Dobře placené divadlo

Tak tu máme opět zábavu pro nejširší vrstvy. Je krásné, že naši politici myslí na čerstvě nezaměstnané, kteří by jinak mohli utrpět frustraci a upadnout do letargie kvůli ztrátě zaměstnání k 1. 1.

Premiér Topolánek vyhlásil, že 5. 1. ohlásí, jak, bude vypadat vláda. 5. 1. odvolal, co slíbil, a slíbil, co odvolal. Nezaměstnaní asi noviny moc nečtou – musejí přece šetřit, ale aspoň z televize či rozhlasu se dovědí, že  pan Čunek se asi řídí heslem: Chyťte zloděje, křičí zloděj. Poté, co prosáklo, že by měl být odvolán z vlády, navrhl k odvolání pana Kalouska. Pan premiér kontroval tím, že Kalousek je jeden z nejlepších ministrů a… . A už to jede. Člověk se nestačí divit.

Naše politika je opravdu zábavná. Premiér má trenérku na chování ve společnosti, aby už příště nedělal v parlamentu obscénní gesta, ministři se trumfují, kdo co o kom řekne, a kdo co na koho svede. Opozice si mne dlaně, ale vzápětí jeden z jejich nových politických star se nechá nachytat na švestkách a mazaně vysvětluje, jak dopředu věděl, že ho nachytat chtějí, a proto vyrazil včas do protiútoku. Je to dojemné. A do toho nám z rozhlasu oznamují: Víte, že je Rožmberk největším rybníkem? Jsme středem Evropy, vedeme EU.

 

Tak nevím. Mám  být na to hrdá, nebo se mám stydět? Vím, že politika trošku páchne všude – viz těhotná francouzská ministryně a neznámý, ale tušený otec jejího dítěte. Ale přece jen. Nechtělo by to trochu té „štábní kultury“, páni politici?

Autor: Jaroslava Indrová | úterý 6.1.2009 18:08 | karma článku: 13,12 | přečteno: 1617x