Český stát už neexistuje

Alespoň vše tomu v posledních dnech nasvědčuje. Ty nejzákladnější funkce, které má stát plnit, totiž nefungují.

Je to už několik dní, kdy v budově, kterou média eufemisticky označují za palestinskou ambasádu, bouchla nálož a zabila člověka, který s ní manipuloval. Posléze tam policie našla skladiště zbraní a munice. A tím to jakoby skončilo. Reakce státu? Mrtvý brouk.

Za prvé si uvědomme, že diplomatický status dle víděňské konvence přiznáváme někomu, kdo nereprezentuje meznárodně akceptovaný stát. Je-li tohle ambasáda, můžeme tu mít zítra i kurdskou nebo baskickou ambasádu. Když se podíváme, kde ve světě stojí podobné ambasády, uvědomíme si, že nejsme ve společnosti demokratických civilizovaných zemí, ale vyjmu-li islámské státy, jsme ve společnosti Kuby, Venezuely, Severní Koreje... nikoli západního světa. Jako občan tedy žádám vysvětlení. Jak je to možné? Co nás vede k udržování nadstandardních vztahů s teroristickou organizací?

Racionální vysvětlení toho všeho je samozřejmě jednoduché: Jsme užitečným idiotem, který zřídí "ambasádu" a dovolí tak teroristům do zemí EU pašovat zbraně a výbušniny pro zdejší buňky islámských teroristů. Jako občan tedy pokládám druhou otázku: Kdo to schválil? Jmenovitě? Kdo se zasadil o zřízení této kvaziambasády? S doložením výčtu jeho majetku a zdrojů, ze kterých ho pořídil. 

Ale vrátím se k nadpisu. Když ořezáváme funkce státu až na dřeň a necháme poslední, kdyby stát neměl už nic dalšího, jeho funkcí by bylo zajištění bezpečnosti a práva. To je první funkce, jejíž zabezpečení vůbec dává smysl existence státu. A tady český stát selhává natolik, že otázka jeho faktické existence vůbec není od věci. Na našem území se vyzbrojuje cizí vojenská jednotka. Naše tajné služby o tom nemají páru. Nebo mají a nekonají. Těžko říct co je horší. A když se to provalí, ticho po pěšině.

Vzhledem k tomu, že nejde o žádnou ambasádu chráněnou vídeňskými úmluvami a nejde o žádné regulérní diplomaty, jediný další akceptovatelný krok státu je provést domovní prohlídku, zajistit důkazní materiál a okamžitě obžalovat a vzít do vazby všechny, kdo se na dovezení a uchovávání tohoto arzenálu podíleli.

Jejich okamžité vyhoštění bych bral jako nejzazší ústupek. Nic jiného není přijatelné.

Dál bych čekal personální zemětřesní v tajných službách. Tajná služba, která to dovolí, nefunguje. Tedy odvolání šéfů je opět to první a jediné akceptovatelné. Přijetí opatření, aby se to už nikdy neopakovalo, je další logický a nutný krok.

A konečně čekám reakci ministra vnitra, ministra zahraničí a hlavy státu. Od ministra vnitra čekám informaci, co udělal (mluvím opravdu v minulém čase, protože opatření měl přijmout během prvních hodin po incidentu) pro zajištění bezpečnosti občanů ČR a pacifikaci těch, kdo porušili všechny myslitelné naše i mezinárodní zákony.

Ale naši ústavní činitelé (pokud jsem přehlédl, opravte mě) k tomu ani jeden nezaujali žádný postoj, neudělali vůbec nic. Mají jiné starosti. Jestli ve vládě budou krást kluci ve složení podle jednoho nebo druhé seznamu, soudím. Vláda v demisi přece sice ještě bere plat, ale proboha nečekejte, že bude někdo cokoli dělat. Prostě nemáme vládu, nemáme prezidenta, nemáme parlament, tyhle instituce můžeme zfleku zrušit bez náhrady, nevykazuí-li žádnou funkci (kromě boje o koryta), nebudou scházet.

Když se v novinách dočtu, že palestinská strana slíbla, že prověří, zda-li někdo od nich neporušil (náhodou a nechtě) naše zákony, vnímám to tak, jako že nám říkají: Jste banda absolutních kreténů, víme, že váš stát nefunguje a na území, které považujete za svůj stát, už dávno vládneme my. Budeme si tu dělat, co chceme, tohle byl jenom začátek.

Autor: Tomáš Houška | neděle 5.1.2014 12:55 | karma článku: 38,80 | přečteno: 2472x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34