Jak snadno zařídit, aby dějepisáři nebyli neumětelové.

Naprosto podporuji nekonečné obavy rodičů o to, co uslyší jejich děti zase zítra ráno ve škole v hodinách dějepisu. U ostatních předmětů to tak nehrozí, protože člověk musí vědět, co je hrdobec, vyjmenuje, že je to …

… brouk s kuličkou a jde se dál v hodině přírodopisu. Tady není o čem přemýšlet.

A nemusí se přemýšlet ani v hodinách dějepisu. Kdyby to tak bylo odjakživa, že se z toho udělá přirozená přírodní jasná věda, pak bychom nemuseli jako rodiče pořádat demonstrace proti neumětelským dějepisářům. Přitom by stačilo třeba ve věci Rusko Ukrajinského konfliktu, aby se učitel nabifloval správně usnesení vlády k této problematice a přenesl ho přesně do myslí našich ratolestí, a svět by byl okamžitě v pořádku.

Přitom věci byly vždy zcela jasné a přemýšlení je vhodné jen v otázce tempa a elegance matematického důkazu účetní trojčlenky.

Považte. Kdyby se ratolesti nabiflovaly církevní katolický kánon a nepouštěli se po stopách přemýšlení nějakého Husa, nebyli bychom se posléze stali ubohou periférií Evropy.

Kdyby se ratolesti nabiflovaly, že stavovská vojska nikdy nemohou porazit stříbrem a zlatem z amerických dolů dotovaná katolická vojska, nemuseli bychom se znepokojovat nad spravedlivou popravou jasných viníků třicetileté rebelie proti Hasburkovi.

Vždy bylo jasné, že Hilsner zabil židoobřadně Anežku Hrůzovou. Všem kromě pitomce Masaryka to bylo hned jasné. Rozbili mu málo oken, a tak se pustil také do zpochybňování Rukopisů (Králodvorského a Zelenohorského), které jsou a vždy byly neskutečně pravé.

Stačilo se víc nabiflovat a člověk český by neměl s nikým a s ničím problémy a byli bychom mnohem dál. Koneckonců, stačilo by se nabiflovat dostatečně blogů páně Trčálka či Zieglera a nebylo by žádných dezolátů.

Přece se nebudou rodiče biflovat dějiny za dějepisáře. Za všechno mohou ředitelé škol. Pokud dějepisář neodříká nabiflovaný oficiálně osnovný názor, neměl by jej pustit ředitel z kabinetu do přemýšlivé dějepisné hodiny.. vždyť je to tak jasné! Zamknout na dva západy a nechat děti přemýšlet, že je pravda jenom to, co jim řeknou nedezolátní rodiče s konečnou platností doma.

Všimněte si, že jsem se nabifloval mistrně místní mantru a nevyslovil jsem vůbec sprosté slovo argument. Opatrujte se v jediné pravdě. Podle usnesení vlády. To je pravá demokracie a svoboda.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | pondělí 11.9.2023 22:32 | karma článku: 31,06 | přečteno: 782x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Novinářská práce upadá

16.5.2024 v 2:35 | Karma: 20,12

Zdenek Horner

Opáčko z dějin Ukrajiny

15.5.2024 v 9:18 | Karma: 32,18

Zdenek Horner

Predátorská věda

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,33

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,94

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68