Skutečná čtenost úspěšných článků

Již delší dobu mám značnou pochybnost o čtenosti rádoby úspěšných příspěvků na zdejším blogu. Určitou sondu jsem učinil zejména časovým sledováním některých obzvlášť nenávistných příspěvků zdejších nechvalně známých celebrit.

Jejich čtenost a karma během první půlhodiny dosahuje třeba i dvou tisíc návštěv a karmu přes třicet. Evidentně někdo sedí u počítače a kliká. Je to smutné, protože je zde řada zajímavých autorů, kteří nemají věrnou klaku a jejich příspěvky smutně zapadnou.

Jako zkušený programátor vím, že sledování přístupů stránky na internetu je možné sledovat s eliminací opakovaných přístupů. Informaci o unikátních přístupech lze snadno získat prakticky jednou krátkou kontrolní procedurou. V tomto ohledu místní aplikace a její editor článků nejsou nijak na výši doby. Prakticky nikdy se nepublikuje článek ve stavu, jak jej vidím v editoru. Jednou z neuvěřitelných chyb je třeba mizení znaku v textu před odkazem na jinou zdrojovou stránku webu. Verše v nějakém grafickém uspořádání vůbec nelze publikovat. Editor nerespektuje žádné vynechané řádky mezi strofami.

Nedostatek spojený s unikátními přístupy je ovšem fatální. Například příspěvek pana Pošmourného.

ukázka 1

Řeklo by se slušná čtenost, ale o tom lze úspěšně pochybovat. Na druhém ukázkovém obrázku  z diskuze pod příspěvkem se vyjevuje realita.

ukázka 2

Tisícovou čtenost je vhodné dělit nejméně stem. Když uvážíme, že podle dlouhodobých výzkumů interaktivní reaktibility každý desátý čtenář se vyjádří k diskuznímu tématu. Zde se ke mně vyjádřilo jen 54 nepřátel, a naopak 59 přátel ocenilo diskuzní příspěvek vychvalující článek.

Zdejším čtenářům samozřejmě přeji k vánocům, aby tolik nepřátel jako já neměli. Naopak, aby měli co nejvíce přátelských čtenářů. Pěkné předsváteční dny.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | pondělí 19.12.2016 18:59 | karma článku: 30,99 | přečteno: 1815x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Predátorská věda

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,11

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,93

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,21