Rasismus nemá právo na svobodu slova

Rasismus je stále trestným činem. Trestným činem je i schvalování trestné činnosti. Kyvadlo politické nálady se zanedlouho vychýlí zase na správnou stranu a podporovatelé rasismů a všech odstínů nenávisti budou vypuzeni.

Veřejný prostor je zaplaven rasismem s lidskou tváří „sociální spravedlnosti“, trikolóry“, „protiproudů“. Hlasatelé rasismu a rasistického posměchu jsou málem prohlašováni za mučedníky. Měli by ovšem sedět v kriminále místo toho, aby se jim nanejvýš nedařilo u některých zaměstnavatelů. Zaměstnavatelé vyhazují zaměstnance za mnohem menší prohřešky, než je zneužití informací k projevům rasismu.

Je jasné, že pokud se prostřednictvím voleb dostanou na vlivná místa osoby s uvedeným kriminálním názorem, potom je takřka nemožné projevy rasismu stíhat. Jeden z obhajovačů rasistky zde na blogu navrhuje oněm rasistickým mluvčím domlouvat. To se již nesčetněkrát stalo v různých polemických článcích s rasismem. Nic by to nezmohlo. Články, které nově popisují podlé a zrůdné odstíny rasismu jsou organizovaně popírány totalitářskými stranami i fanatickými jednotlivci zásadně a vehementně. Současně s tím tyto strany udupávající svobodu jedněch žádají absolutní svobodu vyjadřování a beztrestnost pro sebe. Podle nich se žádného rasismu nedopouštějí. Ale první procesy přijdou s pádem totalitářských politiků. Masivní kulturní rasismus konečně dojde k spravedlivému odsouzení.

Sebevědomí posměváčci budou zanedlouho velmi rozladěni. Iluze o české či jiné striktně bílé společnosti dopadnou na své dno. Věřím, že rozumní lidé tomu napomohou správnou volbou netotalitářských politiků. Je třeba ukázat voličům totalitářskou organizovanost, inspiraci někdejšími fašistickými politiky a jejich rétorikou. Důkazů a studií je spousta, je třeba je popularizovat a dostat do denního názorového provozu na všech stupních. Pokud mohla proti komunismu mobilizovat pravice, musí dnes mobilizovat svobodná společnost proti totalizující a fašizující politické reprezentaci.

Pokud chceme zachovat svobodnou společnost, nedopadnout jako Čapkova intelektuální generace v koncentrácích nebo na krchově, nesmíme na pofňukávání po svobodě slova v žádném případě brát zřetel. Ti, co hlásají nesvobodu a smrt vyloučených, nemohou užívat plody svobody. Důvod je jednoduchý. Život je cennější než smrt, kterou v podstatě hlásají rasisti všech odstínů. Hlásání důvodů k vyloučení má jediný účel, označit osoby a skupiny k pozdější likvidaci. Nic takového nemůžeme opakovaně připustit. Světových a občanských válek na toto téma bylo již dost.

Jakákoli podpora blogerů zlehčujících nebo dokonce podporujících nebohé ublížené rasisty je zradou svobodného života a rytířské podstaty intelektu.

Autor: Zdenek Horner | úterý 11.2.2020 20:30 | karma článku: 11,29 | přečteno: 783x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Novinářská práce upadá

16.5.2024 v 2:35 | Karma: 21,07

Zdenek Horner

Opáčko z dějin Ukrajiny

15.5.2024 v 9:18 | Karma: 32,52

Zdenek Horner

Predátorská věda

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,54

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,94

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68