Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Český stát už neexistuje

Alespoň vše tomu v posledních dnech nasvědčuje. Ty nejzákladnější funkce, které má stát plnit, totiž nefungují.

Je to už několik dní, kdy v budově, kterou média eufemisticky označují za palestinskou ambasádu, bouchla nálož a zabila člověka, který s ní manipuloval. Posléze tam policie našla skladiště zbraní a munice. A tím to jakoby skončilo. Reakce státu? Mrtvý brouk.

Za prvé si uvědomme, že diplomatický status dle víděňské konvence přiznáváme někomu, kdo nereprezentuje meznárodně akceptovaný stát. Je-li tohle ambasáda, můžeme tu mít zítra i kurdskou nebo baskickou ambasádu. Když se podíváme, kde ve světě stojí podobné ambasády, uvědomíme si, že nejsme ve společnosti demokratických civilizovaných zemí, ale vyjmu-li islámské státy, jsme ve společnosti Kuby, Venezuely, Severní Koreje... nikoli západního světa. Jako občan tedy žádám vysvětlení. Jak je to možné? Co nás vede k udržování nadstandardních vztahů s teroristickou organizací?

Racionální vysvětlení toho všeho je samozřejmě jednoduché: Jsme užitečným idiotem, který zřídí "ambasádu" a dovolí tak teroristům do zemí EU pašovat zbraně a výbušniny pro zdejší buňky islámských teroristů. Jako občan tedy pokládám druhou otázku: Kdo to schválil? Jmenovitě? Kdo se zasadil o zřízení této kvaziambasády? S doložením výčtu jeho majetku a zdrojů, ze kterých ho pořídil. 

Ale vrátím se k nadpisu. Když ořezáváme funkce státu až na dřeň a necháme poslední, kdyby stát neměl už nic dalšího, jeho funkcí by bylo zajištění bezpečnosti a práva. To je první funkce, jejíž zabezpečení vůbec dává smysl existence státu. A tady český stát selhává natolik, že otázka jeho faktické existence vůbec není od věci. Na našem území se vyzbrojuje cizí vojenská jednotka. Naše tajné služby o tom nemají páru. Nebo mají a nekonají. Těžko říct co je horší. A když se to provalí, ticho po pěšině.

Vzhledem k tomu, že nejde o žádnou ambasádu chráněnou vídeňskými úmluvami a nejde o žádné regulérní diplomaty, jediný další akceptovatelný krok státu je provést domovní prohlídku, zajistit důkazní materiál a okamžitě obžalovat a vzít do vazby všechny, kdo se na dovezení a uchovávání tohoto arzenálu podíleli.

Jejich okamžité vyhoštění bych bral jako nejzazší ústupek. Nic jiného není přijatelné.

Dál bych čekal personální zemětřesní v tajných službách. Tajná služba, která to dovolí, nefunguje. Tedy odvolání šéfů je opět to první a jediné akceptovatelné. Přijetí opatření, aby se to už nikdy neopakovalo, je další logický a nutný krok.

A konečně čekám reakci ministra vnitra, ministra zahraničí a hlavy státu. Od ministra vnitra čekám informaci, co udělal (mluvím opravdu v minulém čase, protože opatření měl přijmout během prvních hodin po incidentu) pro zajištění bezpečnosti občanů ČR a pacifikaci těch, kdo porušili všechny myslitelné naše i mezinárodní zákony.

Ale naši ústavní činitelé (pokud jsem přehlédl, opravte mě) k tomu ani jeden nezaujali žádný postoj, neudělali vůbec nic. Mají jiné starosti. Jestli ve vládě budou krást kluci ve složení podle jednoho nebo druhé seznamu, soudím. Vláda v demisi přece sice ještě bere plat, ale proboha nečekejte, že bude někdo cokoli dělat. Prostě nemáme vládu, nemáme prezidenta, nemáme parlament, tyhle instituce můžeme zfleku zrušit bez náhrady, nevykazuí-li žádnou funkci (kromě boje o koryta), nebudou scházet.

Když se v novinách dočtu, že palestinská strana slíbla, že prověří, zda-li někdo od nich neporušil (náhodou a nechtě) naše zákony, vnímám to tak, jako že nám říkají: Jste banda absolutních kreténů, víme, že váš stát nefunguje a na území, které považujete za svůj stát, už dávno vládneme my. Budeme si tu dělat, co chceme, tohle byl jenom začátek.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Houška | neděle 5.1.2014 12:55 | karma článku: 38,80 | přečteno: 2472x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

Poslanec Pávek se ve sněmovně vyjádřil, že poslanci berou málo a je spravedlivé, aby se jejich platy trvale valorizovaly, protože dřou jak koně. Nebo tak nějak. A tak zde je má krátká odpověď všem Pávkům.

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94 | Přečteno: 2427x | Diskuse| Společnost

Tomáš Houška

Budete vyvěšovat vlajku Tibetu?

Kdekterý politik sdílí na sciálních sítích fotku, jak vyvěšuje tibetskou vlajku. Některým není blbé tím spamovat nejrůznější skupiny a diskuse, které s Tibetem nemají moc společného. A co vy? Přidáte se?

12.3.2018 v 9:54 | Karma: 38,10 | Přečteno: 1561x | Diskuse| Politika

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

Všude na mě koukají sofistikované analýzy co to té půlce národa je, že volila špatně. Tedy Zemana. Za tím je nějaká jejich nedostatečnost. Jsou porouchaní. Kdyby byli v pořádku, volili by správně.

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34 | Přečteno: 8309x | Diskuse| Společnost

Tomáš Houška

Učitelé dostali přidáno! Tak co si stěžujou?!

V dobách, kdy jsem řediteloval, jsem několikrát zažil, jak se ministr školství v televizi chlubil, kolik učitelům přidali (do tarifních tabulek). Ale už neřekli, že školy nedostaly ani o fň víc skutečných peněz.

9.11.2017 v 16:00 | Karma: 30,07 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Společnost

Tomáš Houška

České houfnice v Azerbajdžánu. Na koho asi budou střílet?

Zprávička o tom, že čeští zbrojaři prodali nějaké ty houfnice Azerbajdžánu (přes mezinárodní zákaz), v médiích zapadla. Děje se toho hodně a nejčastější reakcí byla radost, že jsou naši zbrojaři šikovní. Víme koho vyzbrojujeme?

2.10.2017 v 18:05 | Karma: 27,56 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  15:52

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4318x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.