Výstup Černochové z OSN je na demisi

Poslední, kdo hrozil odchodem z OSN byla v roce 1964 Indonésie, která měla územní nároky vůči Malajsii. Nakonec nevystoupila. OSN je univerzální platforma setkávání, která určitě nevykonává žádnou přesnou spravedlnost.

To, co zkoušela Indonésie se nazývá unilaterálním (jednostranným) vystoupením z mezinárodní organizace, která nemá článek o odstoupení jedné strany z mezinárodního společenství. Jinou věcí je třeba naopak omezení mandátu členského státu jako se stalo Jihoafrické republice kvůli praktikování apartheidu. Měli omezené volební právo uvnitř OSN a byli omezeni v účasti na Valném shromáždění OSN. (vícehttps://is.muni.cz/th/j2ffm/Sokolik_-_BP.pdf)

Nechme stranou, zdali se skutečně neprodyšná izolace pásma Gazy, která trvá v aktuální podobě již 16 let a projevuje se obehnáním lokality zdí (tedy apartheidem – oddělením) nestává kvalifikací pro někdejší postavení Jihoafrické republiky. Lidé v Gaze se nemohou rozhodovat o vlastním životě, nemohou cestovat ani reálně podnikat. Izrael a Černochová chtějí světu říci, že zatímco Izrael má právo na obranu, Palestinci z Gazy ji nemají. Přesto je zde ještě dodatečná otázka. Kolik obětí na straně Palestinců bude dostatek na satisfakci po odsouzeníhodném strašlivém nelidském povraždění 1400 Izraelců teroristy z hnutí Hamás? Osm tisíc nestačí, usilovné bombardování nestačí. Izrael stanovil boj až do „totálního“ (!) zničení teroristického hnutí Hamás. Takže, dokud bude jediný terorista z Hamásu naživu někde na svobodě, budou umírat civilisté – Palestinci z pásma Gazy, kteří se tak stali rukojmími v tisícinásobném počtu oproti dvěma stům izraelských rukojmí.

Totálního vyhubení teroristů není schopen žádný stát. Stát může přepadnout jiný stát s tím, že u něj jsou teroristi. Pár teroristů vždycky unikne, ale civilní oběti umírají dál. Svět se zcela normálně a oprávněně ptá, dokonce i prezident USA, se ptá, co bude po „totálním zničení teroristů?“ Asi dva miliony Palestinců, pak už bude jistota, že žádný Hamás neexistuje?

Podporuji Izrael, který chce dospět a žít v míru. Nepodporuji Izrael s bláznivou Černochovou, kteří neuchopují konce svých úmyslů. Před WWII vystoupili z tehdejší Společnosti národů Německo, Itálie a Japonsko. Byla z toho světová válka. A mám obavu, že takto s ministryní totální války bude zase. Copak si můžeme být jisti, že z okna svého bytu nevyšle Černochová raketu nebo sebevražedný dron na někoho, kdo ji štve a označí ho třeba za podezřelého Hamasistu, případně ruského švába. Bez soudu, bez veřejnosti, jen tak z pyšného vládního vzteku.

Nechci takovou ministryni, potažmo vládu a budu si to u volební urny dobře pamatovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | neděle 29.10.2023 11:25 | karma článku: 31,46 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Novinářská práce upadá

16.5.2024 v 2:35 | Karma: 18,64

Zdenek Horner

Opáčko z dějin Ukrajiny

15.5.2024 v 9:18 | Karma: 31,97

Zdenek Horner

Predátorská věda

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,33

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,93

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68