Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podvodníci volí svého krále

Před volbou nového předsedy fotbalistů žasnu, kolik poctivců léta pracuje ve fotbalové žumpě a jak krátkou paměť mají fotbaloví bafuňáři.  

Úspěšným fotbalovým šíbrem se může stát jen člověk s širokými styky a kontakty, v tom má pan kandidát Pelta svatou pravdu. V praxi to ovšem znamená umět pracovat s černými penězi, umět podplatit rozhodčí, aby pískali aspoň rovinu, když už nejsou ochotni písknout tři desítky za zápas a umět o tom pomlčet. Čím víc ve fotbale podplácíte a na uplacené nic neprásknete, tím je váš kredit vyšší a styky přátelštější. Ostatně pan kandidát Pelta o tom na rovinu mluvil v legendárním telefonickém rozhovoru s tehdejším králem fotbalových úplatkářů Ivánkem Kamarádem Horníkem, kdy se chlubil, jak úspešně zlikvidoval, coby manažer Sparty, devítibodový náskok Slávie v jarní části fotbalové ligy o cinknutém jaru, přičemž se znechuceně podivoval nad tím, že hloupí hráči si myslí, že to vykopali svým uměním na hřišti. "Cinklý jaro" se poté dostalo i na divadelní prkna v podání pánů Čtrvrtníčka a Lábuse ve hře "Ivánku kamaráde". Národ se pobavil a Peltova karavana šla dál. Pravda policie sice chvíli vyšetřovala, ale nakonec Peltovo vychloubání odložila, jako blábol vychloubače- jak se tehdy bránil.

Do kategorie veselých výroků pana kandidáta lze také zařadit jeho argumentaci "Nikdy jsem nebyl za korupci stíhaný, obviněný, nic". Jak by také mohl, když ani předání třistatisícového úplatku olomouckých bafuňářů hráčům Bohemians Kapr nebylo považováno našimi soudci za prokazetelný úplatek, protože se druhá strana nepřiznala. Stejně tak nejsou průkazné důkazy o přátelském předání metráků jablek, či kapříků. Prostě kapr je kapr a koruna je koruna. Ironií osudu pro pana kandidáta je, že jeho hlavního rivala protlačuje další vlivný poctivec českého fotbalu, bývalý rozhodčí - pan Berbr, který by si mohl otevřít velkosklad s jablky a chovný rybník na kapříky, kterými jej v době kdy pískal, zásobil kamarádíček Pelta. Vím o čem hovořím, pískání pana Berbra jsem často viděl na vlastní oči.

Pan kandidát začínal v českém fotbalu opravdu od piky. Hodně toho prožil a přežil. Pamatuji jeho začátky, kdy bral úplatky jen deset tisíc. Tehdy vedl Jablonec (hrál jen druhou ligu) a když pouštěl hráče na přestup, nechával si vyplatit mimo oficiální částku i všimné. Říkával tehdy, že je to proto, aby nebyl za blbce. A měl pravdu, kdyby si nevzal peníze bokem, neměl by na nákup kapříků, aby si naklonil přízeň rozhodčích jako je pan Berbr.

Na jeho manažerské zkušenosti si mnozí jistě vzpomenou, když dělal místopředsedu fotbalového svazu Františkovi Chvalovskému. Tehdy dosáhli velkého úspěchu a národní mužstvo se probojovalo až do finále mistrovství Evropy. Tisíce fanoušků tehdy putovalo do Londýna podpořit naše mužstvo, ale tam zůstali před branami stadiónu, protože nedostali lístky, který měl svaz rezervován pro naše fanoušky od UEFA. Rozebrali je mezi sebou funkcionáři svazu (nejvíce prý právě pan Pelta) a prodali je se ziskem překupníkům. Možná to byl základ k pozdějšímu nákupu prvoligového Jablonce. 

Jen skutečně naivní člověk si může myslet, že si pan kandidát Pelta našetřil na koupi fotbalového klubu z gáže manažera. Na druhé straně je pravda, že je schopný fotbalový bafuňář. Nemyslím to ironicky, protože prosadit se mezi fotbalovými podvodníky je výkon vskutku pozoruhodný. Chápu i jeho ujištění, které myslel hlavně směrem k jeho potenciálním volitelům, že nebude vytahovat ze skříně žádné kostlivce jako Hašek. Mohl by vypadnout i ten jeho.

Mnoho úspěchů pane Pelto.

Autor: Petr Horálek | pondělí 14.11.2011 10:22 | karma článku: 12,38 | přečteno: 848x
  • Další články autora

Petr Horálek

ANO Babiš lže, byl spolupracovníkem StB, udával a má už nakradeno.

Vím, že je to marná snaha, ale neodpustil bych si, kdybych se o to alespoň nepokusil, protože naše kdysi objektivní média v rukou Babiše-Bureše dostala náhubek z peněz tohoto slovenského mesiáše českého národa.

25.10.2013 v 12:11 | Karma: 31,48 | Přečteno: 1551x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Bureši, Falmere, soudruzi, hlavu vzhůru, jsme s vámi!

Chlapi, nestyďte se za to, že jste byli agenti StB, Andreji nestyďte se za své členství v KSČ. Konečně nastala doba, která ocení vaše bývalé zásluhy.

12.10.2013 v 13:48 | Karma: 16,94 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Může za to president Klaus, Bůh ho ochraňuj.

Gang soudce Berky je beztrestný díky amnestii Václava Klause. Soudce Berka navíc dostane zpětně vyplacen zadržený soudcovský plat ve výši asi pěti milionů a další miliony dostal již vyplacené, aniž by chodil do práce. Jeho kumpáni by měli na státu požadovat odstupné za to, že po dobu vyšetřování nemohli vydělávat na konkurzech.

12.1.2013 v 11:23 | Karma: 29,65 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Jana Fišera určitě volit nebudu

Kolaborant, který schvaloval přítomnost okupačních vojsk v naší zemi a ještě ji nazýval přátelskou pomocí nemůže kandidovat na presidenta, pokud je tak slušný, jak o sobě sám prohlašuje.

25.10.2012 v 19:06 | Karma: 35,18 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Josef Škvorecký kontra trilobit Kohout

Smrt jednoho z našich nejlepších spisovatelů využil trilobit Kohout k přihřátí vlastní polívčičky. Bylo to nevkusné sebeobhajování po padesáti letech na hrobu člověka kterého svého času Pavka Kohout odsuzoval za jeho nepokrokovou tvorbu.

5.1.2012 v 13:49 | Karma: 24,71 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Rusko hlásí masivní útok ukrajinských dronů. Poničily i ropnou rafinerii

21. června 2024  7:08,  aktualizováno  7:30

Ruské ministerstvo obrany hlásí likvidaci 114 ukrajinských dronů nad anektovaným Krymem, Černým...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete
Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete

Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1941x
Jsem člověk, který nemění často názory, ale nechá se argumenty přesvědčit. Nedůvěřuji novinářům více než politikům.

Seznam rubrik