Případ Elon Musk

Je to dezolát, není to dezolát? Nepochybně je miliardářův systém Starlink jedním z pilířů úspěšné obrany Ukrajiny, ale přesto pan majitel mluví o míru a tlačí na Ukrajinu, aby o něm jednala. Je to dezolát.

Naštěstí nelze podobné zprávy utajit  nebo přejít nevšímavým mlčením. Jsem sám zvědav, co na to zdejší pohůnci a vymahači nedezolátního veřejného mínění. V odkazovaném článku můžete hlasovat o pravdě ve válečném konfliktu. Zejména se potěšíte velmi vypovídajícími poznámkami prezidenta Zelenského a jeho ambasadora v Německu Melnyka.

Omezení funkčnosti Starlinku se týká jen komunikačního řízení bezpilotních letounů. Přesto je Musk dezolát, protože na slovo neposlouchá, jak mu, kdo napíská. Takový miliardář je majetkem všech. Je povinen se postarat a rozdat. Možná by nebylo od věci vyzvat různé výrobce zbraní, kteří zbohatli a ještě zbohatnou na vyzbrojování v této hysterické situaci, aby třeba také darovali Ukrajině, alespoň zlomek toho, co už jim dal Musk.

Jednostranně zmasírovaná společnost by se měla probrat. Podobně se dnes bavíme o dalším současném tragickém problému. Zdá se, že největší zemětřesení a gró obětí bylo v Turecku, pak trochu na povstaleckých územích anektovaných Tureckem a skoro žádné v Sýrii. Vůči Sýrii je to velmi jasné gesto. Ani taková tragédie nevede například k tomu, aby se touto cestou mohly sbližovat antagonismy. Pomoc Sýrii by byla sehrála ve veřejném mínění více než dvě laviny humanitárního bombardování.

Co naplat. Jsme lhostejní k obyčejnému člověku. Aby nás to zaujalo, musí to pro nás být výhodné a do budoucna ziskové. Nicméně je otázka, zdali umíme správně předvídat zisk a ztrátu. Mnohou naše lhostejnost pak zaplatíme z peněz daňových poplatníků na podpoře masivních imigrantů, kterým nic jiného nezbývá. V tomto případě odpadá i námitka stále ještě úřadujícího prezidenta Zemana, že by nikdo neměl emigrovat, ale měl bránit svou zemi. Proti zemětřesení se moc bránit nedá. Navíc emigranti často zajistí svou podporou ze západu přežití celých rodin doma.

Ale naši morální aktivisté současnosti, poslední pohrobci západního imperialismu budou mít jistě velmi pevný správný názor 1 nebo 0.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | úterý 14.2.2023 1:23 | karma článku: 28,79 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Novinářská práce upadá

16.5.2024 v 2:35 | Karma: 20,52

Zdenek Horner

Opáčko z dějin Ukrajiny

15.5.2024 v 9:18 | Karma: 32,18

Zdenek Horner

Predátorská věda

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,33

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,94

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68