Severní Korea náš vzor?!?

Jsem poměrně smířlivý a tolerantní člověk Řeknu, co se mi na čem/kom nelíbí, ale nechám žít. Nemáš rád Frantu? Já ano, ale nevadí, můžeme být "my kluci, co spolu mluví".

Nelíbilo se mi, že někteří chtěli zakázat novodobou komunistickou stranu. Už jen proto, že vím, že v mnoha zemích zemích je obdiv k levici módní prvek, vyjadřuje se jím jakýsi odpor ke globalizované současnosti. Myslela jsem si a věřila v to, že dnešní komunisté opravdu nemají nc společného s těmi, co páchali v padesátých letech zlo. Ale moje víra dostala v posledních dnech strašlivě na frak. Nejprve, když komunisté odmítli kondolovat za Václava Havla, a hned poté, když naopak Vojtěch Filip kondoloval Koreji.

Což o to, i ona kondolence by se dala vyložit jako provokace, jako příležitost naštvat vládní špičky. Ale forma, jakou pan Filip zvolil, je něčím víc. Je hnusná a bere slušným lidem dech. "Velice jsme si Kim Čong-Ila vážili za jeho odhodlání přinést štěstí korejskému lidu, zajistit bezpečnost KLDR a mírové sjednocení Korejského poloostrova." Napsat něco takového v době, kdy v Koreji vládne málem hladomor, lidi jsou zavíráni, popravováni, kdy je vidět, jak jsou manipulováni - připomíná to záběry z naší televize z 50. let, je zvěrstvo.

Moje tolerance tím dostala tvrdou ránu a bude-li se podepisovat petice za zákaz KSČM, budu mezi prvními, kteří ji podepíší. Doufám, že i důchodci, kteří si stýskají, že se mají hůř než za minulého režimu, konečně prohlédnou a pochopí, kdo dnešní komunisté jsou.

Proletáři všech zemí, prohlédněte a vzpamatujte se. Je nejvyšší čas.

Celý text kondolence např. zde:

http://no4711.posterous.com/kondolence-kim-cong-unovi

P. S. Na základě podnětu čtenáře se olouvám za nepřesné vyjádření. Komunisté se ke skonu Václava Havla vyjadřovali zdrženlivě, prohlašovali např. že smutek je pouze věcí rodiny. Mladí komunisté ale jeho smrt "oslavovali." Omluvou mi budiž, že mě jednání pana Filipa poněkud rozhodilo, aniž bych byla pod vlivem nějaké propagandy. Ale litovat smrti diktátora a oslavovat jeho "sebeobětování" je opravdu zvěrstvo. A na tom trvám.

Autor: Jaroslava Indrová | středa 28.12.2011 13:52 | karma článku: 27,49 | přečteno: 1804x