě

Strojvedoucí splnil svůj slib a skutečně chvíli předtím, než měl projet zastávkou v Kozí Lhotě, dlouze zapískal, načež, i když měl touto zastávkou prosvištět v maximální rychlosti, skutečně zastavil a umožnil mi vystoupit.

21.6.2024 v 16:15 | Karma: 9,38 | Přečteno: 174x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Tak že by snad?

Trvalo to týden, než mi jeden z padišáhových sluhů přinesl nový krásný diplomatický pas. Dokonce jsem měl v něm i jméno v tamní řeči. Pro mě nevyslovitelné.

20.6.2024 v 16:15 | Karma: 8,53 | Přečteno: 150x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Chvíle slávy

Opět jsem se stal cílem zaměřených kamer a mikrofonů, jen z poněkud jiného důvodu. Někoho totiž napadlo, že dopadení Gerharda Osloslona a jeho bratrance Fredrika bylo mou zásluhou.

19.6.2024 v 16:15 | Karma: 10,08 | Přečteno: 244x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Další překvapení

Fredrik Osloslonson seděl v luxusní kajutě, která normálně patří Gerhardu Osloslonovi, teď však poskytovala azyl mně. Nervózně poposedával a netvářil se nijak příjemně.

17.6.2024 v 16:15 | Karma: 9,26 | Přečteno: 157x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Irein

Na lodi

Mé zadržení a cestu do policejního vrtulníku sledovaly desítky kamer, mířily na mě další desítky reflektorů, až jsem skoro neviděl na cestu. Policista mě musel do vrtulníku dostrkat.

10.6.2024 v 16:12 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

  • Počet článků 339
  • Celková karma 12,62
  • Průměrná čtenost 440x
Generální ředitel antikvariátu. Všechny mé články jsou 100% uhlíkově neutrální.

Seznam rubrik