Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To se někdy stává, že nám manžel mává

Je to už pěkných pár let, co jsem o víkendech na chalupě tak jednou za čtrnáct dní jezdívala k tetičce do nedaleké vesnice koupit vajíčka. Zároveň i na kafe a něco menšího. A hlavně i na kus řeči - abych     neurazila.

Jednou takhle v sobotu odpoledne - bylo hodně jahod - jsem popadla košík na vejce a hurá na věc. Ať ještě večer stihnu k televizi bublaninu. Kus řeči u tety se obvykle protáhl na hodinku až dvě a tak jsem rychle vyrazila. Auto tehdy stálo uprostřed dvora a mělo všechny dveře rozprásknuté úplně dokořán. "Proč ne,"- mínila jsem v duchu, den byl horký, tak si autíčko prostě lebedí. Trochu mě to sice udivilo, ale nijak jsem nad tím zase až tak moc nedumala. Když jsem sedla za volant a krátce zatroubila (to jako na pozdrav, že už jedu), vyběhl ze zadní části dvora z jedněch vrat můj drahý. A v patách za ním i syn. Oba vehementně mávající oběma rukama. Mávali hodně, to tedy musím říct. Mnohem víc´ než obvykle.  Dokonce něco volali. Ale já už měla puštěné rádio a tak mě jen zalil slastný pocit. Jakouže to mám báječnou rodinu. Vždyť přece, coby dup (za hodinku, za dvě) jsem zpátky a takhle se loučíme. Když jsem zatáčela na cestu za domem, zahlédla jsem ještě oba, jak dokonce za mnou utíkají. A za nimi náš veselý pejsek s radostně vlajícím ocáskem. Zase nic tak neobvyklého to nebylo. Až na to dlouhé, předlouhé mávání. Byla jsem z toho v ten moment úplně hotová, takový příliv lásky se mě zmocnil. Když jsem však - stále dojatá - vyjížděla z úvozu na silnici a musela na chvíli zastavit, přeletěl mi přes zadní sklo nějaký stín. Dokonce jsem zaslechla podivné šustnutí. Asi velký pták, nejspíš´dravec, napadlo mně. Tak to jsem si myslela.

No, u tetičky po zakoupení jsem jako obvykle poseděla, popila (kafe, co jiného), pochválila dort, zahrádku, vyslechla, kdo umřel a kdo stále ještě ne a rozloučila se. Nezapomněla jsem ovšem zdlouhavě a dojatě vylíčit, jakou to mám báječnou rodinu a hlavně pak manžela. Který, i když ví, že se za pouhou minutku vrátím, tak mi vehementně mává. "Po tolika letech". Takže jsem opět zamáčkla dojatou slzu v oku - tentokrát společně i s tetičkou - a vyrazila zpátky. Mezi vraty mě však nečekal žádný vítací výbor, to tedy ani náhodou. Před chalupou už značně netrpělivě postával můj drahý a nebyl na rozdíl ode mě ani trochu dojatý. A vypadal poněkud zavile.  A kdeže prý mám TO nářadí. "Jaké nářadí, nikde nebylo," opáčila jsem zmateně. Byla jsem z těch jeho dotazů poněkud vedle a nechápala, co vlastně po mně chce.

Co chtěl? Nějaký ten vercajk, který měl rozložený na zahrádce střechy auta, když před mým odjezdem něco spravoval. Nebo montoval, kdo se v tom má vyznat. Takže, žádná ptačí letka ani křídlo přes zadní sklo, to ani náhodou. Ale kufřík s klíči a nevím čím ještě. A že tam dokonce prý byly i sika kleště!

Když jsem pak po nějaké době četla, že jakýsi roztržitý otec odjel s kočárkem i s dítětem na střeše auta, tak tomu už vůbec nevěřil.To že by se "jemu" nikdy a hlavně s ničím nestalo. No, s našimi velkými dětmi tedy určitě ne, pomyslela jsem si. Pak za nějaký čas jel nakupovat. A když se vrátil, chtěl vědět, kde jsou ty dvě zatracené bedýnky na nákup, které míváme v kufru auta. Že jsem je určitě někam "zase dobře" uklidila. A já si vzpomněla, že jsem je den před tím zahlídla obě hezky složené, ležící na střeše našeho autíčka. Kam je s oblibou pokládal a navzdory tomu stále dává, můj pečlivý manžel.

 

 

Autor: Ludmila Ibehejová | středa 17.2.2016 3:37 | karma článku: 19,58 | přečteno: 1086x
  • Další články autora

Ludmila Ibehejová

Tak o tuhle morovou ránu jsem si -pane Dušku - nekoledovala a určitě za ní ani nemůžu

Chtěla jsem o všem, co nás tohle jaro postihlo (a hned oba s manželem) spíše mlčet, dokonce i před našimi dětmi. Ale ti mají právo vědět, co se u nás děje a tak s těžkým srdcem jsem je informovala. S těžkým srdcem, plným kamení...

19.7.2023 v 3:41 | Karma: 43,11 | Přečteno: 7038x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Sen je prý jen sen a kdo mu věří...

Sny jsou podle názoru mnohých psychologů a i psychiatrů údajně obrazem nitra, jakousi skládankou úzkostných pocitů, uložených kdesi hluboko v koutku naší duše.

8.4.2023 v 15:08 | Karma: 25,77 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Jak jsem obdržela dávku ...

A to naprosto nečekaně, bez žádosti a dokonce proti své vůli. V pondělí jsem totiž byla na pravidelné oční roční kontrole, protože pečuji o sebe v rámci svých možností

3.4.2023 v 6:54 | Karma: 28,59 | Přečteno: 938x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Umět se radovat - o to vlastně běží

I malé pousmání by nás mělo automaticky naladit na lepší vlnu. A to bych se na to podívala, aby s takovým úsměvem nebyl svět hned hezčí. Mým bonusem je sametový úsměv naší krásné dvouleté vnučky, který mi dokáže prozářit celý den.

26.3.2023 v 5:36 | Karma: 26,01 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Tak tu máme další rok

"Když si delší dobu myslíš, že je všechno špatně, tak to také špatně je" - Murphy. Silně pochybuji, že můj milovaný dědeček něco od pana Murphyho četl. On, bojující kdysi na Piávě, vnímal běh světa po svém. A rád o tom mudroval .

25.1.2023 v 21:47 | Karma: 26,82 | Přečteno: 394x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Assange u amerického soudu přiznal vinu v případu vyzrazení tajných informací

26. června 2024  2:15

Zakladatel WikiLeaks Assange u amerického soudu přiznal vinu v případu vyzrazení tajných informací...

Padouch, nebo hrdina? Sága Assange po dvanácti letech končí

26. června 2024

Premium Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange se dohodl s americkou justicí a přizná se k porušení...

I s rakovinou slinivky lze žít mnoho let. Nový program odhalí nádor včas

26. června 2024

Premium Lidé ohrožení zákeřnou rakovinou slinivky mají naději, že nezemřou do roka a půl od zjištění...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  21:55

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

  • Počet článků 206
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Po studiích technického směru jsem vědu a techniku asi výrazně ochudila. Nikdy jsem totiž nekonstruovala. Ráda jsem psala. Bohužel, jen pro své přátele. A také výborně vařím. A je to na mně a mém manželovi znát...

Seznam rubrik