Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč bych chtěl vystoupit z EU

Mohl bych to shrnout, a to tak, že závazky vyplývající z členství v Evropské unii jsou překážkou. Natolik jsme se zavázali, že skutečnou reformu nelze snad ani provést...

Ve většině případech narazíme na problém, kde by bylo potřeba něco změnit, ale my nemůžeme, protože bychom porušili nějakou směrnici. Nacházíme se potom ve složité situaci.

Někteří politici preferují tzv. střední cestu, zůstat v EU a dále pozvolna prohlubovat integrační proces. Sám nevím, proč jsem označil jejich zájem za střední cestu. Možná proto, že jsou si vědomi přílišného regulování a zakazování - a vyjadřují nesouhlas. Opravdu můžeme být natolik naivní a myslet si, že bude počet úřadů, regulací, směrnic a dotací výrazně klesat? Myslím si, že ne. Je to málo pravděpodobné, protože Evropský integrační proces je na tom postaven. Jsou to klíčové nástroje, kterými se v současné době v Evropě dělá politika. Proto považuji za usměvné, když uchazeči o úřad presidenta ČR nesouhlasí s přehnaným centralizováním Evropy a vedlejšími efekty, a přesto vidí důležitou roli naší země v pozici člena EU.

Nejsem schopen pochopit, jak to mohlo dojít tak daleko, že politici dokážou překousnout uvalení velkých finančních sankcí za nepřijetí určité směrnice. Zřejmě to berou pozitivně v tom smyslu, že prohlubování Evropské integrace musí mít i nějaký negativní dopad. Pro liberála však by to měl být problém zásadní, protože jde o jasný útok na demokratický systém jednotlivých států. Projednávání přijetí jakéhokoliv zákona by nemělo být doprovázeno žádným nátlakem, čímž sankce bezesporu je. Budou tohle politici, kteří vídí klíčovou roli v členství, řešit? Myslím, že ne. Je to málo pravděpodobné, nebudou vytvářet konflikty na mezinárodní scéně. Rozhodně ne ti, kteří souhlasili s ratifikací Lisabonské smlouvy a dalšími změnami.

Česká republika už dávno není nezávislým státem. Politici, kteří vytvářejí reformy, nemohou se opírat o základní myšlenky pravicové politiky, protože většina Evropských směrnic jsou v rozporu s pravicovými idejemi. Politici mají v podstatě za úkol vnucenou směrnici protlačit do našeho politického systému, i přesto, že směrnice potlačuje svobodu občanů. Stačí jenom si vymyslet ten správný důvod a zákon je na světě. Tak to ale chodí, když není prioritou svoboda. Politici nehájí zájmy občanů, ale zájmy vytvořeného spolku - potom je velmi sporné, zda-li hájí zájmy občanů, ledaže by mělo být zájmem občana všechno, co je zájmem Bruselu, nebo podle toho, jak se to zrovna hodí. Je velmi zvláštní, když se politici vymlouvají na dřívější demokratické referendum o vstupu do EU. A proto je všechno v pořádku? (Bohužel si málo lidí řeklo, že nám nikdo nic zadarmo nedá. Ty umělé radosti z připojení České republiky do EU bylo cítit na míle daleko.)

Vzhledem k tomu, že se mi zamlouvá liberální politika, tak považuji za důležité, aby ČR byla svobodným a štíhlým státem. Logicky mi z toho vyplývá, že aby se tento cíl spnil, musíme z EU vystoupit. V absolutně svobodném a štíhlém státě, kde stát neobtěžuje své občany nařízeními (nesmyslnými zákony), regulacemi a nespravedlivým přerozdělováním, ale naopak svobodu s odpovědností prosazuje a chrání, lze očekávat ekonomický růst, neboť hybnou silou ekonomiky jsou občané, nikoliv stát. Bohužel politici mají zřejmě jiný pohled na věc či jiné zájmy, když dokáží přehlížet nebo spoluvytvářet systém proti osobní a ekonomické svobodě.

Autor: Petr Hlinomaz | pondělí 5.11.2012 22:49 | karma článku: 21,81 | přečteno: 1112x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

V poslední době slyšíme kritiku kolem změny klimatu od vědců, kteří nemají patřičné vzdělání. Stačí v článcích uvést, že se k tématu vyjadřuje skepticky nějaký vědec a hned nadšeně tomu mnoho lidí věří.

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Věda

Petr Hlinomaz

Zelená propaganda a "zlý" kapitalismus

Mnoho lidí považuje stávky týkající se snižování emisí skleníkových plynů za přínosné, vždyť jde přeci o zlepšení ochrany životního prostředí. Jenže zelená propaganda se snaží vnutit ostatním nebezpečný názor.

26.9.2019 v 21:18 | Karma: 21,87 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Petr Hlinomaz

Jak správně předpovědět počasí

Nekoukej do mobilu, ale nahoru. Asi tak bych to shrnul. Zvykli jsme si spoléhat na moderní technologii, jenže i ta může často zklamat.

23.8.2019 v 8:49 | Karma: 9,60 | Přečteno: 464x | Diskuse| Věda

Petr Hlinomaz

Ochrany životního prostředí se ujal extrémismus

Antropogenní vliv skleníkových plynů úzce souvisí s ochranou životního prostředí, přesto někteří tento jasný fakt stále nedokáží pochopit, dokonce to považují za faul, neboť zejména oxid uhličitý přeci naopak životu prospívá.

21.8.2019 v 8:42 | Karma: 12,15 | Přečteno: 660x | Diskuse| Věda

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

Neustále se objevují nepřesné a nepravdivé předpovědi počasí s odvoláním na meteorology z ČHMÚ. A aby se v tom čtenář trochu vyznal, dovoluji si k tomu napsat pár poznámek.

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02 | Přečteno: 702x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.