Jana Fišera určitě volit nebudu

Kolaborant, který schvaloval přítomnost okupačních vojsk v naší zemi a ještě ji nazýval přátelskou pomocí nemůže kandidovat na presidenta, pokud je tak slušný, jak o sobě sám prohlašuje.

Král populistů, tak jej nazval v nedávném rozhovoru bývalý premier Topolánek, přidal bych ještě: nestoudný karierista a neslušný člověk.

Tento člověk, který má v mottu volební kampaně slušnost a vrácení důvěry v politiku se domnívá, že se stačí  omuvit za to, co dělal v minulosti a jede se dál, až na presidenta. Průzkumy veřejného mínění mu bohužel dávají za pravdu. Dovedete si představit, že by se po válce omluvil ministr protektorátní vlády Emenuel Moravec a potom kandidoval na presidenta? I ten Moravec v sobě našel zbytky soudnosti a vyvodil z toho pro sebe důsledky, a přitom tento kolaborant s nacisty před tím udělal pro zrod českého státu neskonale víc než novodobý kolaborant Fišer. Nežádám pana Fišera, aby jej následoval, stačí jen, když pochopí, že slušnost a čest ztratil už v roce 1980, kdy vstoupil do KSČ a podruhé ji ztratil, když stranu, která mu pomohla ke kariéře opustil a dnes ji odsuzuje. Slušný člověk pane Fišere nemění své přesvědčení podle potřeby jako manželky. Presidentem by měl být člověk, který pro tuto zem něco vykonal a vy jste pro ni neudělal nic. Vždy jste všechno dělal jen pro svou kariéru.

Jan Fišer je slušný, protože nikoho nenaštval a nenaštval nikoho, protože jako premiér nic nedělal. Já se na něho naštvu pokaždé, když platím vysokou cenu za elekřinu. Platím totiž daň za jeho populismus a nicnedělání. V době, kdy tento slušňák vládl, mohla jeho vláda předložit parlamentu zákon omezující dotace do solárních elektráren, ale nepředložila, pan kandidát si nechtěl nikoho naštvat. Dnes všichni doplácíme 43 miliard ročně na podporu solární energie, což je jednou tolik co zaplatíme za případné zvýšení daní.

Dovedete si představit, že by tento člověk bojoval za české zájmy v jakémkoliv konfliktu? Snad jen ty pietní věnce by zvládl bezkonfliktně, ale neměl by je dávat na hrob Jana Palacha.

Jsem přesvědčen, že všichni ostatní kandidáti jsou lepší a morálně mnohem zachovalejší, než slušný karierista Fišer.

Pro ty, kteří namítnou, že ani já nic nevykonal odpovíhám hned: pravda, ale já na presidenta nekandiduji.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Horálek | čtvrtek 25.10.2012 19:06 | karma článku: 35,18 | přečteno: 1519x