Nejdůležitější téma na světě

Občané, kteří jdou s hlavním proudem v aktuálním čase, se asi budou trochu divit, protože nejdůležitějšími tématy nejsou referenda a ani imigranti. Je to svoboda a samostatnost myšlení politika.

Je to ta část, v které jsme selhali. Má právo prezident České republiky nepodepisovat mezinárodní smlouvu, když s ní nesouhlasí? Ano nebo ne? Toto dilema nevyřeší žádné referendum, ale respekt k hlavě státu, který má svůj vlastní názor. Názory a politické zkušenosti se mají brát zřetel, jenomže v době, kdy Václav Klaus nechtěl podepsat Lisabonskou smlouvu, měl malou podporu, takže nakonec musel polevit a podepsat. De facto byl k tomu donucen.

Myslím si, že referenda jsou nyní pro české voliče moc velkým soustem. Držme se tedy prozatím standardních voleb podle nynějších pravidel. Až se podaří některé pravicové straně získat u občanů podporu, aby mohla ovlivňovat politickou scénu zásadním způsobem, pak teprve můžeme uvažovat uspořádat referendum o pravicových tématech. Rád bych, aby se lidé nejdříve postupně učili a poznali, jaký má smysl života být liberálem.

Mojí důvěru si získali lidé, kteří protestovali proti politice EU od samého počátku a byli proti podepsání Lisabonské smlouvě, a kteří také respektovali rozhodnutí hlavy státu. To je to nejdůležitější téma. Je politik svobodný občan? Může si dovolit nepodepsat něco s čím nesouhlasí?

Nutno dodat, že prezident České republiky byl během prošetřování LS  Ústavním soudem zesměšňován a zdiskreditován. V takovém prostředí uspořádávat referenda je velice nerozumné.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Hlinomaz | středa 15.7.2015 9:52 | karma článku: 10,81 | přečteno: 377x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02